Σελίδες


Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Super slow motion και κομμένα νύχια


Super slow motion και κομμένα νύχια
Του: Θανάση Μαργαρίτη
Πιστεύω πως πολύς φίλαθλος κόσμος θα είδε τα παιχνίδια Volley του World League στην Πολωνία! Όλοι θαυμάσαμε εξαιρετικό Βόλεϊ, εκπληκτικό κοινό, θαυμάσια οργάνωση αλλά όλοι φυσικά διαπιστώσαμε ότι Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΗ!...
Εμείς από το χώρο των αθλητών και των προπονητών έχουμε ζήσει πολλές τέτοιες καταστάσεις με άσχημες διαιτησίες που ποτέ δεν τις είδε κανείς και ποτέ δεν τις σχολίασε κανείς. Αναφέρομαι σε διαιτησίες στο εξωτερικό , όπου όχι λίγες φορές,  διαιτητές βασιζόμενοι στην λεπτομέρεια ,που ποτέ δεν μπορείς να αποδείξεις ούτε φυσικά να βρεις το δίκιο σου, κατάφεραν και έκλεψαν στην κυριολεξία νίκες μέσα από τα χέρια μας αποκλείοντας μάλιστα άδικα ομάδες που άξιζαν από μεγάλες διοργανώσεις ή από τελικούς. 
Πάντα  ομάδες , προπονητές και παίκτες, όχι μόνο εμείς, μένανε με την πικρία ότι ένας διαιτητής  εσκεμμένα ή όχι, με μια κακή διαιτησία , μέσα σε λίγη ώρα κατέστρεφε ότι είχες πετύχει με πολύ κόπο και ιδρώτα όλη τη χρονιά!
Ευτυχώς η Πολωνική τηλεόραση , με τον τρόπο κάλυψης που είδαμε, αποκάλυψε σε όλο της το μεγαλείο την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  για να μην πω κάποια πιο βαριά κουβέντα, ορισμένων διεθνών διαιτητών. Το super slow motion προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο του βόλεϊ.
Η λεπτομέρεια της κάμερας ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί προπονητές προφανώς ,ειδικά στις περιπτώσεις των μπλοκ άουτ, θα σκέφτηκαν να αναγκάσουν τους μπλοκέρ τους να κόψουν τα νύχια τους για να μην προδοθούν  από τις κάμερες!! Οι διαιτητές θα αισθάνθηκαν ντροπή με τις αποφάσεις τους όταν θα είδαν μετά την απόδοσή τους από την TV. Οι επόπτες ….άστα να πάνε…Οι υπεύθυνοι που ορίζουν τους διαιτητές; φυσικά δεν θα αισθάνθηκαν και τόσο υπερήφανοι για τις επιλογές τους. 
Αλήθεια γιατί κανένας Έλληνας δεν ορίστηκε για αυτούς τους τελικούς
Από όλους τους διαιτητές που είδαμε σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να πάρει τη φάση επάνω του και να διορθώσει τα πάμπολλα λάθη των εποπτών Είμαι 100% σίγουρος πως οι δικοί μας Έλληνες διεθνείς διαιτητές δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να πάρουν επάνω τους τη φάση και να  ακυρώσουν λάθος υποδείξεις των εποπτών. 
Θα ξέφευγαν από τον κ. Καραμπέτσο ή τον κ. Γεροθόδωρο  εμφανή πιασίματα φιλέ ή εμφανή μπλοκ άουτ; Θα ανέχονταν τις συνεχείς διαμαρτυρίες παικτών και προπονητών;
Δεν ξέρω τι λένε η RAΙ και οι άλλοι για αυτή την κάλυψη, αλλά εγώ ευγνωμονώ και βγάζω το καπέλο στην Πολωνική τηλεόραση που με την κάλυψή της βοηθάει στις καλύτερες επιλογές των διαιτητών με αποτέλεσμα τις λιγότερες αδικίες
Παράλληλα ομορφαίνει και  δίνει μια τρομερή ώθηση στο άθλημά μας! Μακάρι το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλες τηλεοράσεις χωρών !
Αυτά τα λίγα είχα να παρατηρήσω για την τηλεοπτική κάλυψη και τη διαιτησία και θα επανέλθω με άλλες σκέψεις και συμπεράσματα από αυτούς τους αγώνες.

Με εκτίμηση
Θανάσης Μαργαρίτης
Πρώην Προπονητής  Εθνικής ανδρών
Πρώην Υπεύθυνος ανάπτυξης και
Πρώην μέλος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων.

πηγη www.volleynews.gr