Σελίδες


Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΥΠΟΔΟΧΗ ΗΡΩΩΝ




Ο Εθνικός μετά από απουσία ενός έτους επιστρέφει στην Α1 ανδρών του βόλλεϋ. Ο Έβρος θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλλεϋ. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επικράτησε την Κυριακή του Κόροιβου με 3-1 στην Αμαλιάδα και με 3-1 νίκες εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία.

Το πρωί της Δευτέρας οι θριαμβευτές επέστρεψαν στη βάση τους και παρά το εργάσιμο της ημέρας, οι άνθρωποι της ομάδας και αρκετοί φίλοι του συλλόγου βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και υποδέχθηκαν με ένα ολόθερμο χειροκρότημα, με αγκαλιές και φιλιά τον Γιάννη Ανδρεάδη και τους παίκτες του. Πρώτος απ΄ όλους ο Πρόεδρος της ομάδας Χάρης Καρυωτάκης που ανακοίνωσε στους παίκτες το πριμ της ανόδου. Κοντά ο Πρόεδρος του ΑΟΔΑ Βαγγέλης Θεοδώρου, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Καραπιπέρης, οι παλιοί αθλητές και πρωτοστάτες της Λέσχης Πετοσφαίρισης Μάκης Δημητριάδης και Θανάσης Κασαμπαλής και πολλοί άλλοι. Τα χαμόγελα ικανοποίησης και ευτυχίας ήταν διάχυτα. Η χαρά όλων μεγάλη καθώς οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς δικαιώθηκαν. Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος είναι για τα ψηλά. Ένα διάλλειμα ενός έτους στην Α2, ήταν αρκετό. Άπαντες έδωσαν υπόσχεση για καλύτερες ημέρες από του χρόνου και στην Α1.

«Ο Εθνικός δεν αντέχει πάνω από ένα χρόνο στην Α2» Ευτυχής αλλά και απόλυτα δικαιωμένος επέστρεψε με την αποστολή της ομάδας από την Αμαλιάδα ο πρόεδρος του τμήματος βόλλεϋ του Εθνικού Πέτρος Αρχοντίδης : «Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα διάλλειμα. Ο Εθνικός δεν αντέχει πάνω από ένα χρόνο στην Α2. Είμαστε για τα μεγάλα σαλόνια αλλά θέλει πάρα πολύ δουλειά για να παραμείνουμε και να μαστε όπως ήμασταν, για πολλά χρόνια εκεί. Αυτό που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, είναι ότι υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά με μεγάλο ταλέντο» σημείωσε ο κ. Αρχοντίδης και ευχαρίστησε τους αθλητές για την προσπάθεια όλης της χρονιάς αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της πόλης για την συμπαράσταση.

«Τα προβλήματα μας έκαναν πιο δυνατούς»Η μεγαλύτερη ικανοποίηση της χρονιάς ήταν όταν μετά το τέλος του 4ου τελικού 1500 θεατές μας χειροκρότησαν, είπε ο προπονητής του Εθνικού Γιάννης Ανδρεάδης και δεν έκρυψε ότι τα πολλά προβλήματα στην αρχή της χρονιάς έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα σε ότι αφορά την υλοποίηση των φετινών στόχων. Ωστόσο, «τέλος καλό όλα καλά. Κλείσαμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και είναι πραγματικά κρίμα που αυτή η νίκη, και η εμφάνιση έγινε εκτός έδρας. Καταφέραμε μια άνοδο που στην αρχή φαινόταν Γολγοθάς. Ξέραμε από την αρχή ότι η ομάδα είχε αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα με την ένταξη πολλών νεαρών αθλητών. Ξεκινήσαμε και πολύ άσχημα με τρεις ήττες, αλλά τα αφήσαμε όλα πίσω και ήρθε η ευτυχής κατάληξη. Τα προβλήματα μας έκαναν πιο δυνατούς, οι μεγάλοι αθλητές ήταν άξιοι συγχαρητηρίων, ανέλαβαν το μεγάλο βάρος και βοήθησαν και τους μικρότερους. Η Α2 αποδείχθηκε δύσκολη κατηγορία αλλά σίγουρα αξίζαμε την άνοδο. Τα παιδιά εκτός από το κακό ξεκίνημα έδειξαν σημαντική σταθερότητα, τερματίσαμε στην πρώτη θέση μαζί με τον Επίκουρο και αυτό λέει πολλά. Τώρα θα κοιτάξουμε να δούμε πως θα κρατηθούμε και να καθιερωθούμε στην Α1. Θα χαρούμε για λίγες μέρες την επιτυχία και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε έγκαιρα το σχεδιασμό της νέας περιόδου» υπογράμμισε.

«Μας είχαν ξεγραμμένους»Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού βόλλεϋ, ο Νίκος Σαμαράς αποτέλεσε βασικό πυλώνα της όλης προσπάθειας και της φετινής επιτυχίας του Εθνικού. Ο «Σαμ» μίλησε για το μυστικό της ανόδου. «Ήταν μια τεράστια επιτυχία γιατί ξεκινήσαμε άσχημα και κανένας δεν πίστευε στην αρχή ότι θα φτάναμε στο σημείο να πανηγυρίσουμε. Υπήρχε μια μίξη νέων παικτών με παλιούς, ήταν ένα πείραμα που και εγώ δεν ήξερα που μπορούσε να βγάλει. Πραγματικά η ομάδα έδειξε από ένα σημείο και μετά τις μεγάλες της δυνατότητες που έχει και κερδίσαμε την άνοδο. Υπάρχει ικανοποίηση και επιβεβαίωση που μας φέρνει απίστευτα συναισθήματα. Το μυστικό μας, αυτό που μας κράτησε στις δύσκολες στιγμές, ήταν το πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας, οι πολύ καλές σχέσεις που είχαμε στην ομάδα» τόνισε ο Σαμαράς, ενώ σε ότι έχει σχέση με την συνεργασία του με τη νέα φουρνιά επεσήμανε ότι ήταν "πολύ καλή. Εύχομαι τα παιδιά να πήραν πραγματικά και αληθινά εφόδια για την καριέρα τους που ξεκινά μόλις τώρα."

«Φωνάξαμε ότι είμαστε εδώ»Μόλις έγινε 17 χρονών ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ήταν βασικός ακραίος τον Εθνικό και με τις επιδόσεις του όχι μόνο βοήθησε την ομάδα να ανέβει κατηγορία αλλά να κερδίσει θέση βασικού στην Εθνική εφήβων και να κληθεί στην Εθνική ανδρών ! Ο ίδιος δήλωσε πως "αυτό το τέλος ήταν η επιβράβευση μιας τεράστιας προσπάθειας, μιας μεγάλης πορείας. Ήταν μια χρονιά πολύ κουραστική με πολλά παιχνίδια σε διοργανώσεις. Τα καταφέραμε και φωνάξαμε ότι είμαστε εδώ. Είναι όμως μόνο μια αρχή. Τώρα αυξάνονται οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις." Σε ότι αφορά τον ίδιο, είπε : "σε μια εβδομάδα θα βρίσκομαι με την Εθνική ομάδα. Από εδώ και πέρα ελπίζω να τα πάω καλύτερα γιατί και τα δεδομένα είναι διαφορετικά όπως και το επίπεδο."

Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή : thrakisport.gr