Σελίδες


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

«ΈΦΥΓΕ» Ο ΝΊΚΟΛΑ ΤΆΣΚΟΦ



 Με προπονητή τον βούλγαρο Νικόλα Τάσκοφ ο Ηρακλής νίκησε 3-2 στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο τη γαλλική Ρασίγκ Παρί στο πλαίσο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο Βούλγαρος πρώην αθλητής και προπονητής του βόλεϊ, Νίκολα Τάσκοφ, ο οποίος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του αθλήματος και ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα.

Αρχικά ήρθε στη χώρας μας για να εργαστεί στα κλιμάκια της ΕΠΕΣΘ και σύντομα έγινε τεχνικός του Άρη και του Ηρακλή. Παράλληλα, η σύζυγός του Νέλι, δούλεψε και εκείνη ως προπονήτρια στη γυναικεία ομάδα του Άρη.

Ο Τάσκοφ γεννήθηκε στις 21/12/1932 στο Πέρνικ της Βουλγαρίας και ως αθλητής το 1955 κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Πριν έρθει στην Ελλάδα, ως τεχνικός είχε κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα ανδρών με τις Μπέρνικ και Σλάβια Σόφιας, ενώ πήρε και δύο πρωταθλήματα γυναικών.

Στην Ελλάδα δούλεψε και ως βοηθός του Βελτς στην Εθνική ομάδα το διάστημα 1978-82. Μάλιστα, όταν έφυγε από τη χώρα μας μίλαγε άψογα ελληνικά και είχε αποκτήσει πάρα πολλούς φίλους
πηγη www.liberovolley11.blogspot.com


ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ, ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΣΚΟΦ. 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟΛΑ