Σελίδες


Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Επέστρεψε εκεί όπου ανήκει

«Α Εθνική θέλω να σε δω και να τρελαθώ» φώναζαν οι Blue Pistoleros την περασμένη Πέμπτη στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης. Και τώρα ήρθε η ώρα της τρέλας! Ο ιστορικός Εθνικός επιστρέφει εκεί όπου ανήκει. Στην ελίτ του ελληνικού βόλλεϋ. Μετά από μια σύντομη κι ελπίζουμε διδακτική ανάπαυλα, από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται και πάλι στην μεγάλη κατηγορία, όπου συμμετείχε τα περισσότερα από τα τελευταία 40 χρόνια.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 9/5 αγωνίσθηκε στην Αμαλιάδα για τον 4ο τελικό των play off της Α2 και αναδείχθηκε νικήτρια επί του αξιόμαχου Κόροιβου με 3-1 σετ. Κάνοντας 3-1 και το σκορ των τελικών, οι Εβρίτες επιστρέφουν θριαμβευτές ( Δευτέρα στις 9:30 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ) από την Πελοπόννησο και πλέον κάνουν σχέδια για την επόμενη χρονιά.

Ο Εθνικός πανάξια εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου. Στην κρίσιμη στιγμή ήταν αυτός που έπρεπε. Εμφανίστηκε δυνατός, αποφασισμένος και παθιασμένος, με τους "μεγάλους" να αναδεικνύονται σε ηγετικές μορφές και να συμπαρασύρουν και τους νεαρούς. Η ψυχή του Εθνικού, η βαριά φανέλα, η θέληση, η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών ήταν τα στοιχεία που έφεραν την επιτυχία, ξεπερνώντας αντίπαλο, αντιξοότητες και κούραση.

Στο τέταρτο παιχνίδι οι Εβρίτες έχασαν με 25-23 το πρώτο σετ εξαιτίας κάποιων μικρολαθών. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική. Ο Εθνικός ήταν διαβασμένος και καλά στημένος από τον προπονητή του. Η υποδοχή έδεσε και ήταν αλάνθαστη, το μπλοκ απροσπέλαστο και οι άμυνες διαδέχονταν η μια την άλλη. Ο Σαμαράς ανέβηκε, ο Κίτσιος έκανε επιτέλους ένα εκπληκτικό επιθετικό παιχνίδι και μαζί τους υπόλοιπους παίκτες, άξιους συμπαραστάτες, τα τρία υπόλοιπα σετ έγιναν εύκολη υπόθεση για τους κυανόλευκους. 18-25, 16-25, 19-25 και το πάρτυ μόλις άρχιζε.

Ο Εθνικός αγωνίστηκε με τους Σιδηρόπουλο, Κώστα Κίτσιο, Σαμαρά, Κουμεντάκη, Γραμματικάκη, Φλετούρη, λίμπερο τον Κώστα Δαλακούρα και αλλαγή τον Ανέστη Δαλακούρα.

«Κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση. Είναι μεγάλη χαρά και σπουδαία υπόθεση το γεγονός ότι η ομάδα επιστρέφει στην Α1. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όσους ήταν κοντά την ομάδα» δήλωσε στο thrakisport.gr ο προπονητής του Εθνικού Γιάννης Ανδρεάδης.

* ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ 9.30 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ.

Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης