Σελίδες


Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η Ελλαδάρα στους «8» του κόσμου


Η Ελλαδάρα στους «8» του κόσμου

Παιδιά μας κάνατε υπερήφανους! Ένας άνθρωπος  από τον Έβρο και το δημιούργημα του, μαγεύουν στην μακρινή Αργεντινή σκορπώντας τον θαυμασμό στο παγκόσμιο βόλεϊ αλλά και απερίγραπτη χαρά σε εμάς εδώ στην Ελλάδα. Η Εθνική Παίδων πανηγυρίζοντας μετά την Ρωσία μια ακόμη πεντακάθαρη με 3-0 νίκη επί μιας άλλης μεγάλης δύναμης και σχολής του αθλήματος, της Κίνας, μπήκε στην 8αδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων.


Η ελληνική ομάδα με εξαιρετικό σερβίς, με απίστευτη ψυχραιμία, με λίγα λάθη και συγκέντρωση σε όλο τον αγώνα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους, είχε το πάνω χέρι και τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και  πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία, εκπληρώνοντας με τον πλέον άνετο τρόπο τον πρώτο της στόχο. Την είσοδο στην οκτάδα. Χωρίς καν να περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα, με την θεωρητικά πιο εύκολη ομάδα του ομίλου την Τυνησία. Είναι η μοναδική μαζί με την Ισπανία που δεν έχει χάσει σετ μετά τις δύο αγωνιστικές.

Τα εκπληκτικά παιδιά του Μάκη Δημητριάδη δίνουν χαρά στο ταλαίπωρο ελληνικό βόλεϊ αλλά και αχτίδα φωτός και αισιοδοξία για το μέλλον.

O αγώνας

Στο πρώτο σετ η Εθνική μας δυσκολεύτηκε μόνο μέχρι το 10ο πόντο όταν η Κίνα παρακολουθούσε στο σκορ. Μετά όλα έγιναν απλά. Το σούπερ σερβίς των παιδιών μας και τα αμέτρητα λάθη των αντιπάλων, έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, που δεν μπορούσε μες τίποτα να χάσει το σετ. Τελικό 25-14 και 1-0 σετ με τους Κινέζους να μετρούν 9 πόντους μόνο στο πρώτο σετ.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, αφού οι διαιτητές διέκοπταν τον αγώνα για . λάθος θέσεις των Κινέζων (με συνεχείς παρατηρήσεις, το 2ο σετ  ξεκινά με μονό μπλοκ του Στίνγκα και με άσο του Κοκκινάκη η Ελλάδα προηγείται με 7-5. Οι Κινέζοι ισοφαρίζουν για να πάρουμε όμως ξανά προβάδισμα δύο πόντων (μετά το 9-9) σε 12-10, 14-12, 15-13 με το Κουμεντάκη και με πανέξυπνο πλασέ του Κοκκινάκη η Εθνική "ζεστάθηκε" και ξέφυγε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ με 16-13. Με πόντο του Τζιουμάκα η Εθνική αύξησε την διαφορά με 17-13, αναγκάζοντας τον Ντονγκ να πάρει τάιμ-άουτ. Τα λάθη των Κινέζων και η ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα των παιδιών του Δημητριάδη δίνουν προβάδισμα ασφαλείας με 22-17.

Η Κίνα μείωσε με δύο σερί πόντους σε 22-19 αλλά με εκπληκτικό πλασέ του Λιόντα, η Εθνική έκανε το 23-19. Δύο σερί λάθη και πάλι από την Εθνική σε επίθεση και άμυνα, έκαναν το 23-21 και ανάγκασαν τον προπονητή μας να πάρει τάιμ-άουτ. Η ομάδα μας φτάνε σε σετ μπολ με φιλέ των αντιπάλων και . το 2-0 είναι γεγονός χάρη σε ενέργεια το δικού μας «Ραφ».

Το τρίτο σετ ήταν πλέον διαδικαστικό. Ο Τζιουμάκας ήταν εντυπωσιακός από το σερβίς και τρεις άσους του,  η Εθνική έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ προηγούμενη με 8-3!  Με τον πρώτο χρόνο του Στίνγκα η Εθνική πέτυχε το 9-4 και με . τρεις άσους του Στίνγκα, το σκορ έλαβε διαστάσεις θριάμβου....13-5. Λάθος στο σέρβις από τον Τανγκ, η Εθνική μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ με 16-8. Με άσο ο Κοκκινάκης έκανε το 17-8! Το 17-9 γίνεται 19-9 με δυο πόντους από τον Κουμεντάκη, ο οποίος με άσο θα μας φτάσει στο ματς μπολ..Ελλάδα - Κίνα 25-12, 3-0 και φύγαμε για μετάλλιο!

*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 29 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 12 άσσοι και 31 λάθη των Κινέζων.
*Οι πόντοι των Κινέζων προήλθαν: 31 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 3 άσσοι, 10 λάθη της Ελλάδας.

EΛΛΑΔΑ (Δημητριάδης): Κοκκινάκης 7, Λιόντας 3, Στίγγας 7, Τζιουμάκας 14, Μαδούρας 2, Κουμεντάκης 11 / Ζήσης (λ), Δαλακούρας, Σκαρλατίδης.
ΚΙΝΑ (Ντονγκ): Ντουνγκ Κονγιού 6, Ζανγκ Ζέια 8, Κιν Ζεν 4, Λενκ Ζίμιν 10, Μάο Τιανγί, Τανγκ Τσάο 8 / Τσονγκ (λ), Λιανγκ, Λιου 1.

ΠΗΓΗ www.thrakisport.gr