Σελίδες


Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η Θράκη απούσα από το Beach volley



Άρθρο του Γιώργου Πανταζίδη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η κοντινή μας Κεραμωτή και ο δήμος Νέστου ήταν στο επίκεντρο των φίλων του Beach volley ανά την Ελλάδα. Την ώρα που ο Έβρος και η Θράκη φωνάζουν εδώ και πολλά χρόνια δυνατά «απών» από το άθλημα του καλοκαιριού το οποίο συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών φίλων του αθλήματος και όχι μόνο αλλά και το ενδιαφέρον τηλεόρασης, χορηγών, αθλητών και τουριστών, η όμορφη περιοχή της Καβάλας αποδεικνύεται πρωταγωνίστρια.
Με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας αλλά και την αμέριστη στήριξη Δήμου και τοπικών επιχειρηματιών, οργάνωσε κι φέτος ένα από τις 5 συνολικά κορυφαία τουρνουά Beach volleyτου πανελληνίου σιρκουί. Με τηλεοπτική κάλυψη, με ομάδες αθλητών από όλη την Ελλάδα, με προβολή από αρκετά ΜΜΕ, με μεγάλο ενδιαφέρον, γεμάτες εξέδρες, σε έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο σε μια μαγευτική αμμουδιά. Βρεθήκαμε εκεί και καταγράψαμε εικόνες και στιγμιότυπα, άκρως καλοκαιρινά. Παράλληλα, δεν σας κρύβουμε ότι ζηλέψαμε που σαν περιοχή βολεϊκή, δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά αγώνες επιπέδου του αθλήματος της άμμου.
Τη δεκαετία του ' 90 χάρη στην παρουσία του Αλέκου Παρασκευόπουλου, πριν μετακομίσει στην Αθήνα για να οργανώσει το άθλημα σε πανελλήνιο επίπεδο, η Αλεξανδρούπολη διοργάνωνε τουρνουά με μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον. Εδώ και μια δεκαετία ζούμε την απόλυτη ερήμωση, αφού. κανείς πλέον δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται όχι για τη φιλοξενία τουρνουά μάστερς, αλλά ούτε καν για μικρότερης εμβέλειας ή ηλικιών αγώνες. Και αναρωτιόμαστε το γιατί, από τη στιγμή που τα οφέλη για την περιοχή, θα μπορούσαν να είναι πολλαπλά. 


Γιώργος Πανταζίδης