Σελίδες


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όλοι !


Από τον
Παναγιώτη Περπερίδη
 Όλες οι ομάδες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) κάπου χρωστούν, αυτό είναι δεδομένο. Είναι επίσης δεδομένο ότι οι διαδικασίες για να τιμωρηθεί μια ομάδα λόγω οφειλών είναι πιο αργές κι από τον θάνατο. Ως εκ τούτου το γεγονός ότι μια ομάδα παραπέμπεται στον αθλητικό δικαστή με το ερώτημα αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα, εάν δεν αποπληρώσει τα χρέη της προς αθλητές, αποτελεί μια τεράστια νίκη, γιατί ανοίγει τον δρόμο της δικαίωσης και στους άλλους. Δεν με απασχολεί εάν αυτός που πληρώνει τη νύφη είναι ο ιστορικός Ηρακλής ή ο ανύπαρκτος Τζιτζιφιακός. Με απασχολεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που έδωσε εγκληματικές άδειες συμμετοχής σε όλες τις επαγγελματικές λίγκες, πήρε επιτέλους μια σωστή απόφαση, έστω και κατόπιν εορτής. Περί βόλεϊ ο λόγος, αλλά θα μπορούσε να είναι και περί μπάσκετ. Σύντομα ίσως και περί ποδοσφαίρου. Ας μείνουμε όμως στο φιλέ.
 Ο Ηρακλής έχει βεβαιωμένα χρέη στους αθλητές Γκόρτσιανιουκ και Κραλ, καθώς οι προσφυγές τους έχουν κριθεί αμετάκλητα από τα αρμόδια όργανα. Ειδικά για την υπόθεση Κραλ είχε κάνει διακανονισμό στην αρχή της περιόδου προκειμένου να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχει τακτοποιημένο το θέμα του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Ο διακανονισμός αυτός ουδέποτε τηρήθηκε. Επομένως ο Ηρακλής είναι υπόλογος κι αν δεν εξοφλήσει θα πρέπει να του αφαιρούνται βαθμοί για κάθε αγώνα (συνεχή -3) μέχρι να εξοφλήσει τους παίκτες. Ήμουν ο πρώτος που έλεγε ότι η κορυφαία ομάδα της χώρας θα έπρεπε να σωθεί και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Πίστευα όμως ότι θα φρόντιζε για τα χρέη της, διότι είχα εμπιστοσύνη στον επιχειρηματία Κολύμπατζη. Δεν υπολόγιζα όμως τους άλλους που τον έκαναν σαν τα μούτρα τους. Δεν πίστευα ότι θα αρχίσει να φεσώνει και τους φετινούς παίκτες, κάνοντας μετεγγραφές και επιβαρύνοντας το μπάτζετ (Σωτήρη μου) άνευ λόγου και αιτίας.
 Ο Ηρακλής δεν χρωστάει μόνο σε αυτούς. Απλώς αυτές είναι οι 2 μοναδικές υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παικτών χρωστάει και σε αυτούς που παίζουν τώρα. Με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα (ίσως και τον Παμβοχαϊκό) όλοι οι υπόλοιποι έχουν πληρώσει από 1 έως 3 μήνες (το πολύ και σε ελάχιστες περιπτώσεις). Συν τα χρέη του παρελθόντος.
Φυσικά δεν χρωστάει μόνο ο Ηρακλής, όμως όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί επίσης εκκρεμούν. Συνολικά είναι 25! Είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο γηραιός. Απλούστατα κύριοι του Ηρακλέους ανοίξατε τον δρόμο. Αυτό το ρόλο σας επιφύλασσε η μοίρα. Ακολουθούν κι άλλοι, μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία. Θα πάρουν σειρά ο Παναθηναϊκός, η ΕΑΠ και άλλοι.
Διάβασα κάπου ότι και ο Ολυμπιακός χρωστάει 80,000 ευρώ στον Κραλ. Πολύ σωστά. Χρωστάει. Και θα κριθεί όταν η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών επιτέλους συνεδριάσει ξανά και αποφασίσει. Τότε και μόνο τότε (βλέπετε οι θεσμοί σε αυτή την χώρα παραμένουν αργοκίνητα καράβια) θα μπορεί να επέμβει η ΕΕΑ για να πράξει τα δέοντα και με τον Ολυμπιακό (που πάντως είναι ο πιο συμμαζεμένος από τους... μεγάλους).
Στους πράσινους να δείτε τί θα γίνει. Έρχονται προσφυγές Λάππα, Μηνούδη, Ψάρρα, Ντονά, Παπαδημητρίου και δεν συμμαζεύεται. Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει το θαύμα (εγώ δεν πιστεύω πλέον στα θαύματα) και παραμείνει στην κατηγορία, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Γιατί; Διότι χρωστάει σε όποιον μιλάει οποιαδήποτε γνωστή (ή και άγνωστη) γλώσσα σε αυτόν τον πλανήτη. Όπως και η ΕΑΠ. Και άλλοι. Σχεδόν όλοι.
 Εάν αθροίσουμε τις ομάδες της Α1 και της Α2 και ψάξουμε να βρούμε ποιές πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Volleyleague, δεν πρόκειται να βρούμε περισσότερες από 5 ή 6. Προτείνω λοιπόν το εξής: Αγωνιστικά να μην υποβιβαστεί και να μην προβιβαστεί καμία απολύτως ομάδα. Να μαζευτούν όλοι, να μετρηθούν, να δουν ποιοί πληρούν τις προϋποθέσεις και το επόμενο πρωτάθλημα της Volleyleague να διεξαχθεί με τις 8 ομάδες (δε νομίζω ότι μπορούν περισσότερες) που αντέχουν το βάρος με βάση την προοπτική του μέλλοντος και την δυνατότητα εξόφλησης των προηγούμενων οικονομικών χρήσεων. Μόνο τότε θα μπορέσετε αγαπητοί μου να εξυγιάνετε το πρωτάθλημα. Εάν το επιθυμείτε φυσικά.


Επίσης πρόεδρε Παντελή ,εάν έχετε τα άντερα, υιοθετήστε την πρόταση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών και δεχθείτε στο πρωτάθλημα ΜΟΝΟ τις ομάδες που δεν έχουν το παραμικρό χρέος προς αθλητή. Με βάση την πρόταση του ΠΑΣΑΠ αυτό θα επιτευχθεί με τις υπογραφές-βεβαιώσεις όλων των αθλητών για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Από τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία ανερχόταν το χρέος των ομάδων το καλοκαίρι βρισκόμαστε στα ίδια και χειρότερα. Οι προσφυγές που θα σκάσουν στις αρχές Μαρτίου θα μας δώσουν την καθαρή εικόνα, αλλά πιστέψτε με θα γίνει το «έλα να δεις και το κάτσε ν’ ακούσεις».

Γι’ αυτό ,λοιπόν, ακούω βερεσέ όσα λένε στον Ηρακλή, όπου για ακόμα μια φορά ανακαλύπτουν σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης από τα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών. Ποιός πόλεμος μωρέ; Έχετε τρελαθεί τελείως; Απλώς ήσασταν οι πρωτοπόροι. Επίσης, θα παρατηρήσατε φαντάζομαι ότι η ανακοίνωση μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ανέφερε τίποτα για τα χρέη. Δεν μας είπαν δηλαδή ότι αδικούνται γιατί δεν χρωστούν. Μας είπαν ότι αδικούνται γιατί οι δικηγόροι είχαν απεργία και δεν έπρεπε η ΕΕΑ να εκδικάσει την υπόθεση χθες. Τί μας λέτε; Αλήθεια; Έπρεπε να την εκδικάσει σε καμιά εικοσαετία για να έχει παραγραφεί το χρέος και να βολευτείτε.

Επίσης γελάω μέχρι δακρύων και προκαταβολικά για τις εξηγήσεις που ετοιμάζονται να δώσουν δημοσίως οι διοικούντες τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (αλήθεια την Πέμπτη πλήρωσε τελικά;). Τί έχουν σκοπό δηλαδή να μας πουν; Πώς πέφτουν στην Α2; Αφήστε ρε παιδιά, τα ξέρουμε. Και τα ξέρει και ο κόσμος. Αναφορά δέκα δευτερολέπτων έκανα χθες στο ραδιόφωνο του Real Fm για τον βολεϊκό Παναθηναϊκό σε αμιγώς ποδοσφαιρική βραδιά και σκάσανε μηνύματα ακροατών με συγκεκριμένα ονόματα. Σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Μην δυσκολεύετε κι άλλο την θέση σας. Καλύτερα να μασάτε, παρά να μιλάτε. Εάν παρ’ όλα αυτά το πάρετε απόφαση να μιλήσετε, ανυπομονώ να ακούσω...
  
Εν κατακλείδι όσοι έχουν δημιουργήσει αυτό το απόλυτο χάος όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν μέχρι σήμερα το καταστροφικό τους έργο πρέπει να μας αδειάσουν την γωνιά. Να σβηστούν από τον χάρτη. Είναι πλέον στο χέρι των αθλητών. Όλες οι υποθέσεις πρέπει να φτάσουν μέχρι τέλους και να μην γίνεται η παραμικρή έκπτωση.

Δανείζομαι το παράδειγμα των φίλων Πιπέργια και Στίγγα. Πού πάτε ρε παλικάρια και υπογράφετε στον Παναθηναϊκό που χρωστάει παντού; Δεν σας έφτανε το πάθημα της Καλαμαριάς, θέλατε κι άλλα; Γιατί; Διότι είστε μικροί, το αγαπάτε και θέλατε πάση θυσία να παίξετε. Δεν δέχομαι την απάντηση. Δεν είναι αυτή λύση, διότι θα είστε μονίμως μέσα στα σκατά. Δια βίου. Καλύτερα να το ρίξετε στο βόλεϊ δωματίου, παρά να δίνετε ζωή στους ανύπαρκτους.

Πού πας Δημήτρη Καζάζη και υπογράφεις σε μια υπό διάλυση ομάδα; Θα σε πάρει μαζί της στην Α2 και θα σε φεσώσει. Είσαι υπόλογος στο ελληνικό βόλεϊ που θες να δώσεις ζωή σε μια νεκρή ομάδα. Γιατί φίλε Χρήστο Πάτρα συνέχισες στην Καλαμαριά ενώ ήξερες τί συμβαίνει από πέρυσι; Δεν ήταν ηρωϊσμός αυτό που έκανες. Συνευθύνη είναι!

Γιατί κύριοι όλων (σχεδόν) των ομάδων μπαίνετε στο γήπεδο και παίζετε ενώ σας έχουν πληρώσει μόνο 1 μήνα; Εάν δεν αντιδράσετε τώρα, εάν δεν τους κυνηγήσετε μέχρι να βρουν μαύρο χιόνι, είστε άξιοι της τύχης σας.

Μετά μην ζητάτε υποστήριξη και μην κλαίγεστε. Τα θέλετε και τα παθαίνετε. Ό,τι κι αν γράψει ο κάθε Περπερίδης, το καρπούζι και το μαχαίρι είναι στα δικά σας χέρια. Εάν δεν το συνειδητοποιήσετε τώρα, καταδικάζετε και τον εαυτό σας, αλλά και το ίδιο το άθλημα. Ας μην ψάχνουμε ευθύνες στους άλλους. Ας τις αναζητήσουμε στον καθρέφτη μας. ΟΛΟΙ! Έχει έρθει η ώρα της κρίσης. Ή κάνουμε το δέον και ζούμε, ή κάνουμε τις κότες και πεθαίνουμε μαζί με τους παράγοντες που μας αξίζουν!
Γιατί και σε αυτή την ιστορία (όπως παλιά έλεγε ο Γιάννης Βούρος) ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

Υ.Γ (1): Οποιοδήποτε στοιχείο χρησιμοποιώ κατά καιρούς προφανώς και δεν βγαίνει από το στομάχι μου. Είναι προϊόν εξομολογήσεων που είναι ώρα να γίνουν δημοσίως. Άντε γιατί βαρέθηκα να είμαι ο γραφικός του χωριού και δεν έχει και αποτέλεσμα. Μιλήστε επιτέλους δυνατά!!!
Y.Γ (2): Η παραίτηση Ρογδάκη από την προεδρία της ΕΑΠ είναι το τελευταίο σημάδι διάλυσης της ομάδας. Νομίζω ότι οι λόγοι δεν είναι αυτοί που ανακοινώθηκαν. Θα δείξει...
Υ.Γ (3): Η φυγή Τανίκ από τον Ηρακλή προς επιβεβαίωση του άρθρου
Υ.Γ (4): Ακόμα κι αν το φετινό πρωτάθλημα τελειώσει, το επόμενο δεν ξέρω πώς θα αρχίσει.
ΠΗΓΗ www.pamesports.gr