Σελίδες


Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Λεώνης«έχουμε παιδιά που είναι καλά και έχουν υψηλές βλέψεις»

«Υπάρχει όρεξη και διάθεση, αλλά χρειάζεται καθαρό μυαλό και πειθαρχία»

Απόλυτα γνώστης των δύσκολων συνθηκών των μπαράζ της εθνικής ανδρών απέναντι στο Βέλγιο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ομάδας μας, Αλέκος Λεώνης. Ο έλληνας τεχνικός μίλησε για τα νέα πρόσωπα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά αναγνώρισε την όρεξη και την διάθεση των διεθνών για διάκριση. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπέροχη φιλοξενία της πόλης της Ορεστιάδας, ενώ μίλησε και για το μέλλον της εθνικής ομάδας ανεξαρτήτου πρόκρισης ή μη στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι Ορεστιάδα και βόλεϊ είναι δύο έννοιες συνυφασμένες κι αυτές τις μέρες το έχουμε βιώσει. Πραγματικά οι άνθρωποι της πόλης μας έχουν συγκινήσει, είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε έτσι αφού δεν μας λείπει τίποτα κι όλο αυτό το διάστημα η προετοιμασία πήγε πολύ καλά χάρις σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Από κει και πέρα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αγώνων με το Βέλγιο θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους αθλητές, γιατί αυτό το καινούργιο στοιχείο που έχει η ομάδα είναι η διάθεση που δείχνουν όλοι στις προπονήσεις αλλά και η διάθεση για διάκριση. Έχουν παραμερίσει τα όποια προβλήματα λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν και προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό. Και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό και στα ματς με το Βέλγιο.
Τώρα όσον αφορά γενικότερα την προετοιμασία, τηρουμένων των αναλογιών πήγε πολύ καλά. Δεν είχαμε ευτυχώς σοβαρά προβλήματα τραυματισμών γιατί είμαστε σε μια περίοδο που οι αθλητές έρχονται βεβαρημένοι από τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Άλλοι ξεκουράστηκαν ανησυχητικά, άλλοι ξεκουράστηκαν πολύ λίγο όπως ο Τζούριτς που είχε μόλις 4 ημέρες. Παρόλα αυτά δεν είχαμε κανένα παράπονο και μέσα από τα παιχνίδια που είχαμε με την Λετονία, αλλά κυρίως στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Οι ερωτήσεις προς τον Ομοσπονδιακό τεχνικό:

Ξεκινάμε από την ίδια αφετήρια με το Βέλγιο;«Όχι… Τους ξέρουμε και μας ξέρουν και το ο μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η ομοιογένεια. Είναι μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη μεταξύ τους, που αν και έχει μειονεκτήματα όπως η υποδοχή, ξέρει και τα κρύβει ή τα λύνει χωρίς να κάνει πολλά λάθη. Εμείς ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε ομοιογένεια, αφού έχουμε λίγα παιχνίδια. Υπάρχει όμως όρεξη, διάθεση και πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε αγωνιστικά πειθαρχημένοι. Θα γίνει μια πραγματική μάχη και έχουμε δουλέψει πολύ τις τελευταίες ημέρες στις φάσεις που έχουν μεγάλη διάρκεια. Εμείς δεν φημιζόμαστε τόσο ως Εθνική ομάδα όσο και ως σύλλογοι ότι είμαστε καλοί στο μεταβατικό παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε αύριο την υπομονή για να το κάνουμε».

Ποιο θα είναι το πρόγραμμα της Εθνικής μετά τους αγώνες με το Βέλγιο; Σε περίπτωση πρόκρισης σκέφτεστε να έρθετε ξανά στην Ορεστιάδα για προετοιμασία;«Στο καλό σενάριο, εφόσον προκριθούμε, η Ομοσπονδία θα έχει ένα ευχάριστο πονοκέφαλο να δει που θα κάνουμε προετοιμασία. Θα είναι και για μας ευχάριστο γιατί δεν θα έχουμε μεγάλο διάστημα απραξίας.
Στο άλλο σενάριο, γιατί ρωτούν όλοι πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες με το Βέλγιο κι αν θα είναι καταστροφή για το βόλεϊ αν αποκλειστούμε. 

Καταστροφή είναι για μένα δύο πράγματα: όταν δεν υπάρχουν παιδιά για να παίξουν βόλεϊ η όταν υπάρχουν παιδιά αλλά δεν έχουν παιχνίδια είτε στους συλλόγους είτε στις εθνικές ομάδες. Είμαι σε μια ηλικία που δεν κρύβω τα λόγια μου και το ότι δεν συμμετέχει η Εθνική στο Ευρωπαϊκό Λιγκ ή στους Μεσογειακούς Αγώνες είναι μεγάλο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί έχουμε παιδιά που είναι καλά και έχουν υψηλές βλέψεις. Αυτά τα παιδιά, ο Δαλακούρας, ο Φιλίποφ, ο Κουμεντάκης, ο Κοκκινάκης, ο Τζιουμάκας, ο Ζήσης μπορεί να μην έπαιζαν βασικοί στους Μεσογειακούς αλλά θα έπαιρναν εμπειρίες, αλλά τώρα θα μείνουν χωρίς παιχνίδια. 

Αυτός είναι για μένα ο μεγάλος προβληματισμός κι όχι τόσο αν θα περάσουμε ή όχι το Βέλγιο. Μακάρι βέβαια να περάσουμε και είμαι σίγουρος ότι η Ομοσπονδία θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας προσφέρει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία».

Εφόσον προκριθούμε θα κληθούν κι άλλοι αθλητές;
«
Εμείς σ’ αυτό το διάστημα κινηθήκαμε σε τρεις άξονες. Πρώτα απ’ όλα συνέπεια στην ανανέωση και νομίζω ότι ήμασταν συνεπείς σ’ αυτό το κομμάτι. Αν σκεφτούμε πως ήταν η Εθνική Ανδρών πριν από δύο χρόνια θα δείτε ότι υπάρχουν εννέα νέα πρόσωπα. 

Το ότι κάποιος νεαρός αθλητής δεν είναι στην αποστολή του συγκεκριμένου αγώνα έχει να κάνει με την κρισιμότητα του ματς όπου φροντίσαμε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να είμαστε πιο έμπειροι και έτοιμοι.
Το δεύτερο ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου που το πετύχαμε και το τρίτο η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Νομίζω ότι αν πετύχουμε κι αυτό το κομμάτι θα έχουμε ολοκληρώσει τους στόχους μας».

Θα θέλατε κάποια στιγμή να είναι και οι 12 παίκτες στο εξωτερικό;
«Το ιδανικότερο είναι να αγωνίζονται και οι 12 σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν σας το κρύβω ότι τόσο εγώ όσο και ο συνεργάτης μου Σωτήρης Δρίκος, λέμε ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν τα παιδιά που έχουν διάθεση να παίξει βόλεϊ υψηλού επιπέδου, είναι να φύγουν στο εξωτερικό».
πηγη www.volleynews.gr

Δημήτρης Τζούριτς : «Αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε κάτι στο Βέλγιο»

volleyball.grvolleyball.gr

Στην συνέντευξη τύπου του πρώτου μπαράζ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών με αντίπαλο το Βέλγιο, την εθνική μας εκπροσώπησαν από την πλευρά των παικτών οι Κώστας Προύσαλης, αρχηγός, και Δημήτρης Τζούριτς. Μίλησαν για την δυσκολία των δύο αγώνων, την φιλοξενία της πόλης της Ορεστιάδας, αλλά και τον Νίκο Σαμαρά

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και την τοπική κοινωνία για την φιλοξενία και τη ζεστασιά που μας παρέχουν από την πρώτη ημέρα και καλώ τον κόσμο της Ορεστιάδας να σταθεί στο πλευρό μας, Σίγουρα η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, αλλά θεωρώ ότι θα κάνουμε το παν για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αναμφισβήτητα αυτό του Βελγίου, γιατί αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε κάτι στο Βέλγιο. Είτε αυτό λέγεται ‘χρυσό σετ’, είτε το παιχνίδι. Στο πρώτο ματς θα δούμε τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία και στη ρεβάνς θα κριθούν όλα».

Μετά από πολύ καιρό όλοι οι διεθνείς συμμετέχετε στην προσπάθεια της Εθνικής χωρίς να υπάρχει κάποια απουσία. Τι άλλαξε κι όλοι ανταποκριθήκατε στο προσκλητήριο; Πιστεύεις ότι φτάσαμε σε οριακό σημείο;«Εγώ δεν το βλέπω ότι φτάσαμε σε οριακό σημείο. Εγώ βλέπω ότι γίνεται μια κοινή προσπάθεια από ΕΟΠΕ, αθλητές, προπονητές, προκειμένου να πάμε σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα τραυματισμών κι έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα στο τρίπτυχο Ομοσπονδία, αθλητές, προπονητές, πράξαμε το αυτονόητο και ήρθαμε. Δεν νομίζω όμως ότι και παλαιότερα υπήρχε πρόβλημα, αφού όποιος ήταν τραυματίας λογικά δεν μπορούσε να έρθει».

Δημήτρης Τζούριτς«Έχουμε νιώσει όλη η ομάδα τη ζεστασιά της πόλης και χαιρόμαστε όλοι που είμαστε εδώ. Ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλό στο αυριανό παιχνίδι, αλλά όπως είπε κι ο Κώστας το πιο σημαντικό ματς είναι αυτό που θα γίνει στο Βέλγιο. Έχω παίξει κι εγώ και πολλά από τα παιδιά αυτό το σύστημα με το ‘χρυσό σετ’ κι όλα κρίνονται στον επαναληπτικό.
Οι ερωτήσεις προς τους έλληνες διεθνείς:

Δημήτρη έκανες τα πρώτα σου βήματα εδώ στην Ορεστιάδα. Είναι για σένα πολύ σημαντικό το ότι γίνεται αυτό το παιχνίδι εδώ κι είναι ένα επιπλέον κίνητρο;

Κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας «Νίκος Σαμαράς»

Κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας «Νίκος Σαμαράς»
Πριν από τον αυριανό αγώνα Ελλάδας - Βελγίου στην Ορεστιάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Δήμος Ορεστιάδας θα διοργανώσει τελετή μετονομασίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ορεστιάδας, σε Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», στη μνήμη του αδικοχαμένου άσου του ελληνικού βόλεϊ. Το τελετουργικό θα γίνει στις 18.30 έξω από το γυμναστήριο και δεν θα συμμετέχουν οι διεθνείς για να μην επηρεαστούν ψυχολογικά στην προσπάθεια τους που θα ακολουθήσει στις 20.00 (ΕΤ-1).
πηγη www.volleynews.gr

Μετά την πτώση του Ηρακλή : «Η Ορεστιάδα θα διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί»

«Η Ορεστιάδα θα διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί»
Το ζήτημα του υποβιβασμού του Ηρακλή από την Βόλεϊ Λιγκ άνοιξε αυτόματα και την συζήτηση για το ποια ομάδα θα πάρει την θέση του στην επαγγελματική κατηγορία. Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αυριανό αγώνα Ελλάδα - Βέλγιο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στην ακριτική πόλη, ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου για το τι θα κάνει η Ορεστιάδα σε περίπτωση που ανοίξει μία θέση στην επαγγελματική κατηγορία και απάντησε: «Η Ορεστιάδα θα διεδκικήσει αυτό που της αναλογεί.
Δεν είμαστε αρνητικοί σε κανένα ενδεχόμενο». Να σημειωθεί πως η Ορεστιάδα είναι η πρώτη επιλαχούσα από την Α2 ανδρών καθώς συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου αλλά υστέρησε σε σχέση με Παναχαϊκή και ΑΕΚ που πήραν την άνοδο. Με τα νέα δεδομένα η ΕΣΑΠ θα πρέπει να καλύψει την θέση είτε με την πρώτη επιλαχούσα ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις ή να κρατήσει στην κατηγορία τον Παναθηναϊκό εφόσον μετά την επικύρωση ο Ηρακλής λάβει την 12η θέση, ο Μίλων την 11η θέση και ο Παναθηναϊκός την 10η θέση.
πηγη www.volleynews.gr

Ευκαιρία αυτοκάθαρσης ο υποβιβασμός του Ηρακλή!


του Παναγιώτη Περπερίδη από www.pamesports.gr

Το ΑΣΕΑΔ ,λοιπόν, απέρριψε την προσφυγή του Ηρακλή για τον μηδενισμό που είχε αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής. Ως εκ τούτου ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της ελληνικής πετοσφαίρισης (μην μπούμε τώρα στη διαδικασία να συζητήσουμε για το εάν είναι το κορυφαίο ή όχι) υποβιβάζεται στην Α2. Σωστό και δίκαιο με δεδομένες τις άπειρες εκκρεμότητες που έχει το ΤΑΑ με παίκτες, προπονητές, φροντιστές, νερουλάδες, πετσετάδες, ξεματιάστρες και όλους όσοι ενεπλάκησαν κατά καιρούς με την ομάδα, του δημοσίου (φυσικά) συμπεριλαμβανομένου. Κάθε εφοριακός-ελεγκτής θα πάθαινε πολλαπλά εγκεφαλικά στη θέα των μαγειρεμάτων (sic) που διάφοροι έχουν κατά καιρούς δοκιμάσει ή επιτύχει. Τουλάχιστον έτσι λένε τα πρόσφατα ρεπορτάζ και οι δημοσιευμένες έρευνες. Εγώ μπορώ να πιστοποιήσω μόνο τα άπειρα μη διακανονισμένα χρέη. Και πάλι όμως είναι υπεραρκετά για να μην έχει θέση η ομάδα στην Α1.

Όμως:
*Όπως έχουμε ξαναγράψει άπειρες φορές από πέρυσι...

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ «ΓΗΡΑΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΒΟΛΕΪ


Σώθηκε ο Ηρακλής

Σώθηκε ο Ηρακλής

Η απόρριψη της έφεσης του Ηρακλή από το ΑΣΕΑΔ δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν παρά μόνο λύπη για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο ιστορικός σύλλογος. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι οι διοικούντες του «γηραιού» την τελευταία 15ετία, αλλά και όσοι έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις πως το τεράστιο σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων μπορεί να κουκουλωθεί.
του Κώστα Ασημακόπουλου από το www.gazzetta.gr
Όπως απέδειξαν οι έρευνες των αρμόδιων οικονομικών αρχών οι παρατυπίες και οι παρανομίες δεν έχουν προηγούμενο. Οι παραβάσεις σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ αγγίζουν τα 130 εκ. Ευρώ. Το ποσό από μόνο του δείχνει πως η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή χρησιμοποιήθηκε ως όχημα παράνομου πλουτισμού ορισμένων επιτήδειων που κατέστρεψαν τον σύλλογο και το όνειρο χιλιάδων αθλητών και αθλητριών.
Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δίνει ένα τέλος στην ψευδαίσθηση που είχαν ορισμένοι ότι ο Ηρακλής θα μπορούσε να την γλιτώσει ή να μην τιμωρηθεί. Το θετικό είναι πως πλέον η πλειοψηφία των οπαδών του Ηρακλή έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και για αυτό πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει από την Γ΄τοπική της ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και όχι από στην Α2 όπου η κατάσταση θα διαιωνίζεται.
Ίσως στην Ελλάδα των προηγουμένων ετών όλα αυτά να μπορούσαν να κουκουλωθούν. Όταν, όμως, κόβονται επιδόματα και συντάξεις για να βρεθούν 130 εκ. Ευρώ που λείπουν από τα δημόσια ταμεία είναι τουλάχιστον πρόκληση να μιλάει κανείς για διαγραφή και πολύ περισσότερο για άφεση αμαρτιών σε όσους οδήγησαν τον σύλλογο σε αυτή την κατάσταση.
Ο υποβιβασμός του Ηρακλή στην Α2 δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως καταστροφή για τον «γηραιό» αλλά ως λύτρωση. Είναι ευκαιρία για σωτηρία.
Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κλείσει μια και καλή ένα «μαύρο» κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και για τον σύλλογο και να αποτελέσει παράδειγμα. Η εποχή που βασίλευσαν οι ανεύθυνοι, οι ψεύτες, οι λαοπλάνοι, οι τσαμπουκάδες και οι απατεώνες πρέπει να μπει στην ιστορία.
Οι οπαδοί και όσοι παράγοντες έχουν απομείνει κι έχουν δυνάμεις οφείλουν να βγάλουν τον σύλλογο από το αδιέξοδο με κάθε κόστος. Ο Ηρακλής ούτε θα σβήσει, ούτε θα μειωθεί. Αντίθετα, από την γενναιότητα που θα αντιμετωπίσει την κρίση θα δείξει και τις αντοχές του.
Πάνω απ΄ όλα, όμως, η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι μία μεγάλη πρόκληση και για την διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος, δηλαδή, την ΕΣΑΠ.
Έχει στα χέρια της μια χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις αμαρτίες του παρελθόντος, να βάλει τον πήχη σε ρεαλιστικά δεδομένα και να πιέσει παράγοντες και ομάδες να κάνουν οργανωτική και αγωνιστική αναβάθμιση με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό βόλεϊ.
Από τον τρόπο που η ΕΣΑΠ θα χειριστεί το ζήτημα του Ηρακλή θα εξαρτηθεί όχι μόνο η αξιοπιστία της διοργανώτριας αλλά και η βούληση της για να φτιάξει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Ήδη, άρχισαν τα σενάρια και οι έριδες για το ποιος πρέπει να πάρει την θέση του Ηρακλή. Ο ένας λέει «ο Παναθηναϊκός» που ήταν ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία, ο άλλος λέει «η Ορεστιάδα» που είναι η πρώτη επιλαχούσα από την Α2. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να προτείνει τον Μίλωνα που δεν έχει καθόλου χρέος προς αθλητές.
Εμείς ρωτάμε: Τι νόημα έχει να μπει στη θέση του Ηρακλή μία άλλη ομάδα που σε ένα μήνα θα «σκάσει» και θα γίνει νέος Ηρακλής, με νέα προβλήματα σε αδειοδοτήσεις και χρέη που δεν είναι διαχειρίσιμα;
Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να διεκδικεί την θέση του στη Λίγκα μόνο με το «βαρύ» του όνομα και την τεράστια ιστορία του. Εάν κι εφόσον υπάρξουν παράγοντες που μπορούν να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του τμήματος, εάν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ρυθμίσεις των χρεών που υπερβαίνουν το 1,2 εκ. Ευρώ κι κυρίως εάν είναι διατεθειμένοι να οργανώσουν μία αθλητική επιχείρηση. Διαφορετικά δεν έχουν κανένα λόγο να ταλαιπωρούν τον σύλλογο και να μοιράσουν ψεύτικες υποσχέσεις στους οπαδούς του συλλόγου.
Τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες ομάδες. Άλλες λίγο και άλλες πολύ έχουν ανοίγματα από το παρελθόν τα οποία πρέπει να κλείσουν και μετά να κάνουν ανάπτυξη.
Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ κουβέντα και για την «κλειστή» Λίγκα, η ΕΣΑΠ πρέπει να τολμήσει με κάθε κόστος και της δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγει μπροστά.
Όπως πρότεινε συνολικά και το σώμα των προπονητών στις πρόσφατες συναντήσεις με την ΕΣΑΠ, η συμμετοχή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να κρίνεται μόνο με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά κυρίως με οργανωτικά και οικονομικά κριτήρια.
Γιατί να υποβιβαστεί μία ομάδα που γεμίζει σε κάθε αγώνα το γήπεδο της και κάθε φορά κάνει ένα αθλητικό πάρτι; Γιατί να υποβιβαστεί μία ομάδα που έχει φέρει χορηγούς και προσφέρει υπηρεσίες στον φίλαθλο κόσμο; Γιατί να υποβιβαστεί μία ομάδα που εκπροσωπεί μία πόλη ή μία περιφέρεια και δεν χρωστάει ούτε Ευρώ στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου;
Αυτά πρέπει να είναι τα κριτήρια συμμετοχής σε μία επαγγελματική Λίγκα.
Το βόλεϊ μπορεί και πρέπει να οδηγήσει τις εξελίξεις και όχι να μιμείται τις παρασκηνιακές και αδιαφανείς διαδικασίες άλλων ομαδικών αθλημάτων. Να μιμηθεί το μπάσκετ στα καλύτερα του και να αλλάξει τις ποδοσφαιρικές αμαρτίες.
Να κρατήσει τους πραγματικούς και αγνούς οπαδούς που θα κάθονται δίπλα δίπλα με τους αντιπάλους και θα δίνουν τη μάχη της εξέδρας με σεβασμό και χειροκρότημα στον καλύτερο.
Θέλουμε εικόνες ανάλογες με αυτές που είδαμε και ζήσαμε στο Βραχάτι μεταξύ των οπαδών του Παμβοχαϊκού και του Ολυμπιακού. Θέλουμε τις απονομές να γίνονται με κάθε μεγαλοπρέπεια στην έδρα του ηττημένου γηπεδούχου. Αυτό το βόλεϊ θέλουμε. Αυτόν αθλητισμό θέλουμε και με αυτά τα πρότυπα θα ζητήσουμε από τα παιδιά μας να μπουν στα γήπεδα και να υπηρετήσουν το σώμα τους, το νου τους και τον πολιτισμό μας.
Οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ δεν θα είναι εύκολες. Θα έχουν κόστος. Στην αρχή οι ομάδες που θα μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις ίσως να μην γεμίσουν ούτε... ταξί αλλά τουλάχιστον θα γίνει μία αρχή για ένα αξιόπιστο και κρυστάλλινο προϊόν που δικαιωματικά θα ζητήσει από την αγορά χορηγίες και υποστήριξη.

πηγη www.gazzetta.gr 

Πρόσκληση στα σωματεία της Θράκης από την Ε.Ο.ΠΕ.



Η Ε. Ο. ΠΕ. προσκαλεί τους Προέδρους όλων των Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Σ.ΠΕ. Θράκης- Αν. Μακ/νίας, στον αγώνα της προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Βελγίου, που θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα το Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 και ώρα 20.00.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, στην Ορεστιάδα, θα πραγματοποιηθεί πριν τον αγώνα και συγκεκριμένα στις 17.00, σύσκεψη-συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Ο.ΠΕ. με τους Προέδρους - Εκπροσώπους των ομάδων της Α’ Περιφέρειας, στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα της Ορεστιάδας.
Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους συλλόγους και θα ακολουθήσει συζήτηση με ανοιχτή θεματολογία.

9 Ιουλίου η έναρξη των μεταγραφών

9 Ιουνίου η έναρξη των μεταγραφών
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη Γιώργος Πανταζίδης
- Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των κινήσεων τους οι ομάδες του Έβρου που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α2 ανδρών και γυναικών όπως η Ορεστιάδα, η ΓΕΑ η Νίκη αλλά και οι υπόλοιπες.
H EOΠΕ ανακοίνωσε την περίοδο των μεταγραφών αλλά και για τις ανανεώσεις των συμβολαίων. Συγκεκριμένα:
Οι ανανεώσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Ιουλίου και οι μεταγραφές από 9 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου.
Επίσης, εγκρίθηκε η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2013-2014. Στην προκήρυξη θα περιληφθούν αλλαγές στις ηλικίες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και στους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων και των τουρνουά μίνι, οι οποίες θα συζητηθούν με τους φορείς του αθλήματος την επόμενη εβδομάδα και θα οριστικοποιηθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών.
πηγη www.thrakisports.gr

Μηδενίστηκε από το ΑΣΕΑΔ ο Ηρακλής και υποβιβάζεται, ελπίζει σε σωτηρία ο ΠΑΟ

Μηδενίστηκε από το ΑΣΕΑΔ ο Ηρακλής και υποβιβάζεται, ελπίζει σε σωτηρία ο ΠΑΟ

Το ΑΣΕΑΔ εξέδωσε σήμερα το πρωί την απόφαση του για την έφεση του Ηρακλή στην δικαστική απόφαση για μηδενισμό του λόγω χρεών. Απέρριψε την έφεση του ΤΑΑ Ηρακλής. Η διοίκηση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ελπίζει σε δικαίωση στο δικαστικό εφετείο. Τον λόγο, όμως, έχει πλέον η Ολομέλεια της ΕΣΑΠ που θα κληθεί να εκτελέσει την δικαστική απόφαση για αποβολή του Ηρακλή από το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ περιόδου 2013-14. Άμεσα ενδιαφερόμενος ο Παναθηναϊκός που ελπίζει σε παραμονή παρότι πήρε την 11η θέση που οδηγεί στην Α2.
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πανελλήνιο Τουρνουά Beach Volley στον Bousoula!

Υπεύθυνος διοργάνωσης των τουρνουά στον Bousoula και

 για το προσεχές καλοκαίρι ο φίλος Ηλίας Κρεούζης!

North Area Beach Volley Circuit 2013

ΠΡΌΓΡΑΜΜΆ NORTH AREA 2013

1) N. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗΣ « SIEST A » 21-23 IOYNIOY
2) ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ « ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » 29-30/06 κ 1-2/7
3) ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ« PEROQUETT » 5-7 ΙΟΥΛΙΟΥ
4) ΔΙΚΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ « BOUSOULAS » 19-21 ΙΟΥΛΙΟΥ
5) ΒΕΛΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ « SPITAKI » 26-28 ΙΟΥΛΙΟΥ
6) Ν. ΠΛΑΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «ΤΟΤΕΜ» 2-4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μπορείτε να ενημερώνεστε με όλα τα νεότερα και από την σελίδα μας στο Facebook

Halkidiki Cup 2013

Ο νέος θεσμός των North είναι το Halkidiki Cup, ένα νέο Tour με την υποστήριξη της ERREA ,στις μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής που θα ταξιδεψει από την Ολυμπιάδα και την Αμμουλιανή  μέχρι το Παλιούρι με ενδιάμεσες στάσεις στην Βεργιά , τα Νέα Πλάγια και τα Νέα Μουδανιά. Το Halkidiki Cup είναι ανοικτό για όλους, δεν απαιτείται εγγραφή στο μητρώο της ΕΟΠΕ και δεν έχει προκριματικούς αγώνες την Παρασκευή γιατί…ΟΛΟΙ παίζουν στο Κυρίως ταμπλό!!!! Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με beach volley!!!! 

Πρόγραμμα Halkidiki Cup Tour 2013:
1)ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «PEROQUETT»  22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ
2)Ν. ΠΛΑΓΙΑ «ΤΟΤΕΜ» 6-7 ΙΟΥΛΙΟΥ
3)ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ «AMMOS» 13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ
4)Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ «SIESTA» 20-21 ΙΟΥΛΙΟΥ
5)ΒΕΡΓΙΑ «SAHA»  27-28 IOYΛΙΟΥ
6)ΠΑΛΙΟΥΡΙ «ΝΑΥΑΓΟΣ» 3-4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

"Εβρίτης" ο Ράιτς, αναμονή για "Ράφα" !


"Εβρίτης" ο Ράιτς, αναμονή για "Ράφα" 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην καριέρα του ο Ιβάν Ράιτς θα συνεχίσει να καρφώνει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο Κροάτης "μπόμπερ" απάντησε θετικά στους Εβρίτες και έτσι θα συνεχίσει να αποτελεί την πλέον έμπιστη λύση στην διαγώνιο για τον κόουτς Σάκη Μουστακίδη. Οι "Ευρωπαίοι" έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ανδρεάδη για την θέση του κεντρικού ενώ έχουν κάνει κρούση στον Κουζούνη και στον Ζήση για τη θέση του λίμπερο. Στην Αλεξανδρούπολη θεωρούν δεδομένη την παραμονή του Κουμεντάκη εκτός και αν οι Ιταλοί που έχουν ζητήσει τον παίκτη δώσουν 50 χιλιάδες Ευρώ για να αποκτήσουν τον περιζήτητο Έλληνα ακραίο. Στα θετικά του Εθνικού είναι ότι ο έμπειρος πασέρ Άκης Σιδηρόπουλος παίρνει απόσπαση και πλέον θα μπορεί να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

"Εβρίτης" ο Ράιτς, αναμονή για "Ράφα"
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην καριέρα του ο Ιβάν Ράιτς θα συνεχίσει να καρφώνει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο Κροάτης "μπόμπερ" απάντησε θετικά στους Εβρίτες και έτσι θα συνεχίσει να αποτελεί την πλέον έμπιστη λύση στην διαγώνιο για τον κόουτς Σάκη Μουστακίδη. Οι "Ευρωπαίοι" έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ανδρεάδη για την θέση του κεντρικού ενώ έχουν κάνει κρούση στον Κουζούνη και στον Ζήση για τη θέση του λίμπερο. Στην Αλεξανδρούπολη θεωρούν δεδομένη την παραμονή του Κουμεντάκη εκτός και αν οι Ιταλοί που έχουν ζητήσει τον παίκτη δώσουν 50 χιλιάδες Ευρώ για να αποκτήσουν τον περιζήτητο Έλληνα ακραίο. Στα θετικά του Εθνικού είναι ότι ο έμπειρος πασέρ Άκης Σιδηρόπουλος παίρνει απόσπαση και πλέον θα μπορεί να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.
πηγη facebook

Απίστευτο: όρισαν το Όπεν του Μπιτς Βόλεϊ τις ίδιες ημέρες με το χάντμπολ!!!

    Όρισαν το Όπεν του Μπιτς Βόλεϊ τις ίδιες ημέρες με το χάντμπολ...

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Τόσο το τουρνουά μπιτς χάντμπολ που θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη, που μάλιστα έχει μπει και στο ευρωπαϊκό καλεντάρι, όσο και το όπεν του μπιτς βόλεϊ που ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ, έχουν οριστεί για τις... ίδιες ημερομηνίες. Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουλίου.

Το τουρνουά μπιτς χαντμπολ έχει ανακοινωθεί εδώ και... μήνες, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα περιληφθεί και στο καλεντάρι των αναγνωρισμένων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης τουρνουά. Όπως είναι λοιπόν φυσιολογικό, οι άνθρωποι της διοργάνωσης αλλά και γενικά του χαντμπολ αισθάνονται θιγμένοι από την απόφαση της Ομοσπονδίας Βόλεϊ να οργανώσει αγώνες μπιτς βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες.
Περίπου εκατό μέρες έχει το καλοκαίρι. Χάθηκε να βρεθoύν δυο διαφορετικές ημέρες από αυτές; Μάλιστα, πληροφορίες του ThrakiSportS λένε ότι έχει εκφραστεί δυσαρέσκεια για το θέμα και σε ανώτατο επίπεδο, καθως άλλωστε οι Ομοσπονδίες Βόλεϊ και Χαντμπολ υποτίθεται ότι είναι συνεργαζόμενες. Οπότε θα έπρεπε στοιχειωδώς να κάτσουν τα στελέχη τους και να διπλοτσεκάρουν τις ημερομηνίες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αυτό το μπάχαλο που πάει τώρα να γίνει.
Γιατί αν δεν υπάρξει κάποια υποχώρηση και αλλαγή ημερομηνίας από την πλευρά του βόλεϊ, γιατί δύσκολα μπορεί να αλλάξει ενα ευρωπαϊκό τουρνουά (έστω και αν αυτό είναι του χαντμπολ), θα βρεθεί το ίδιο Σαββατοκύριακο η Αλεξανδρούπολη να πρωταγωνιστεί με δυο ξεχωριστές διοργανώσεις στις παραλίες, διχάζοντας το τοπικό φίλαθλο κοινό που θα ήθελε να παραβρεθεί και να απολαύσει και τις δύο διοργανώσεις.

Πηγή: Thrakisports.gr

Κάτοικος Αλεξανδρούπολης και για την επόμενη χρονιά ο Ράιτς!

Ο Ράιτς είπε το «ναι» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης!

Μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης θα γίνει ο Ιβάν Ράιτς. Ο Κροάτης διαγώνιος απάντησε θετικά στην πρόταση της ομάδας του Έβρου για ανανέωση της συνεργασίας τους για ένα ακόμα χρόνο. Ο Ράιτς παρότι είχε δεχτεί δελεαστικές προτάσεις από άλλες τρεις ελληνικές ομάδες αλλά και από ομάδες του εξωτερικού κράτησε την υπόσχεση του στους παράγοντες του Εθνικού κι έτσι θα ενισχύσει και τη νέα σεζόν την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη. Η παραμονή του Ράιτς λύνει τα χέρια των ανθρώπων του Εθνικού που έχουν πλέον πολυτέλεια χρόνου και για τις υπόλοιπες επιλογές τους.
πηγη www.volleynews.gr

Να γεμίσει το γήπεδο για την Εθνική και το Νίκο Σαμαρά

Να γεμίσει το γήπεδο για την Εθνική και το Νίκο Σαμαρά

Μια καλή ευκαιρία για να τιμήσουν τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά θα έχουν οι φίλοι της Ορεστιάδας, στο περιθώριο του αγώνα της Εθνικής απέναντι στο Βέλγιο για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωβόλεϊ. Το γήπεδο θα πάρει και επίσημα το όνομα του «Αετού» με μια ειδική τελετή πρίν από το παιχνίδι.

Για αυτό και τόσο ο ΑΟΟ, όσο και ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας κάλεσαν τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. «Αποτελεί τιμή για την πόλη μας η παρουσία της Εθνικής ομάδας, η οποία θα συνδυαστεί με την μετονομασία του γηπέδου σε ‘κλειστό γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς’. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της Ορεστιάδας θα σας στηρίξει σ’ αυτό τον κρίσιμο αγώνα και εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία», δήλωσε η κεφαλή της πόλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στο Δημαρχείο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Λεώνης: «Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει. Όλοι οι άνθρωποι εδώ μας έχουν σκλαβώσει με την συμπεριφορά τους, ελπίζουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου θα δούμε ένα γεμάτο γήπεδο κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη που έχουμε εισπράξει με μια μεγάλη νίκη».

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή του, ο ΑΟ. Ορεστιάδας έκανε κάλεσμα στον κόσμο της πόλης: «O Αθλητικός όμιλος Ορεστιάδας καλεί του φίλους του βόλλευ να σταθούν δίπλα στην εθνική Ελλάδας και να γεμίσουν το Νέο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας «Νικόλαος Σαμαράς» το οποίο και θα μετονομαστεί και επίσημα το Σάββατο 1/6/2013 πριν τον μεγάλο αγώνα την εθνικής μας με το Βέλγιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται μια νίκη έτσι ώστε να πάει με όλες της της ελπίδες στο Βέλγιο για τον επαναληπτικό της 8ης Ιουνίου.Το Σάββατο λοιπόν στις 20:00 πάμε όλοι στο ¨Νικόλαος Σαμαράς¨ να στηρίξουμε την Ελλάδα μας» 
πηγη www.volleynews.gr

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το βάρος στην ανάπτυξη θέλουν οι προπονητές

Το βάρος στην ανάπτυξη θέλουν οι προπονητές

Με τη Θεσσαλονίκη να αποτελεί τον δεύτερο σταθμό, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, συναντήθηκε με τους προπονητές που γεωργαφικά ανήκουν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Κατατέθηκαν προτάσεις για οργανωτικά θέματα του πρωταθλήματος, επιμόρφωσης των προπονητών, της ανάπτυξης του ανδρικού ελληνικού βόλεϊ, αλλαγών στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και συζήτησαν το θέμα της κλειστής Λίγκας, της βελτίωση των παροχών υπηρεσιών της ΕΣΑΠ προς τους προπονητές, τις σχέσεις ΤΑΑ - προπονητών και αθλητών, ενώ κατατατέθηκαν προβληματισμοί για την πρόταση της κλειστής Λιγκας και για άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ.
 Η συνάντηση είχε διάρκεια 3 ώρες και το παρόν έδωσαν οι  Γιάννης Μέλκας, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Θανάσης Στράντζαλης και ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ, Κώστας Χαριτωνίδης.
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης ενημέρωσε τους προπονητές και την διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα λάβουν χώρα μέσα στο καλοκαίρι, όπου και ο σύνδεσμος προπονητών έχει προσκαλέσει κορυφαίους προπονητές από το εξωτερικό.
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους προπονητές για την άφιξη του Πολωνού τεχνικούς Βλέντισλαβ Ζάσα στην Ελλάδα, αλλά και τα σχέδια της Ένωσης για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την καλύτερη οργάνωση του επαγγελματικού βόλεϊ. Η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ να ζητά από τους προπονητές να εκφράσουν ανοιχτά και με ειλικρίνεια τις εντυπώσεις τους και τους προβληματισμούς τους για τα όσα έγιναν την αγωνιστική σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και τις προτάσεις τους για μέλλον το παρόν του αθλήματος μέσα από τα δικά τους έμπειρα μάτια.
 
 
Οι προτάσεις των προπονητών
 
Στη συνέχεια οι προπονητές έκαναν προς την ΕΣΑΠ τις ακόλουθες προτάσεις:

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!!


Δωρεάν η είσοδος στο μπαράζ Ελλάδας - Βελγίου στην Ορεστιάδα!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης
-  Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο φίλαθλο κοινό της Ορεστιάδας και γενικότερα του Έβρου και της Θράκης, στον μεγάλο αγώνα μπαράζ που θα δωσει το ερχόμενο Σάββατο η Εθνική Ομάδα με το Βέλγιο για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.
Η αναμέτρηση ως γνωστόν θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από την ΕΤ1 και διαδικτυακά από το ThrakiSportS, που όσο πλησιάζουν οι μέρες θα δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στο σημαντικό αυτό γεγονός.
Η Εθνική ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της στη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και από το βράδυ της Δευτέρας, βρίσκεται ξανά στη «βάση» της, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία για τα μπαράζ με το Βέλγιο απ’ όπου θα προκύψει το «εισιτήριο» για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. 
-  Αποφασισμένος να τα δώσει όλα αυτός και οι συμπαίκτες του, εμφανίζεται ο Δημήτρης Τζούριτς. Ο Εβρίτης διαγώνιος της Εθνικής ετοιμάζεται μετά την πετυχημένη παρουσία και την πρόκριση τον τελικό του προκριματικού παγκοσμίου για την μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Και αυτή η πρόκληση περνά μέσα από την Ορεστιάδα, την πόλη που μεγάλωσε, ανδρώθηκε αθλητικά και έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα.   
Σχολιάζοντας τις τρεις νίκες στη Σουηδία και τα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στο Βέλγιο, ο Δημήτρης Τζούριτς είπε στο επίσημο site της ομοσπονδίας βόλεϊ: «Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε στο Χάλμσταντ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το Βέλγιο, αλλά ούτε κι εμείς είμαστε στα καλύτερά μας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και έχουμε θέληση να δουλέψουμε πολύ. Δυστυχώς, ο χρόνος μοιάζει να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας.
Πήραμε πάντως αυτό που θέλαμε στη Σουηδία και κερδίσαμε πολλά και στην ψυχολογία. Από σήμερα συγκεντρωνόμαστε στο Βέλγιο, αν και από την αρχή αυτά τα παιχνίδια σκεφτόμασταν περισσότερο. Για πιθανότητες πρόκρισης δεν μπορώ να μιλήσω γιατί απέναντί μας έχουμε μια πολύ δεμένη και ανταγωνιστική ομάδα».
Αναφερόμενος στο πρώτο ματς που είναι το ερχόμενο Σάββατο στην Ορεστιάδα (20:00, ΕΤ1) τόνισε: «Ελπίζω να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Χρειάζεται να τα δώσουμε όλα και αυτό θα κάνουμε. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας. Τον θέλουμε δίπλα μας άλλωστε. Η Ορεστιάδα είναι μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ και το αποδεικνύει ειδικά όταν φιλοξενεί την εθνική».
Όσο για τον ίδιο και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η προσαρμογή «γυρνώντας» από κεντρικός σε διαγώνιος, εξήγησε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά το έχω ξανακάνει. Το κακό είναι πως είμαστε πιεσμένοι λόγω χρόνου καθώς μέσα σε 3 εβδομάδες έχουμε όλα τα σημαντικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της προσαρμογής, καθώς πάντα η αλλαγή θέσης θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσεις. Πιστεύω πως το Σάββατο θα πάνε όλα καλά, αλλά σίγουρα τίποτα δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Όλα τα παιδιά θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».
Ο Σωτήρης Δρίκος που μαζί με τον Αλέκο Λεώνη, προετοιμάζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τις δύο αυτές «μάχες», έκανε έναν μίνι απολογισμό

Δύο Εβρίτες στους Ιδρυτές του Συλλόγου Φίλων Εθνικών Ομάδων Βόλεϊ

Δύο Εβρίτες στους Ιδρυτές του Συλλόγου Φίλων Εθνικών Ομάδων Βόλεϊ
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης
- Δυο Εβρίτες περιλαμβάνονται ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης.
Ο "δικός μας" συνεργάτης στο ThrakiSportS Δημήτρης Αρβανιτίδης και o Γιώργος Γκάγκαλης είναι δύο πρόσωπα από την περιοχή μας που συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξή του νέου φορέα των φίλων των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων, που μάλιστα ιδρύεται λίγες ημέρες πριν από το πολύ κρίσιμο παιχνίδι μπαράζ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Ορεστιάδα, κόντρα στο Βέλγιο για μια θέση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «το όνειρο και το όραμα αρκετών ανθρώπων έγινε πλέον πραγματικότητα, αφού τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα βόλεϊ και beachvolley απέκτησαν έναν ακόμη σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ελληνικού βόλεϊ. Εδώ και λίγες ώρες η "γέννηση" του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης είναι γεγονός. Μέσα σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας και παρουσία πολλών φίλων των Εθνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων ο άνθρωπος-σύμβολο της "γαλανόλευκης" και "βολεϊμπολίστας του αιώνα" Στέλιος Καζάζης, αλλά και η πρώην "βασίλισσα της άμμου" Έφη Σφυρή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την ίδρυση του συλλόγου στην οποία εγκρίθηκε η ιδρυτική διακήρυξή του».
Σκοπός του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, ως αναφέρεται και στο καταστατικό του, είναι «η δημιουργία μιας σταθερής βάσης για την ηθική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη των Εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ της χώρας μας, με την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας τους, των αξιών που έχουν γεννήσει και της προοπτικής τους».
Ένας Σύλλογος που, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική εποχή που βιώνει η χώρα μας, στοχεύει στην κινητοποίηση και συστράτευση όλων των ανθρώπων που έχουν συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στο πλευρό των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων που συνεχίζουν να δίνουν τις δικές τους «μάχες» στα γήπεδα. Από το μακρινό Χάλμσταντ της Σουηδίας, ή το Πόμπραντ της Σλοβακίας, μέχρι την Ορεστιάδα και τα γήπεδα της άμμου στο Μπάντεν της Αυστρίας.
Το «παρών» στο πρώτο ραντεβού του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τις ΕΟΠΕ έδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος και χαιρέτισε την ίδρυσή του. Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. θα είναι σύμφωνα με το καταστατικό επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Πρώτη απόφαση του Συλλόγου ήταν η ανάδειξη 9μελούς προσωρινής διοικούσας Συντονιστικής Επιτροπής όπου θα αναλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες να «τρέξει» τα οργανωτικά θέματα και ταυτόχρονα να κινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τις πρώτες θέσεις στην σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής κατέλαβαν τιμητικά ο Στέλιος Καζάζης και η Έφη Σφυρή και εν συνεχεία επελέγησαν οι Αλέξανδρος Βαρθαλίτης, Γιώργος Γεωργουλέας, Νίκος Δελαγραμμάτικας, Βασίλης Ράπτης, Γιώργος Σιμόπουλος, Γιάννης Στουραΐτης και Γιάννης Τζούστας.
Πολύ σύντομα ο Σύλλογος θα αποκτήσει την δική του «γωνιά» στο διαδίκτυο με την λειτουργία επίσημης ιστοσελίδας, όπου όλοι οι φίλοι των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσω ψηφοφορίας το λογότυπο του Συλλόγου, να ενημερωθούν για τα νέα και τις εκδηλώσεις του και βεβαίως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εγγραφούν ως μέλη.
Παράλληλα, στο site θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αγώνες των Εθνικών μας ομάδων βόλεϊ - μπιτς βόλεϊ, αφιερώματα, συνεντεύξεις αλλά και τα τελευταία αγωνιστικά νέα των εθνικών ομάδων μας».
Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης είναι οι:
Αλλαγιάννης Κώστας,
Αναστασιάδης Παύλος,
Αντωνούλης Βασίλης,
Αρβανιτίδης Δημήτρης,
Βαλληνδράς Γιάννης,
Βαλσαμής Ανδρέας,
Βαρθαλίτης Αλέξανδρος,
Βασιλάτος Σπύρος,
Βασιλειάδης Στέφανος,
Βλάσσης Κώστας,
Γεροθόδωρος Νώντας,
Γεωργουλέας Γιώργος,
Γκάγκαλης Γιώργος,
Δελαγραμμάτικας Νίκος,
Καζάζης Στέλιος,
Καραμπέτσος Γιώργος,
Μακρής Νίκος,
Μαυρικίδης Σταύρος,
Μιχαηλίδης Κώστας,
Ντοντούλας Μάριος,
Παπαγεωργίου Ευγενία,
Παπαδόπουλος Νίκος
Ράπτης Βασίλης,
Σιμόπουλος Γιώργος,
Στουραΐτης Γιάννης,
Σφυρή Έφη,
Τζούστας Γιάννης,
Τουρσούγκα Παναγιώτα,
Τουρσούγκας Σούλης,
Χρυσοχόου Τάκης
Επίτιμο μέλος: Αχιλλέας Μαυρομάτης, Πρόεδρος ΕΟΠΕ
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ελλάδα – Βέλγιο στην Ορεστιάδα!!



Στην Ορεστιάδα βρίσκεται ήδη η Εθνική ομάδα των Ανδρών, προετοιμαζόμενη για τον αγώνα της προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Βελγίου.
Ο κρίσιμος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00, στο Νέο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας.
Σημειώνεται ότι η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη βδομάδα, 08/6/2013, στο Κόρτρικ του Βελγίου.