Σελίδες


Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

To μπιτς βόλεϊ στους συλλόγους

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΜΠΙΤΣ
To μπιτς βόλεϊ στους συλλόγους
O πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης(στη φωτό με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη), δήλωσε από τη Νάξο:
ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, δήλωσε από τη Νάξο: «Η φετινή ήταν μία δύσκολη χρονιά, από πολλές πλευρές, όχι μόνο για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ, αλλά και για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Αν εξετάσουμε λοιπόν τη χρονιά με αυτά δεδομένα, είναι σημαντικό πως τελειώνει η σεζόν με επιτυχημένες διοργανώσεις.

Είμαστε υποχρεωμένοι οικονομικά να κάνουμε λιγότερα έξοδα, αλλά με τη βοήθεια των συνδιοργανωτών σε όλη την Ελλάδα και των χορηγών, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, βγήκαν καλές διοργανώσεις και στα Masters και στα Juniors. Δυστυχώς είχαμε πολλά θέματα με τραυματισμούς αθλητών, περισσότερα από άλλες φορές… Εύχομαι να είναι καλά όλα τα παιδιά και να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα.

Στόχος μας είναι, με την εμπειρία από τη φετινή χρονιά, να κάνουμε έναν καλό ουσιαστικό διάλογο για να δούμε ένα μπιτς βόλεϊ σε καλύτερες και πιο στέρεες βάσεις. Ταιριάζει το άθλημα σε εμάς και πρέπει να το αναδείξουμε και να το αναπτύξουμε, κυρίως στα ελληνικά νησιά.

Θέλουμε το μπιτς βόλεϊ να είναι πιο… άθλημα. Σε κάποιους υπάρχει η εντύπωση πως είναι φιέστα, πάρτι. Δεν είναι έτσι. Η μορφή του είναι τέτοια που διεξάγεται σε περιβάλλον εορταστικό, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πως είναι άθλημα πρώτα από όλα. Φυσικά, όλοι το χαιρόμαστε και το απολαμβάνουμε.

Το ένα πιθανό που εξετάζουμε είναι να μπουν οι σύλλογοι. Το μπιτς βόλεϊ είναι το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα που δεν έχει σωματειακή δομή. Ένα δεύτερο είναι ο χρόνος ενασχόλησης. Υπάρχει μία σκέψη να απασχολούνται οι αθλητές πολλούς μήνες τον χρόνο, από Φλεβάρη μέχρι Νοέμβρη για παράδειγμα.

Για να γίνει αυτό πρέπει να διαχωρίσουν και οι αθλητές τι θέλουν. Δεν είναι τόσο απλό, αλλά αν ξέρουμε πού πάμε και τι θέλουμε, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο, σιγά σιγά με προσεγμένα βήματα. Στόχος μας δεν είναι να φέρουμε τα παιδιά σε δύσκολη θέση.

Για παράδειγμα όμως, οι αθλητές των εθνικών ομάδων του μπιτς βόλεϊ είναι αποκλειστικά σε αυτό, άρα σε υψηλό επίπεδο εφαρμόζεται ήδη. Θα το αξιώσουμε όταν μπορεί να πραγματοποιηθεί και όχι αύριο το πρωί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε τα παιδιά, ειδικά στα νησιά, να ασχολούνται με το μπιτς βόλεϊ. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Κως. Τέτοιες περιοχές είναι δύσκολο να έχουν καλή ομάδα σάλας.

Θέλουμε λοιπόν ένα πλάνο ανάπτυξης μπιτς βόλεϊ ώστε να γίνεται επιλογή παιδιών σε όλη την περιφέρεια για να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Αν συμφωνήσουμε όλοι στις βασικές αρχές, τι θέλουμε να πετύχουμε και με ποιον τρόπο, θα είναι πολύ ενδιαφέρον από Σεπτέμβρη να συζητήσουμε».
πηγή www.volleynews.gr