Σελίδες


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κουμεντάκης: «Τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα »

Κουμεντάκης: «Τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα »
Το Ιταλικό όνειρο του Ραφαήλ Κουμεντάκη εδώ και λίγες ημέρες έχει πάρει σάρκα και οστά, καθώς ο 20άχρονος Θρακιώτης βρίσκεται στη Ραβέννα της Ιταλίας όπου έχει ξεκινήσει προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.
Κι αν στην εκκίνηση του ταξιδιού για την Ιταλία, υπήρχε το άγχος για αυτό το νέο ξεκίνημα και η μελαγχολία για τη ζωή που αφήνει πίσω του (η οποία λογικό είναι να υπάρχει ακόμη), τώρα κυριαρχεί η ικανοποίηση και η χαρά για την καινούργια πραγματικότητα που απολαμβάνει.
«Βλέποντας από το παράθυρο του αεροπλάνου την ώρα που αυτό απογειωνόταν, εκεί συνειδητοποίησα τι αφήνω πίσω μου, αλλά κι ότι τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα. Ότι τώρα ξεκινώ να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Είχα βέβαια λίγο άγχος, αλλά με το που έφτασα στην πόλη οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά κι ο απλός κόσμος με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα», είπε στο www.volleyball.gr ο διεθνής ακραίος ο οποίος πλέον έχει συνηθίσει να αποκρίνεται στο ‘Ράφα’.
«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος ακόμη να προφέρει το επίθετο μου κι έτσι όλοι με φωνάζουν Ράφα. Ακόμη και στα μαγαζιά που έχει τύχει να βρεθώ για να ψωνίσω όλοι με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα και για μένα ήταν μια μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι με γνώριζαν οι περισσότεροι. Γενικά οι άνθρωποι εδώ, όπως και στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ φιλικοί και δείχνουν να έχουν μεγάλο πάθος με το βόλεϊ», τόνισε και παραδέχθηκε ξεσπώντας σε γέλια, ότι ο πρώτος του μεγάλος στόχος είναι: «να μάθω όσο πιο γρήγορα μπορώ τη γλώσσα. Ήδη καταλαβαίνω κάποια πράγματα, αλλά καθημερινά πρέπει να διαβάζω αρκετά. Τόσο διάβασμα είχα να κάνω από τις… Πανελλήνιες!».
Μάλιστα μας αποκάλυψε και το πρώτο χιουμοριστικό περιστατικό από την ζωή του στην Ιταλία, όταν βρέθηκε να συνομιλεί στα Αγγλικά με έναν σερβιτόρο στην προσπάθεια του να παραγγείλει, αλλά η κλήση στο κινητό του τηλέφωνο κι η απόκριση του στα Ελληνικά, αποκάλυψε την ταυτότητα του.
«Πέραν του ότι χάρηκα που βρήκα έναν συμπατριώτη μου, η αλήθεια είναι ότι ήταν κι η πρώτη μέρα που δεν έφαγα μακαρόνια, αφού μπόρεσα επιτέλους να παραγγείλω αυτό που ήθελα (γέλια)».
Ο Ραφαήλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα οργάνωσης των Ιταλών και την προθυμία τους να υλοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία του, ενώ όσον αφορά τις προπονήσεις: «… μπορώ να πω ότι ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Όχι ότι καθόμαστε, απλά πολλά παιδιά λείπουν με τις Εθνικές ομάδες, όπως κι ο προπονητής μας που είναι με την Εθνική Εφήβων της Ιταλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει η ένταση…»
ΠΗΓΗ ΕΟΠΕ