Σελίδες


Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Για μια ακόμα χρονιά η ομάδα των αγοριών του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στην ελίτ του Ελληνικού βόλλεϋ. Μετά την τρίτη θέση του 2006 και του 2007 και την δεύτερη θέση του 2009, έφτασε και φέτος αήττητη μέχρι τον τελικό του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια, ομάδα του Ελληνικού Κολλέγιου Θεσσαλονίκης. Στο ξεκίνημα το 3ο ΓΕΛ έδειξε ανωτερότητα αλλά στην συνέχεια ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ που ανέδειξε νικητές, όπως και πέρσι τους Θεσσαλονικείς με 3-2 σετ και 22-20 στο τάι μπρέηκ !

Η χαρά της επιτυχίας για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου έρχεται σε σύγκρουση με τα αισθήματα απογοήτευσης καθώς η ομάδα έδειξε ότι μπορούσε να κατακτήσει την κορυφή κι έφτασε μάλιστα τόσο κοντά. Κι όλα αυτά χωρίς την παρουσία των δυο μεγαλύτερων αστεριών της, του Ραφαήλ Κουμεντάκη και του Ανέστη Δαλακούρα που έμειναν στην Αλεξανδρούπολη για να προετοιμαστούν για τον πρώτο τελικό που δίνει ο Εθνικός για την άνοδο στην Α1 κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Μαζί με το χρυσό μετάλλιο χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, να αγωνιστούν οι νεαροί Αλεξανδρουπολίτες στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί φέτος στην Κίνα. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος που χάθηκε στις λεπτομέρειες και το ερώτημα που τίθεται είναι αν και πότε θα παρουσιαστεί ξανά μια τόσο σπουδαία ευκαιρία στην Αλεξανδρούπολη να συμμετάσχει σε μια τέτοια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Το 3ο Λύκειο της Αλεξανδρούπολης στην τελική φάση που έγινε στην Αθήνα, ξεκίνησε με τρεις νίκες στη φάση των ομίλων απέναντι σε Κω, Καλαμάτα και Πρέβεζα και στον ημιτελικό επιβλήθηκε μετά από εξαιρετική εμφάνιση του Λυκείου της Κύπρου.

Στον μεγάλο που διεξήχθη την Πέμπτη 29/4, η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική. Στο πρώτο σετ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε πολύ καλή απόδοση και το πήρε εύκολα με 25-14. Στο δεύτερο με ασταθές σέρβις και λάθη έδωσε την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίσουν. Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη. Οι Εβρίτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-23 αλλά κάπου εκεί ξεκίνησαν δυναμική αντεπίθεση και ένα απίστευτο σερί για να το κατακτήσουν τελικά με 28-26 και να προηγηθούν με 2-1 σετ. Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη αλλά η εικόνα στο γήπεδο δεν ήταν η ανάλογη, γεγονός που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το Κολλέγιο και ισοφάρισε σε 2-2. Στο τάι μπρέηκ η ομάδα του 3ου ΓΕΛ ακολουθούσε στο σκορ. Αν και βρέθηκε πίσω με 13-14 κατάφερε να το γυρίσει και να φτάσει σε ματς μπολ στο 15-14 και στο 18-17. Στο σημείο εκείνο ο διαιτητής έδειξε αυστηρή κίτρινη κάρτα στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 20-22, κατακτώντας το σετ και το παιχνίδι.

Τα σετ: 25-14 ( 1-0 ), 18-25 ( 1-1 ), 28-26 ( 2-1 ), 18-25 ( 2-2 ), 20-22 ( 2-3 )

Το 3ο Λύκειο στον τελικό αγωνίστηκε με τους Δαλδαβερένη, Στοϊλούδη, Τασάκο, Δημητριάδη, Καλαϊτζή, Καβαρατζή, Γκίνη (λίμπερο) και αλλαγή τους Χατζόπουλο, Κοντοστάθη.

«Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρωτιά και στη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα παιδιά είναι στενοχωρημένα από την εξέλιξη του παιχνιδιού και σίγουρα άξιζαν τη νίκη. Πήραμε μεγάλο μάθημα και πολύτιμες εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια. Αυτό που κερδίσαμε ήταν η εκτίμηση των αντιπάλων και του κόσμου του βόλλεϋ, που είδε για μια ακόμη φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη» μας είπε ο προπονητής της ομάδας του 3ου Λυκείου Μάκης Δημητριάδης.


Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή : thrakisport.gr

Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ