Σελίδες


Σάββατο 1 Μαΐου 2010

1-0 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ

Με επική ανατροπή σφράγισε τη νίκη του στον πρώτο τελικό των play off, ο Εθνικός. Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, νίκησε με 3-2 σετ τον αξιόμαχο Κόροιβο Αμαλιάδας, αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα με 0-2 σετ. Έτσι έκανε το 1-0, πήρε το προβάδισμα και χρειάζεται άλλες δυο νίκες για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο της επανόδου στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλλεϋ.

Οι παίκτες της ομάδας της Αλεξανδρούπολης έδωσαν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, αφού με περίσσια ψυχικά αποθέματα γύρισαν ένα εις βάρος τους παιχνίδι και ανέτρεψαν το 0-2 πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη που τους δίνει και ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ο Εθνικός αντιμετώπιζε μια ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί δυο φορές στο πρωτάθλημα, είχαν προηγηθεί και οι μέτριες εμφανίσεις κόντρα στη Μεταμόρφωση, ενώ και το άγχος της αναγκαιότητας της νίκης στον πρώτο αγώνα βάραινε τα πόδια των γηπεδούχων.

Ο Κόροιβος ήρθε στην Αλεξανδρούπολη ( με λεωφορείο και αυθημερόν ! ) για να παίξει ελεύθερα και να διεκδικήσει το σπάσιμο έδρας. Και το παιχνίδι αρχικά τον ευνόησε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μετά από μια κακή διαιτητική απόφαση, γύρισε το 16-13 του πρώτου σετ σε 16-17. Οι Πελοποννήσιοι από εκεί και πέρα είχαν το πάνω χέρι, ο Εθνικός ακολούθησε, αλλά χωρίς μπλοκ και πίεση από το σερβίς δεν μπόρεσε να φτάσει στο σκορ την Αμαλιάδα που πήρε το πρώτο σετ με 23-25.

Στο δεύτερο σετ, ο Εθνικός ουσιαστικά δεν μπήκε στο παιχνίδι και ο Κόροιβος με τον ασταμάτητο Μπάκα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και το 20-25 ήρθε σχετικά εύκολα.

Μπροστά στο φάσμα της καταστροφικής ήττας οι Εβρίτες αφυπνίστηκαν και έβγαλαν στο γήπεδο ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Η διάθεση ανέβηκε, το πάθος μεγάλωσε και όλοι οι τομείς βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Οι παλιοί έδωσαν το σύνθημα για αντεπίθεση κι οι νεότεροι ακολούθησαν. Έτσι, το τρίτο σετ ήρθε εύκολα στα χέρια των γηπεδούχων με 25-20.

Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία και τον κόσμο που γέμισε το κλειστό της Αλεξανδρούπολης στο πλευρό τους, μπήκαν φουριόζοι και στο τέταρτο σετ. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης από το σερβίς μετέτρεψε το 4-4 σε 10-4, ο Κόροιβος μείωσε σε 10-8 αλλά οι αθλητές του Γιάννη Ανδρεάδη δεν είχαν όρεξη για αστεία. Το Εβρίτικο μπλοκ επιτέλους άρχισε να λειτουργεί σταματώντας τους Μπάκα και Μαντέκα, οι Κουμεντάκης, Γραμματικάκης και Σαμαράς πυροβολούσαν κατά ριπάς, τη στιγμή που και ο Κίτσιος βελτίωσε την απόδοσή του. Τα 23-18 έγινε προσωρινά 23-21 για να διαμορφωθεί με μπλοκ του Γραμματικάκη το 25-21.

Το τάι μπρέικ ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Το 7-3 υπέρ του Εθνικού έγινε 7-8 και οι δύο ομάδες έφτασαν στο 13-13. Εκεί ανέλαβε δράση ο Σαμαράς. Με επίθεσή του έγινε το 14-14, ο Μαντέκας ισοφάρισε, ο πολύπειρος άσος έκανε το 15-14 και το εντυπωσιακό μπλοκ του Γραμματικάκη στον Μαντέκα έδωσε το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς ( φωτο ).

Ο Εθνικός είχε να αντιμετωπίσει μια καλοδουλεμένη, μαχητική και δυνατή ομάδα συνόλου, που πάλευε τον κάθε πόντο. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μπορεί να άργησε να μπει στο παιχνίδι αλλά έδειξε τις ικανότητες της και πλέον κέρδισε και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ο Σαμαράς ήταν εντυπωσιακός όπως και ο Γραμματικάκης, ο Κουμεντάκης ασταμάτητος επιθετικά από το τρίτο σετ και μετά, βελτιώθηκε προς το τέλος ο Κίτσιος, μεγάλη πάντα η συνεισφορά του Σιδηρόπουλου, κράτησε την υποδοχή ο Κώστας Δαλακούρας, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ο Φλετούρης με την είσοδό του αντί του Κυριακίδη.

Τα σετ: 23-25 ( 0-1 ), 20-25 ( 0-2 ), 25-20 ( 1-2 ), 25-21 ( 2-2 ), 16-14 ( 3-2 )

Επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων την Δευτέρα 3/5 στην Αμαλιάδα και ο τρίτος αγώνας θα διξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 6/5.

Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή : thrakisport.gr