Σελίδες


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012


Για την 10η αγωνιστική 
ΑΡΗΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ : 0-3 και ΚΗΦΙΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-3
Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής πέφτει αύριο το βράδυ με τρεις αναμετρήσεις, όλες σημαντικές βαθμολογικά, ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι Ηρακλή Παμβοχαϊκού.
Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Με στόχο την πρώτη του εντός έδρας νίκη στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό του Μετς τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τους Θρακιώτες από την πλευρά τους να στοχεύουν στο θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Ο Παναθηναϊκός είναι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Βούλγαρου ακραίου Κόλεφ, ενώ ο Δημήτρης Καζάζης θα μάθει την τελευταία στιγμή αν θα έχει στη διάθεση του τους Στάθη Ντονά (λουμπάγκο), Μιχάλη Χριστοφορίδη (ενοχλήσεις στο γόνατο) οι οποίοι δεν προπονήθηκαν χθες.
«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πλήρη ομάδα η οποία είναι σε καλή κατάσταση αγωνιτικά και βαθμολογικά», δήλωσε ο Δημήτρης Καζάζης και συνέχισε: «Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, αγωνιστικά και μη, είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα δίνουμε σημαντικά παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.»
Ο Εθνικός την τελευταία δεκαετία στις 8 αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα έχει αποσπάσει μόλις ένα σετ, αλλά ο Γιάννης Ανδρεάδης αισιοδοξεί ότι η ομάδα του αυτή τη φορά μπορεί να φύγει από την Αθήνα με βαθμολογικό όφελος.
«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούμε τον τελευταίο μήνα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε να συνδυάσουμε την καλή εμφάνιση με το θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο τεχνικός του Εθνικού και σημείωσε: «Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο, αφού ο Παναθηναϊκός παρά τα όποια προβλήματα έχει προσπαθεί να επιβιώσει και θα παίξει στο 100%. Προσωπικά δεν με προβληματίζει με ποια σύνθεση θα παίξει ο αντίπαλος μας και πιστεύω ότι εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε το άγχος και την πίεση που θα έχει ο Παναθηναϊκός λόγω της κακής βαθμολογικής του θέσης».
Τι έγινε πέρσι
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Γλυφάδας, αλλά μετά το τέλος του αγώνα πρόεκυψε η παραίτηση του Στέλιου Καζάζη από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού!
Τα σετ: 25-18, 25-16, 25-16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Σάκι 9 (7/13 επ., 2 άσοι, 80% υπ. - 40% άριστες), Γιορντάνοφ 17 (16/18 επ.), Γκενς 3, Πετρέας 9 (5/6 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 1, Λάππας 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ. - 0% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (69% υπ. - 54% άριστες)/ Κόβατς 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Ντονάς 4 (4/5 επ.), Κουάλιου.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Δαλακούρας Α. 2 (2/16 επ., 50% υπ. - 10% άριστες), Κουμεντάκης 10 (9/15 επ., 61% υπ. - 28% άριστες), Γεωργιάδης 2, Γραμματικάκης 5 (5/12 επ.), Τέσιτς 2 (1/6 επ.), Αλ Ναμπχάν 7 (7/14 επ., 67% υπ. - 33% άριστες), Δαλακούρας Κ. -λ 55% υπ. - 30% άριστες) / Κωνσταντινίδης, Κίτσιος 1, Κυριακίδης.
Ηρακλής - Παμβοχαϊκός
Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και αήττητος Ηρακλής υποδέχεται στο κλειστό της Μίκρας τον τρίτο Παμβοχαϊκό, σε ένα παιχνίδι όπου εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τους κυανόλευκους ο περσινός MVP της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 (με τη φανέλα του Ολυμπιακού) Ρολάντο Ντεσπέιν.
Αντιθέτως ο Σωτήρης Δρίκος δεν μπορεί να υπολογίζει σίγουρα τον τραυματία Κώστα Προύσαλη, αλλά και τον Βίκτορ Κορζενέβικς ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του και αποτελεί παρελθόν για τον Γηραιό.
«Είναι μια δύσκολη χρονικά συγκυρία, αφού έφυγε ένας βασικός παίκτης, μας λείπει ο Προύσαλης και πρέπει να μπει στην ομάδα ένας νέος παίκτης. Ο Ρολάντο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά λογικό είναι να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής», είπε ο Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε: «Ο Ηρακλής έχει όμως το υλικό για να ανταπεξέλθει σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες και να πετύχει αυτό που έχει θέσει ως στόχο».
Στον Παμβοχαϊκό, που ταξιδεύει για πρώτη φορά φέτος στην Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και ο Νίκος Ζαλμάς δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το... άγνωστο του αντιπάλου.
«Παίζουμε ουσιαστικά με μια άγνωστη σχετικά ομάδα κι αυτό είναι ένα πρόβλημα αφού δεν ξέρουμε τι σχήμα θα έχει», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θέλω να δω όντως την ομάδα μου να αντιδρά και να παίζει καλύτερα απέναντι σε έναν ακόμη πιο δυνατό αντίπαλο. Θέλω να δω τις αντοχές μας σε διαφόρων ειδών τακτικές που θα χρειαστεί να βγάλουμε για να κρατηθούμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι».


ΓΣ Λαμία - ΠΑΟΚ
Λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Κνακ Ροζελάρε για το CEV Cup, ο Γυμναστικός υποδέχεται στο ‘Χαλκιοπούλειο' τον ΠΑΟΚ σε ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι, έχοντας όμως ως σύμμαχο την παράδοση.
Ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 3-2 στη Λαμία, στην παρθενική χρονιά του ΓΣ στην Α1, αλλά την τελευταία τετραετία η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μετρά ισάριθμες νίκες.
Από τα πρόσωπα της αναμέτρησης ο Γιάννης Παντακίδης ο οποίος μετά από 6 χρόνια στα ασπρόμαυρα, το καλοκαίρι μετακόμισε στη Λαμία και θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την παλιά του ομάδα.
«Είναι περίεργα τα συναισθήματα γιατί ήμουν πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, ήμουν οπαδός της ομάδας και έχω ζήσει πολύ έντονες στιγμές», παραδέχθηκε ο έμπειρος κεντρικός αλλά όπως ξεκαθάρισε: «Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Λαμία. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Στον Γυμναστικό εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στη βασική επτάδα μετά από πολύ καιρό ο Πέταρ Τσούροβιτς που δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στον καρπό, ενώ την ίδια ώρα στον ΠΑΟΚ οι Θάνος Ντίνας Τόλης Αρμενάκης ταλαιπωρούνται από ίωση αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους.
«Μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, με μια νεανική και ενθουσιώδη ομάδα, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Μέλκας και συνέχισε: «Ξέρω επίσης ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κερδίσει στην Λαμία, αλλά η βαθμολογική μας θέσης μας δίνει ένα ακόμη κίνητρο για να κερδίσουμε αυτό το ματς και ξεκινήσουμε τη χρονιά με μία σημαντική νίκη.»
Τι έγινε πέρσι
Με πρωταγωνιστή τον Άλαν Κόμελ (αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής) ο ΓΣ Λαμία κέρδισε μετά από ένα δραματικό παιχνίδι με 3-0 τον ΠΑΟΚ.
Τα σετ: 28-26, 26-24, 26-24
ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος) Μαρούλης 3 (2 μπλοκ), Κόμελ 23 (21/32 επ., 2 μπλοκ, 67% υπ. - 50% άριστες), Ανάγνου 3 (3/12 επ., 50% υπ. - 39% άριστες), Πράις 14 (11/34 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο), Πελεκούδας 4 (4/7), Χέιν 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Γκαράς -λ 71% υπ. - 43% άριστες) / Σφενδυλάκης, Μανιάτης, Δραγκίδης
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 7 (5/7 επ., 2 μπλοκ), Γουίντερ, Μπόγιτς 17 (13/30 επ., 3 μπλοκ, 53% υπ. - 37% άριστες), Καραγιάννης 6 (4/11 επ., 2 μπλοκ), Στέινμπεργκ 1 (1/14 επ.), Λινς 10 (10/23 επ. 71% υπ. - 53% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 89% υπ. - 47% άριστες / Πλίκας 4 (2 μπλοκ), Παπαδημητρίου, Ωρολογάς 1
Το αυριανό πρόγραμμα:
Μίκρας, 18.00 (Novasports), Ηρακλής - ΓΑΣ Παμβοχαικός (Καραμπέτσος - Γεωργιάδης, Κομισάριος: Αντωνούλης)
Λαμίας, 19.00, (STAR Κ.Ε.), ΓΣ Λαμία - ΠΑΟΚ (Γεωργουλέας - Φραγκάκης, Κομισάριος: Ιορδανίδης)
Μετς, 19.00, Παναθηναικός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Βουδούρης - Γεροθόδωρος, Κομισάριος: Γεωργόπουλος)
πηγη www.volleyleague.gr