Σελίδες


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ


Η ΕΑΠ, ο ΠΑΟ και οι άλλοι...

Η μάχη για την ουρά έχει ανάψει, ο Παναθηναικός  βρίσκεται στη χειρότερη θέση, αλλά η προκήρυξη του επιτρέπει να ελπίζει ως την τελευταία στιγμή . Αν πάει στα πλέι αουτ μόνο με την ΕΑΠ,  θα παίξει στα ίσια μαζί της για 3 νίκες και όλα μπορούν να συμβούν.
Να επισημάνουμε ότι η ΕΑΠ έχει πρώτο στόχο να αποκτήσει από τον Παναθηναικό διαφορά 7 βαθμών και πάνω. Αυτό θα συμβεί αν πάρει 2 βαθμούς ή κερδίσει τον Εθνικό στην Πάτρα και δεν πάρει βαθμό ο Παναθηναικός. Βέβαια αν πάρει βαθμό και από τον Ολυμπιακό είναι ακόμη καλύτερο γι αυτήν.
Δεύτερος στόχος της ΕΑΠ, είναι να παίξουν στα πλει αουτ τρεις ομάδες για να έχει τη βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναικό και γι αυτό θα προσπαθήσει να τραβήξει μαζί της έναν εκ των Εθνικό, Λαμία, Άρη. Θεωρητικά παίζουν σε αυτό το σενάριο και οι Κηφισιά, ΠΑΟΚ, αλλά για να πάνε αυτές οι δυο ομάδες στα πλέι αουτ πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα, αλλά όχι απραγματοποίητα.
Πρώτος  στόχος του Παναθηναικού είναι να έχει διαφορά μικρότερη των 7 βαθμών από την ΕΑΠ  για να παίξει  στα πλει αουτ και να μην υποβιβασθεί απευθείας. Αυτό θα το εξασφαλίσει αν πάρει δυο βαθμούς στα ματς με τον Εθνικό και τον ΠΑΟΚ, αφού λογικά η ΕΑΠ θα κερδίσει τον Εθνικό και θα χάσει από Ολυμπιακό που κυνηγάει την πρώτη θέση.
Δεύτερος στόχος του Παναθηναικού είναι να πάει στα πλει αουτ μόνο με την ΕΑΠ για να μην  έχει το βαθμολογικό ντεσαβανταζ και να παίξει στα ίσια την παραμονή. Αυτό θα συμβεί αν έχει 10 βαθμούς διαφορά από τον 9ο και ίσως με αυτή τη λογική τον συμφέρει να χάσει στην Αλεξανδρούπολη και να κυνηγήσει τους 2 ή τους 3 βαθμούς στο εντός έδρας ματς με τον αδιάφορο ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική.
Βασικός στόχος του Παναθηναικού είναι να πάει στα πλει αουτ για να κινητοποιηθούν οι φίλαθλοι του σε Πάτρα και Αθήνα και να ελπίζει σε νίκες με τη βοήθεια τους.
*Το αποτέλεσμα Εθνικός-Άρης 3-2 που μοίρασε τους βαθμούς ευνόησε και τις δυο ομάδες, αλλά και την πιθανότητα να μείνει η ΕΑΠ μόνη με τον Παναθηναικό στα πλει αουτ . Γι αυτό και ο Χριστόπουλος φώναζε για περίεργα αποτελέσματα, αφού αν μοιραζόταν οι βαθμοί στο παιχνίδι ΕΑΠ-Άρης όλα θα ήταν διαφορετικά.
* Από εκεί και πέρα Ολυμπιακός , ΠΑΟΚ , Εθνικός πρέπει να παίξουν για την ιστορία τους και θα δούμε αν θα το πράξουν, αφού είναι οι δυο πρώτοι σαφώς καλύτεροι της ΕΑΠ και του Παναθηναικού αντίστοιχα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κηφισιά(25):  Ηρακλής(Ε)   Ολυμπιακός(Ε)  --------
ΠΑΟΚ(23):   Άρης(Ε)            Λαμία            ΠΑΟ(Ε)
Λαμία(22):     Εθνικός            ΠΑΟΚ(Ε)      Φοίνικας
Άρης(21):       ΠΑΟΚ             Φοίνικας(Ε)    Παμβοχαικός
Εθνικός(19):   Λαμία(Ε)          ΠΑΟ              ΕΑΠ(Ε)
ΕΑΠ(14):       Ολυμπιακός        -------       Εθνικός
ΠΑΟ (9):          ---------            Εθνικός(Ε),    ΠΑΟΚ
  • Σε περίπτωση που μεταξύ 9ης και 10ης ομάδας, καθώς και η διαφορά μεταξύ 10ης και 11ης η βαθμολογική διαφορά είναι μικρότερη από 7 βαθμούς(6,5,4,3,2,1) παίζουν σε ένα πρωτάθλημα 2 γύρων και μεταφέρουν όλη τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Προσθέτουν τους βαθμούς που θα πάρουν και στο τέλος υποβιβάζεται ο 11ος.
  • Σε περίπτωση που η διαφορά βαθμών του 11ου από τον 10ο είναι 7 βαθμοί ή περισσότεροι δεν γίνονται play out και υποβιβάζεται απευθείας η 11η ομάδα.
  • Αν η διαφορά μεταξύ 9ου και 11ου είναι 10 βαθμοί και πάνω,ή η διαφορά μεταξύ 9ου και 10ου μεγαλύτερη των 7 βαθμών, τότε πάνε στα πλέι αουτ μόνο ο 10ος και ο 11ος , δεν μεταφέρουν τις νίκες της κανονικής περιόδου, ούτε τις βαθμολογίες και ξεκινούν από την έδρα του βαθμολογικά ανώτερου με στόχο τις 3 νίκες που εξασφαλίζουν την παραμονή.
  • πηγη www.volleynews.gr