Σελίδες


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ!!


Φαρσοκωμωδία και απίστευτο μπάχαλο στο Κύπελλο Ανδρών


Φαρσοκωμωδία και απίστευτο μπάχαλο στο Κύπελλο Ανδρών
Κωμικοτραγικές καταστάσεις εξελίχθηκαν την παραμονή της κλήρωσης του Κυπέλλου Ανδρών που όπως φαίνεται θα είναι άλλο ένα φιάσκο της ΕΟΠΕ με συνυπεύθυνη την ΕΣΑΠ η οποία παρακολουθεί με απάθεια την ανεύθυνη και επικίνδυνη...
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (19/1, 14.00) ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ «8» ΟΜΑΔΩΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ, ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΌ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΑΠ.
συμπεριφορά της Ομοσπονδίας η οποία ανέβαλε την κλήρωση, απέκλεισε τρεις ομάδες και άλλαξε τρεις φορές την προκύρηξη την οποία ακόμα και σήμερα δεν έχει δημοσιεύσει.
Η κλήρωση ήταν προγραμματισμένη για χθες και αναβλήθηκε για σήμερα στις 14.00. Αρχικά πιστέψαμε πως αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων αλλά όταν αρχίσαμε να ψάχνουμε άρχισαν να βγαίνουν... φίδια!
Οι ομάδες έψαχναν την προκήρυξη του Κυπέλλου που δεν υπάρχει (το είχαμε επισημάνει σε άλλο μας ρεπορτάζ), τέσσερις από αυτές αρχικά δεν δήλωσαν συμμετοχή. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης τηλεφωνούσε προσωπικά στους παράγοντες και έταζε οδοιπορικά αλλά όταν τον ρωτούσαν πως θα γίνει το κύπελλο δεν ήξερε να τους απαντήσει. 
Ο Μαυρομάτης ζήτησε την συνδρομή της ΕΣΑΠ και από εκεί και πέρα άρχισε ο κακός χαμός με τις ομάδες να στέλνουν φαξ στην ΕΟΠΕ και άλλοι στην ΕΣΑΠ και στο τέλος δεν πρόλαβαν την προθεσμία ο Εθνικός, η ΕΑΠ και η Κηφισιά οι οποίες σήμερα δεν θα μπουν στην κλήρωση επειδή ο Μαυρομάτης έδωσε εντολή να μη γίνουν δεκτές οι εκπρόθεσμες δηλώσεις! 
Μπερδευτήκατε; Διαβάστε, λοιπόν τη έγινε με τη σειρά...
Η ΕΣΑΠ λοιπόν πρότεινε, οι 8 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας που θα προκύψει στις 3 Μαρτίου να παίξουν απευθείας στο φαιναλ-8 της Σύρου , όπως ισχύει και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στο ιταλικό.
Έτσι θα γλύτωναν όλοι τα έξοδα μετακίνησης και θα αναβαθμιζόταν και το κύπελλο, που από φαιναλ-8, με τελικό στο κατάμεστο Τροκαντερό και χωρίς χούλιγκανς ,  μετατράπηκε σε απλό τελικό με οπαδούς. Κι αυτό γιατί η διοίκηση Μαυρομάτη δεν θέλει να έχει σχέση με ότι καλό υπήρχε στη διοίκηση Μπελιγράτη κι ακόμη περισσότερο στη διοίκηση Προσαλίκα. 
Α, κι επειδή ο Μανωλόπουλος δεν μπορούσε να πει «όχι» στους οπαδούς του Ηρακλή που πολλαπλασιάσθηκαν στην Ορεστιάδα, αφού με 200 προσκλήσεις μπήκαν πάνω από 1000 άτομα. Κάτι σαν το γάμο της Καναά δηλαδή.
Η ΕΟΠΕ και σε αυτή την περίπτωση ήθελε να βάλει την … βαλκανική πινελιά της . Έτσι για να πει ότι υπάρχει.  Άσχετα αν το σωστό πρέπει να αναγνωρίζεται από παντού. Από παντού, πλην της διοίκησης Μαυρομάτη.
Αρνήθηκε την πρόταση της ΕΣΑΠ και πρότεινε να περάσουν 5 ομάδες με κλήρωση (συμπεριλαμβανομένου και του Φοίνικα) και να γίνουν τρεις αγώνες νοκ άουτ για τις υπόλοιπες. Κι εδώ αρχίζει η νέα ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ .
Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Κηφισιά και ΕΑΠατρών δεν δήλωσαν συμμετοχή γιατί φοβήθηκαν κλήρωση που θα τους έβγαζε βαρβάτη μετακίνηση και έξοδα. 
Συν τοις άλλοις έχουν ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία και όχι  την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Ο Μαυρομάτης αντί να τηρήσει την προκήρυξη και να συνεχίσει με τις 8 εναπομείνασες ομάδες, καταστρατήγησε τα πάντα. Άρχισε να παρακαλάει τους 3 "αποστάτες"και να τους τάζει χρηματικές αποζημιώσεις σε περίπτωση μακρινής μετακίνησης. Άλλαξε και πάλι την προκήρυξη (που σημειωτέον έπρεπε να βγει τον Αύγουστο) και πρότεινε τη διεξαγωγή ομίλων Βορά και Νότου για να γλυτώσουν τις μετακινήσεις!
Κι όλα αυτά (άκουσον άκουσον) λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη κλήρωση της Τετάρτης 18/1 στις 14.00. Έστειλε μέσω της ΕΣΑΠ (που κακώς καλύπτει τις  ανομίες της ΕΟΠΕ) το σχέδιο, αλλά αρνήθηκε ο Παναθηναϊκός. 
Η Λαμία εξάλλου (υποκατέστησε τη χαμένη τιμή της ΕΣΑΠ) και ορθώς ζήτησε να εφαρμοσθεί η προκήρυξη και να πάρουν μέρος μόνο οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή εντός  της προβλεπόμενης προθεσμίας, δηλαδή, ως την Τρίτη. 
Ο Μαυρομάτης, αφού τα έκανε …σαλάτα με τους χειρισμούς του, ανέκρουσε πρύμνα, και σαν βρεγμένη γάτα, τα μάζεψε και προχωράει αύριο στην κλήρωση του κυπέλλου με τις 8 ομάδες που δήλωσαν εμπρόθεσμα συμμετοχή στο κύπελλο. Φυσικά «άδειασε» όλους τους υπόλοιπους και στο τέλος θα επικρίνει και όσους υποστήριζαν πως έπρεπε εδώ και μήνες να είχε βγει η προκήρυξη, οι ημερομηνίες και φυσικά το σύστημα διεξαγωγής. 
Έτσι δεν θα γίνουν προκριματικοί, αλλά το γόητρο του ελληνικού βόλει έχει πληγεί εξαιτίας των ανόητων και ατυχών χειρισμών των Μαυρομάτη-Σιδέρη. Συνυπεύθυνος και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος,  που αντί να καταγγείλει όλες αυτές τις αστειότητες βάζει πλάτη και στηρίζει τις ενέργειες Μαυρομάτη, λες και συνδιοικούν…
Σημείωστε επίσης πως η ΕΟΠΕ δεν θα βγάλει από το ταμείο της ούτε ευρώ για τη διοργάνωση και απλά ο κύριος Μαυρομάτης θα ταξιδέψει στη Σύρο για να φωτογραφηθεί και για να χαμογελάει στις κάμερες μαζί με τους τροπαιούχους. Μιας και θα πάει, όμως, ας ανάψει και ένα κεράκι στον πολιούχο του νησιού Αγιο Νικόλαο διότι εάν δεν ήταν οι συριανοί να πιέζουν για εισιτήρια και για τα δωμάτια των ξενοδοχείων στην ΕΟΠΕ θα είχαν «μαύρα μεσάνυχτα» και σίγουρα θα ήταν απίθανο να γίνει κύπελλο.
πηγη www.volleynews.gr