Σελίδες


Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ρ. Κουμεντάκης: Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες

Του Αντώνη Αραβαντινού
Ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των Παίδων ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή από τις 19 έως τις 28 Αυγούστου. Ένας εκ των πρωταγωνιστών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, μίλησε στο Volleynews.gr για τη διοργάνωση, αλλά και για την πρόσφατη στέψη του ως πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Παίδων με την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης...
Έκλεισε τα 18 του χρόνια μόλις πριν δύο μήνες (ημ. Γέννησης 5/5/1993) και όμως έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την απόδοση του, να έχει ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και να αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας των παίδων.
Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα σίγουρα είναι κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι αγώνες της Αργεντινής, αλλά και της Τραπεζούντας στο Ολυμπιακό φεστιβάλ στις 22 Ιουλίου, θα του δώσουν σίγουρα πολύτιμες εμπειρίες.

«Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε τραυματισμούς. Να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με την Ομοσπονδία για το κόστος των οδοιπορικών της ομάδας. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τους αγώνες της Αργεντινής, αλλά και της Τραπεζούντας».
Οι παίκτες του Μάκη Δημητριάδη θα κληθούν να παίξουν με μια την Παγκόσμιο υπερδύναμη την Ρωσία.

«Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές την Ρωσία. Πριν την Αργεντινή θα τη βρούμε και στην Τραπεζούντα. Σίγουρα είναι μια μεγάλη δύναμη του Παγκόσμιου βόλεϊ, όμως με σωστή προετοιμασία μπορούμε να την κοντράρουμε».
Σε συλλογικό επίπεδο ο Ραφαήλ αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Θρακιώτικου βόλεϊ και δη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στο πρωτάθλημα Παίδων που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Ιουλίου, ο Εθνικός ανέβηκε στην κορυφή με τον Κουμεντάκη να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης.
«Ξεκινήσαμε τη δουλειά από τον περασμένο Αύγουστο. Κάναμε προπόνηση υψηλού επιπέδου και η πρωτιά ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού ήμασταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η Θράκη έχει μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Βγάζει παίκτες. Οι εμπειρίες μου από την Εθνική ομάδα θα με βοηθήσουν πολύ στην καριέρα μου. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες από τις ομάδες τους. Η οικονομική κρίση που επικρατεί και έχει χτυπήσει και το βόλεϊ είναι ευκαιρία ώστε να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε περισσότερα Ελληνόπουλα».
πηγή:volleynews.gr