Σελίδες


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Δηλώσεις Μέιφορθ και Μπρόκινγκ

Ρίγα. Αποστολή ΠΣΑΤ. Κώστας Ασημακόπουλος

Ανακουφισμένος από την πρώτη νίκη της ομάδας του αλλά και του ιδίου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γκόρντον Μέιφορθ. Ο Αμερικανός προπονητής της Εθνικής Ανδρών δήλωσε μετά το 3-0 επί της Μ.Βρετανίας:

«Ξεκινάμε από το μηδέν και αρχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα. Παράλληλα δεν πρέπει να αφήσουμε και το μεγάλο στόχο της πρόκρισης. Η διαχείριση είναι δύσκολη αλλά είμαι τυχερός γιατί έχω παίκτες που είναι πειθαρχημένοι,...........
 δεκτικοί και βελτιώνονται συνεχώς. Αυτό που κοιτάω πρώτα είναι πως θα παίξουμε καλύτερα και σήμερα παίξαμε καλύτερα αλλά ακόμα κάνουμε λάθη και θέλουμε δουλειά και χρόνο. Ο Λάππας ήταν σπουδαίος. Ο Ρουμελιώτης κάθε μέρα είναι και καλύτερος. Ο Φράγκος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα είναι σταθερός. Κάναμε 20 λάθη από τους 70 πόντους που πήρε η Μ.Βρετανία. Είναι μεγάλο το ποσοστό. Πρέπει να το ρίξουμε».

Σχετικά με τον στόχο της πρόκρισης είπε: «Με αυτή τη νίκη κάναμε μια αρχή και μπήκε η ομάδα στην πρόκριση. Από πλευράς μας θα αναλύσουμε και θα δουλέψουμε τα λάθη μας στις λίγες μέρες που έχουμε μπροστά μας. Ελπίζω κι ο κόσμος να μας υποστηρίξει στο Ηράκλειο. Το έχουμε πολύ ανάγκη. Δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση αλλά μπορούμε να προκριθούμε».

Σχετικά με την διπλή αλλαγή πασαδόρου – διαγώνιου που του αρέσει να κάνει στα τελειώματα των σετ είπε: «Στα δύο πρώτα ματς είχε αποτέλεσμα. Σήμερα δεν μας βγήκε».

Ο Μέιφορθ σχολίασε και την ήττα της Ιταλίας από την Τουρκία: «Είναι μια μεγάλη έκπληξη κι ένα σοκ για την Ιταλία. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή, κακό για μας. Όπως κι εμείς, έτσι και η Ιταλία πληρώνει το μεγάλο και εξαντλητικό πρωτάθλημα που τελείωσε αργά. Οι παίκτες δεν ξεκουράζονται, δεν έχουν διάθεση και δυνάμεις για να μπουν στις Εθνικές ομάδες. Τα ίδια έπαθε και η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ το 2004 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας».

Χάρι Μπρόκινγκ: Αν κερδίζαμε το 1ο σετ

Ο προπονητής της Μ.Βρετανίας Χάρι Μπρόκινγκ είπε: «Το παλέψαμε. Αν κερδίζαμε το 1ο σετ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ξέραμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση και έδειχνε κουρασμένη. Αν κερδίζαμε το 1ο σετ θα την οδηγούσαμε σε μεγαλύτερη πίεση και ίσως περισσότερα λάθη ενώ οι παίκτες μου θα είχαν αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε τη μοίρα μας. Δεν ήρθαμε για να πάρουμε την πρόκριση αλλά για να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πάρουμε εμπειρίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Τον ίδιο στόχο έχουμε και στον Β΄γύρο στην Κρήτη».

«Πέρασε καλά» αλλά πάει στο δικαστήριο

Ο Ολλανδός τεχνικός της Μ.Βρετανίας ρωτούσε για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κι αν είναι αλήθεια τα όσα διαβάζει και ακούει από τα ΜΜΕ: «Μέχρι τον Ιανουάριο που ήμουν δεν είδα προβλήματα και απορώ όταν ακούω το BBC να λέει άσχημα πράγματα για την Ελλάδα. Πέρασα καλά στη Θεσσαλονίκη και έκανα φίλους. Δεν θα ξαναγυρνούσα ποτέ στον Ηρακλή για πολλούς λόγους… Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό…».
Ο Μπρόκινγκ παραδέχτηκε πως ακόμα του χρωστάει χρήματα ο Ηρακλής και πως ο μοναδικός δρόμος για να τα εισπράξει είναι να προσφύγει στην δικαιοσύνη.