Σελίδες


Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ - Ε΄ΜΕΡΟΣ: ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Πως μοιράστηκε ο... χρυσός

Πως μοιράστηκε ο... χρυσός
Η Σερβία και η Ρωσία έκαναν τα μεγάλα άλματα στις διεθνείς διοργανώσεις του 2011. Η Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, το Ευρωπαϊκό Λιγκ γυναικών, το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Παίδων και η Ρωσία το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Παγκόσμιο Λιγκ. Επίσης, η Τρεντίνο με τον Δημήτρη Τζούριτς κατάκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Δείτε τι έγινε στα μεγάλα διεθνή ραντεβού...
Η Ρωσία για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1999 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης νίκησε την Πολωνία με 3-2 σετ. Η Ρωσία όπως και η Πολωνία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακους Αγώνες του Λονδίνου ενώ το τρίτο εισιτήριο πήρε η Βραζιλία.

Δεύτερο χρυσό για Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο


Η Ιταλία για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Ιαπωνία ύστερα από 11 εξαντλητικές αγωνιστικές σε διάστημα 14 ημερών. Η Καρολίνα Κοσταγκράντε αναδείχτηκε MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου η Ιταλία, οι ΗΠΑ που πήρε το ασημένιο και η Κίνα που πήρε το χάλκινο εξασφάλισαν τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πρωταθλητές Ευρώπης οι Σέρβοι

Η Σερβία νίκησε την Ιταλία 3-1 (17-25, 25-20, 25-23, 26-24) στον τελικό του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καικατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο ως Σερβία, ενώ το 2001 ως Γιουγκοσλαβία είχε κατακτήσει και πάλι τον τίτλο. Από εκείνη την ομάδα έχει μείνει μόνο ο Ιβάν Μίλκοβιτς ο οποίος μάλιστα αναδείχτηκε και MVP της διοργάνωσης που κορυφώθηκε με τους τελικούς στη Βιέννη. Υποδοχή ηρώων επεφύλαξαν οι Σέρβοι στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Σέρβες

Η Σερβία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της στο βόλεϊ γυναικών. Μετά από συγκλονιστική αναμέτρηση η Σερβία νίκησε την Γερμανία με 3-2 (16-25, 25-20, 19-25, 25-20, 15-09) και έγινε η πρώτη χώρα μετά την πρώην ΕΣΣΔ και την πρώην Τσεχοσλοβακία το 1995 που κατακτά την ίδια χρονιά τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών. Η Γιοβάνα Μπραγκόγιεβιτς αναδείχτηκε MVP.

Η Ρωσία χρυσό στο Παγκόσμιο Λιγκ

Μετά το 2002 στο Μπέλο Οριζόντε η Ρωσία κατέκτησε στο Γκντασνκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Λιγκ. Μετά από συναρπαστικό αγώνα που έγινε παρουσία 10.500 θεατών στο «Εργκο Αρένα» του Γκντανσκ η Ρωσία νίκησε την Βραζιλία 3-2 (23-25, 27-25, 25-23, 22-25, 15-11). Μεγάλος πρωταγωνιστής και MVPήταν ο Μιχαήλοφ με 27 πόντους.

Οι ΗΠΑ χρυσό στο Γκραντ Πρι
Οι ΗΠΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά και για 4η στην ιστορία (1995, 2001, 2010, 2011) κατέκτησαν τον τίτλο στο Γκραντ Πριν 2011 που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Μακάο. Η ομάδα του χρυσού Ολυμπιονίκη Χουγκ Μακάτσον στον τελικό που έγινε παρουσία 4.600 θεατών στο Μακάο νίκησε την Βραζιλία 3-0 (26-24, 25-20, 25-21).

Η Σλοβακία το Ευρωπαϊκό Λιγκ


Για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2008 η Σλοβακία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Λιγκ ανδρών. Στον τελικό που έγινε στο Κόζιτσε παρουσία 4.000 θεατών που έγινε στο Κόζιτσε της Σλοβακίας οι γηπεδούχοι νίκησαν στον τελικό την Ισπανία 3-2 (25-22, 22-25, 24-26, 25-22, 15-12) έχοντας MVP τον Κμετ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σλοβενία.

Η Σερβία χρυσό στο Ευρωπαϊκό Λιγκ γυναικών
Η Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην 3η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Λιγκ γυναικών που ολοκληρώθηκε απόψε στο στάδιο Μπουρχάν Φελέκ της Κωνσταντινούπολης. Στον τελικό παρουσία 5.600 θεατών και με δεύτερο διαιτητή τον Νώντα Γεροθόδωρο η Σερβία νίκησε την Τουρκία 3-0 (25-17, 25-21, 25-23) και έκανε το τρία στα τρία στη συγκεκριμένη διοργάνωση που καθιερώθηκε το 2009.Κορυφαία ήταν η Μπραγκόσεβιτς που αναδείχτηκε και MVP ενώ η πρώην πασαδόρος του Ολυμπιακού Μάγια Ογκνιένοβιτς αναδείχτηκε καλύτερη πασαδόρος της διοργάνωσης.
Δύο χρυσά Σερβία, Τουρκία
Η Σερβία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Παίδων και το Παγκόσμιο Παίδων και η Τουρκία επιβεβαίωσε την άνοδο της στο γυναικείο βόλεϊ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων και στο Παγκόσμιο Νεανίδων που φιλοξένησε σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Η Ρωσία κατέκτησε το Παγκόσμιο Εφήβων και η Ιταλία το Παγκόσμιο Νεανίδων στο Περού.



Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Τρεντίνο δια χειρός Τζούριτς

H Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Στον τελικό που έγινε στην Ντόχα του Κατάρ νίκησε την Γιαστρέμπσκι με 3-1 (29-31, 25-16, 25-11, 25-16). Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο που κατακτά ο Τζούριτς με την Τρεντίνο και μάλιστα η απονομή έγινε από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Θεοφάνη Τσιόκρη.
Χρυσό η Βραζιλία στο Παναμερικανικό Ανδρών
Η Βραζιλία με πρωταγωνιστή τον πρώην «ερυθρόλευκο» ακραίο Φελίπε Φοντέλες κατέκτησε για 4η φορά στην ιστορία της μετά το 2007, το 1983 και το 1963 το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς αγώνες και παράλληλα πανηγύρισε την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων σε βόλεϊ ανδρών, γυναικών και στις ισάριθμες κατηγορίες του μπιτς βόλεϊ.
Χρυσό η Βραζιλία στο Παναμερικανικό Γυναικών
Η Βραζιλία κατέκτησε το Παναμερικανικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Μεξικό. Στον τελικό που έγινεστην Κουανταλαχάρα στο Μεξικό η Βραζιλία νίκησε την Κούβα με 3-2 (25-15, 21-25, 25-21, 21-25, 15-10). Ηταν ο πρώτος τίτλος της Βραζιλίας στους Παναμερικανικούς από το 1999. Οι παίκτριες της Βραζιλίας αφιέρωσαν το χρυσό στην συμπαίκτρια τους Ζακλίν που τραυματίστηκε στον αυχένα και θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες.

To Volleynews σας παρουσιάζει τις ομάδες που σημάδεψαν την αγωνιστική περίοδο 2010-11 σε συλλογικό επίπεδο και κατέκτησαν τους τίτλους σε Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Καπ, Ευρωπαϊκά Κύπελλα και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις συλλόγων....


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΔΡΩΝ

Βουλγαρία: ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Γαλλία: Πουατιέ
Ελλάδα: Ολυμπιακός
Γερμανία: Φριντρισχάφεν
Ισπανία: Τερουέλ
Ιταλία: Τρεντίνο
Κύπρος: Ανόρθωση
Μαυροβούνιο: Ριβιέρα
ΜΕVZA: Μπλεντ
Ολλανδία: Ρίβιουμ Ρότερνταμ
Πολωνία: Σκρα Μπελσάτοφ
Ρουμανία: Ζαλάου
Ρωσία: Ζενίτ Καζάν
Σερβία: Παρτιζάν
Σλοβενία: Μπλεντ
Τουρκία: Φενερμπαχτσέ
Φιλανδία: Ροβανιέμι
Βραζιλία: Σέσι SP
ΗΠΑ: Οχάιο
ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Βέλγιο: Κνακ Ροζελάρε
Βουλγαρία: ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ελλάδα: Ολυμπιακός
Ισπανία: Τερουέλ
Ισραήλ: Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ιταλία: Κούνεο
Κύπρος: Σαλαμίνα
Μαυροβούνιο: Ριβιέρα
Πολωνία: Σκρα Μπελσάτοφ
Ρωσία: Νοβοσιμπίρσκ
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας
Σλοβενία: Μπλεντ
Τουρκία: Αρκάς
Τσεχία: Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΑΝΔΡΩΝ
Ελλάδα: Ολυμπιακός
Ισπανία: Αλμέρια
Ιταλία: Κούνεο
Κύπρος: ΑΕ Καραβά
Τουρκία: Ζιράτ Μπανκ
Ρωσία: Ζενίτ Καζάν
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αζερμπαϊτζάν: Ραμπίτα Μπακού
Βουλγαρία: ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Γερμανία: Σβέρινερ
Ελλάδα: Παναθηναϊκός
Ελβετία: Βολερό
Ισπανία: Μενόρκα
Ιταλία: Φοπαπεντρέτι Μπέργκαμο
Κύπρος: Απόλλωνας
Πολωνία: Μουζίνα
Ρουμανία: Κονστάντα
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας
Τουρκία: Φενερμπαχτσέ
Φιλανδία: Βιέστι Σάλο
Αργεντινή: Αλμπισελέστε
Βραζιλία: Ουνιλέβερ
Κορέα: Χιουντάι
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝΒέλγιο: Αστερίξ
Βουλγαρία: ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Γαλλία: Κάννες
Ελλάδα: Ολυμπιακός
Ελβετία: Βολερό
Ιταλία: Βίλα Κορτέζε
Κύπρος: ΑΕΛ
Μαυροβούνιο: Λούκα Μπαρ
Ρωσία: Διναμό Καζάν
Τουρκία: Εζατζίμπασι
Τσεχία: Προστέγιοφ
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ιταλία: Σκαβολίνι
Κύπρος: Ανόρθωση
Πολωνία: Μπιέλσκο Μπιάλα
Τουρκία: Φενερμπαχτσέ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ανδρών: Τρεντίνο
Γυναικών: Φενερμπαχτσέ
CHAMPIONS LEAGUE
Ανδρών: ΤρεντίνοΓυναικών: ΒακιφγκίνεςCEV CUP
Aνδρών: Σίσλεϊ Τρεβίζο
Γυναικών: ΟυρμπίνοCHALLENGE CUP
Aνδρών: Ματσεράτα
Γυναικών: Αζεραϊλ Μπακού
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ανδρών: Μπολιβάρ
ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ανδρών: Αλ Άχλι
πηγη www.volleynews.gr