Σελίδες


Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Δηλώθηκε στην Α1 η ΑΕΚ! Το παιχνίδι σε βάρος της Ορεστιάδας και οι επόμενες κινήσεις της...

 Δηλώθηκε στην Α1 η ΑΕΚ! Το παιχνίδι σε βάρος της Ορεστιάδας και οι επόμενες κινήσεις της...

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης
-  Το παιχνίδι σε βάρος του ΑΟΟ από το «μαγαζάκι» της ΕΣΑΠ δείχνει να ολοκληρώνεται, μετά και την πρωινή ανακοίνωση μέσω του επίσημου site της Volley League ότι η ΑΕΚ κατέθεσε εγγράφως δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο κείμενο της δήλωσης συμμετοχής, η ΑΕΚ ευχαριστεί δημοσίως την ΕΣΑΠ«για την ηθική και έμπρακτη στήριξη», ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, που δυο εβδομάδες πριν φάνταζε αδιανόητος.
Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έκανε το λάθος πριν δυο εβδομάδες να ανακοινώσει την ΑΕΚ εκτός κατηγορίας και μετά έτρεχε να μαζεύει τα ασυμμάζευτα, αφήνοντας τον ΑΟΟ να έχει ελπίδες για άνοδο στην Α1. Επί μέρες σερνόταν η εικόνα ότι η ΑΕΚ θα αποσύρει την συμμετοχή της από την VolleyLeague, αλλά αποδεικνύεται ότι μάλλον ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα αφού δεν έκανε καμία κίνηση γραπτώς γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε διάλυση του τμήματος, αφού είχαν παρέλθει οι ημερομηνίες συμμετοχής τόσο στην Α2 όσο ακόμα και στα τοπικά της ΕΣΠΑΑΑ.
Όλα αυτά κινητοποίησαν τους ανθρώπους της ΑΕΚ που προφανώς άρχισαν να βάζουν χρήματα στο τραπέζι και να προχωρούν σε διακανονισμούς των χρεών, αλλά με όλες αυτές τις ενέργειες της ΕΣΑΠ, έμπλεξε ο ΑΟΟ σε μια υπόθεση και του γεννήθηκαν ελπίδες χωρίς επισήμως τελικά νε έχει αδειάσει θέση στην Α1 Κατηγορία.
Το θέμα βέβαια δεν έχει ακόμα κλείσει. Την συμμετοχή των ομάδων στην VolleyLeagueθα πρέπει να την εγκρίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που θα εξετάσει τους φακέλους και θα πει ποιες ομάδες παίρνουν άδεια και ποιες όχι. Τότε μόνο πλέον μπορεί να προκύψει κενό, για να μπορεί η Ορεστιάδα να ελπίζει σε άμεση άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, μετά από εξι χρόνια.
Κατά συνέπεια, τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα αλλά οι σχετικές συνεδριάσεις θα αργήσουν να γίνουν και ουσιαστικά θα έχει περάσει η ημερομηνία μεταγραφών. Επομένως, ακόμα και αν δεν δοθεί άδεια συμμετοχής στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο ΑΟΟ δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Α1. Μετά τα σοβαρά επικοινωνιακά λάθη της ΕΣΑΠ, ο ΑΟΟ θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του πρωτίστως στη δημιουργία μιας ομάδας για την Α2 Κατηγορία που θα είναι ανταγωνιστική και μετά τα αφήσει απλώς το περιθώριο να ενισχυθεί περαιτέρω, για παράδειγμα με ξένους, αν και εφόσον έρθει η ώρα που του ζητηθεί να καλύψει κάποιο κενό που θα δημιουργηθεί στην Α1.
Βέβαια, πρακτικά αυτό είναι δύσκολο γιατί είναι προφανές ότι άλλον προγραμματισμό κάνεις για την Α1 και άλλον για την Α2. Και εφόσον κάνει για Α2, δεν μπορείς να αλλάξεις και πολλά για την Α1. Αλλά με το να περιμένει η διοίκηση του ΑΟΟ να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Α1 θα κινδυνεύσει να χάσει το προγραμματισμό του και για την Α2 και έτσι θα κινδυνεύσει άμεσα να πεταχτεί μια χρονιά στα σκουπίδια...
πηγη www.thrakisports.gr