Σελίδες


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αποκλείστηκε «μαχόμενη» η εθνική Εφήβων και έκλεισε τον κύκλο της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα!


Αποκλείστηκε «μαχόμενη» η εθνική Εφήβων

Αν και έφτασε μια ανάσα από το να προηγηθεί στο σκορ, η εθνική ομάδα των Εφήβων ηττήθηκε με 3-0 (26-24, 25-19, 25-20) από την Ρωσία και κατέλαβε την δεύτερη θέση του Α' προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την «αρκούδα» να πέρνει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.
Οι Ρώσοι ...μπλόκαραν στην κυριολεξία την εθνική μας ομάδα, αφού είχαν 15 έναντι 7 μπλοκ και με τον Πολετάεφ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση πέτυχαν το τέσσερα στα τέσσερα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε στο 1ο σετ είχε σετ μπολ με 24-23, όμως στις λεπτομέρειες έχασε με 26-24, γεγονός που επηρέασε αρνητικά και στη συνέχεια την ελληνική ομάδα. Στο δεύετρο σετ η Ρωσία προηγείτο με 21-13, όμως ένα σερί 5-0 των παικτών του Σωτήρη Δρίκου μείωσαν τη διαφορά στους τρεις, 18-21. Στο τρίτο σετ η Ελλάδα είχε ελαφρώς το προβάδισμα στο σκορ μέρχι το 18-17, εκεί όπου οι Ρώσοι με 4-0 σερί έκαναν το 18-21 και κάπως έτσι έφτασαν στο ...τρίποντο που τους χάρισε την πρόκριση.
Διαιτητές: Αρό (Φινλανδία), Μπακούνοβιτς (Λευκορωσία)

Τα σετ: 24-26, 19-25, 20-25
*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 37 επιθέσεις, 1 άσο, 7 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι της Ρωσίας προήλθαν από 36 επιθέσεις, 3 άσσους, 15 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλου
ΕΛΛΑΔΑ (Δρίκος): Μαυραγάνης 3 , Κοκκινάκης 10, Λιόντας 2, Στίγγας 7, Τζιουμάκας 8, Κουμεντάκης 5 / Ζήσης (λ, 43%), Χατζόπουλος 2, Πρωτοψάλτης 8, Κασαμπαλής, Δαλακούρας Α.
ΡΩΣΙΑ (Σλιαπνίκοφ): Νικίτιν 12, Πολετάεφ 23, Μπικόφσκι 8, Φεοκτίστοφ 4, Πάνκοφ 2, Κουρκάεφ 5 / Βολκόφ (λ, 63%), Ποντλένσνικ
πηγη www.volleynews.gr

«Εδώ κλείνει μια μεγάλη και πετυχημένη πορεία»«Εδώ κλείνει μια μεγάλη και πετυχημένη πορεία»


Η δική μας μέτρια απόδοση σε συνδυασμό με την ποιότητα των Ρώσων έκρινε το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Σωτήρη Δρίκο.

«Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στο πρώτο σετ όπου χάσαμε πολλά σερβίς και είχαμε μέτρια υποδοχή. Παρόλα αυτά φτάσαμε σε σετ μπολ, αλλά δεν το τελειώσαμε έτσι ώστε να μεταφέρουμε πλέον την πίεση στους αντιπάλους μας. Μετά έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα κι απλά στο 3ο σετ, μπορέσαμε να βελτιώσουμε λίγο την εικόνα μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Δρίκος και συμπλήρωσε: «Εξ αρχής ξέραμε τις δυσκολίες αφού παίζαμε στην έδρα του φαβορί. Φέραμε τη διαδικασία εκεί που θέλαμε, αλλά δεν καταφέραμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πλησιάσουμε τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων ημερών. Κάτι που οφείλεται και σε εμάς αλλά και στους Ρώσους».

Όσον αφορά τον συνολικό απολογισμό του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Κάναμε τρία ματς καλά κι ένα μέτρο… Εδώ κλείνει μια μεγάλη και πετυχημένη πορεία των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 1993-1994 κι οι οποίοι από δω και κει πέρα είναι άνδρες. Κι ελπίζουμε να είναι αντάξιοι συνεχιστές της ιστορίας τους, καταφέρνοντας και ως άνδρες να κινηθούν στο υψηλό επίπεδο του παγκοσμίου βόλεϊ, όπως έκαναν τόσο ως παίδες όσο και ως έφηβοι».

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα από την Ανάπα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα με τους δύο προπονητές (Λεώνης, Δρίκος) αλλά και τους Κουμεντάκη, Δαλακούρα, Κοκκινάκη, Τζιουμάκα να ξεκινούν από τη Δευτέρα 13/5 προπονήσεις με την Εθνική Ανδρών.
πηγή: volleyball.gr

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ!!! 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!!!