Σελίδες


Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Στόχος η 8αδα»


ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ VOLLEYNEWS

«Στόχος η 8αδα»
Η Εθνική Παίδων αναχωρεί την Πέμπτη για την Αργεντινή και την Βραζιλία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μάκης Δημητριάδης μίλησε στο Volleynews για τον μεγάλο στόχο της 8αδας αλλά και το πως επιτεύχθηκε η συμφωνία για κοινή προετοιμασία με την Εθνική Βραζιλίας λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ στις 19 Αυγούστου...
Η στιγμή των επιλογών

Η πιο δύσκολη στιγμή πλησιάζει για τον προπονητή της Εθνικής Παίδων Μάκη Δημητριάδη καθώς θα πρέπει να επιλέξει την 12αδα που θα πάρει μαζί του στην Αργεντινή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης με προορισμό το Μπουένος Άιρες κι από εκεί αμέσως για την Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας όπου θα κάνει μία εβδομάδα προετοιμασία μαζί με την «σελεσάο».

Η εμπειρία της Βραζιλίας
Οι διεθνείς της Εθνικής Παίδων που θα επιλεγούν στην 12αδα θα πάρουν μια μεγάλη εμπειρία καθώς για μερικές ημέρες θα επισκεφθούν το κέντρο που προετοιμάζονται οι Βραζιλιάνοι.
Η συνεργασία καρποφόρησε μετά τη γνωριμία που καλλιέργησε ο Δημητριάδης με τον προπονητή της Βραζιλίας Πέρσι Όουκεν ο οποίος είχε παρακολουθήσει τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Τουρκία. Οι δύο προπονητές είχαν επικοινωνία και ο Οουκεν εισηγήθηκε την φιλοξενία της ελληνικής ομάδας για φιλικούς αγώνες πριν το Μουντιάλ της Αργεντινής. 
«Αξιοποιήθηκε μια καλή γνωριμία και συνεργασία που είχαμε με τους Βραζιλιάνους ενώ έγινε και προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη», είπε στο Volleynews ο Μάκης Δημητριάδης και πρόσθεσε: «Επειδή τα εισιτήρια μας είναι για την Αργεντινή θα πάμε πρώτα στο Μπουένος Άιρες και μετά στη Βραζιλία. Θα δώσουμε τρία φιλικά με τους Βραζιλιάνους στις 13, 14 και 15 Αυγούστου, στις 16 θα κάνουμε προπόνηση και την επομένη ημέρα θα φύγουμε για Αργεντινή».
Σχετικά με τον στόχο της Εθνικής Παίδων στο Μουντιάλ της Αργεντινής δήλωσε: 
«Αρχικά θα έχουμε αντιπάλους Ρωσία, Κίνα, Τυνησία και στόχος μας είναι η πρώτη ή η δεύτερη θέση στον όμιλο. Γενικά θα είμαστε ευχαριστημένοι αν μπούμε στην 8αδα».
Οι συνθήκες προετοιμασίας πως είναι; 
«Πολύ καλές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από τις συνθήκες και από το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε απρόοπτα. Στην Πορταριά τα πάντα ήταν τέλεια με χαμηλές θερμοκρασίες και καλές συνθήκες διαμονής. Ζητήσαμε από την Εθνική Ανδρών να κάνουμε ένα φιλικό αλλά μου είπε ο Λεώνης πως τα παιδιά είναι ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας τους και δεν είναι έτοιμα. Ισως την Τετάρτη να κάνουμε ένα οικογενειακό φιλικό με την Εθνική Ανδρών. Στη συνέχεια θα ανακοινώσω τη 12αδα. Εύχομαι όλα να πάμε καλά και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Στην χθεσινή προπόνηση ο Κάσσανδρος Στίνγκας έπαθε ένα μικρό τράβηγμα αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Τις Εθνικές ομάδες επισκέφθηκε χθες στην Πορταριά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Οι 16 της Πορταριάς

Οι αθλητές που είναι στη διάθεση των Δημητριάδη - Μπουτσουρή είναι οι: Τζιουμάκας Γεώργιος, Χριστόφας Νικόλαος (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Σκαρλατίδης Ιωάννης (Ορεστιάδα), Στίγγας Κάσανδρος (Απόλλων Καλαμαριάς), Ζήσης Δημήτριος (Πρέβεζα), Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Κουμεντάκης Ραφαήλ, Δαλακούρας Ανέστης, Χατζόπουλος Δημήτριος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Κοκκινάκης Μενέλαος (Ολυμπιακός), Λιόντας Μιχαήλ (Πανερυθραϊκός), Μαδούρας Ιωάννης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Πρωτοψάλτης Αθανάσιος (Ανόρθωση), Μαυραγάνης Νικόλαος (Παναχαϊκή), Αβερκιάδης Απόστολος (Πανδραμαϊκός), Κομιτούδης Δημήτριος (ΑΟ Σερρών).

πηγη www.volleynews.gr