Σελίδες


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Ρίγα. Αποστολή ΠΣΑΤ. Κώστας Ασημακόπουλος

Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Την πρώτη της νίκη στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σημείωσε η Εθνική ανδρών στην 3η ημέρα του Α΄ γύρου που ολοκληρώθηκε στη Ρίγα της Λετονίας. Η ελληνική ομάδα με πρωταγωνιστές στην επίθεση τον Ηλία Λάππα και τον Νίκο Ρουμελιώτη και τον Γιώργο Στεφάνου να βγάζει τις σωτήριες άμυνες στο φινάλε του 1ου σετ επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 3-0 (32-30, 25-21, 25-19) σε 87΄ κι έμεινε «ζωντανή» στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τσεχίας – Αυστρίας τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η ελληνική ομάδα θα επιχειρήσει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στον Β΄γύρο που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης και ο πρώτος αγώνας με την Λετονία την προσεχή Παρασκευή στις 8.30μ.μ. θα είναι σαν… τελικός αφού κατά μεγάλο ποσοστό θα κρίνει και την δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στη μπαράζ του Σεπτεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει την 2η ομάδα του Β΄ομίλου που πολύ πιθανό να είναι η Ιταλία η οποία πριν λίγη ώρα γνώρισε ήττα σοκ από την Τουρκία στην Άγκυρα με 3-0 (26-24, 25-17, 25-13)!

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΠΣΑΤ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η Εθνική Γυναικών έχασε τις περισσότερες ελπίδες που είχε για την κατάληψη της 2ης θέσης του 6ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011. Στο τρίτο και τελευταίο ματς της α’ φάσης που διεξάγεται στην Γκουάρντα της Πορτογαλίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 3-0 από την Φινλανδία, που είχε αυτό που έλειπε από την Ελλάδα. Την παίκτρια- προσωπικότητα. Η πρώην ακραία του Ολυμπιακού Ρίκα Λεχτόνεν πήρε από το χέρι την ομάδα της και με 26 πόντους (20 από επίθεση, 5 από μπλοκ και έναν από άσο) οδήγησε σε νίκη την ομάδα της, που κατά μεγάλο ποσοστό της δίνει την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λεχτόνεν πέτυχε τους 22 από τους 26 πόντους στα πρώτα δύο σετ! Το ότι η Λεχτόνεν έκανε την διαφορά αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είχαν τραγικό ποσοστό στην επίθεση (Ελλάδα 30%- Φινλανδία 34%), αλλά εκείνη είχε 47%, ενώ δεν έπαιξε η άλλη μεγάλη παίκτρια της Φινλανδίας, η Σάρα Εσκο, λόγω τραυματισμού!
Γενικά πάντως την Κυριακή δεν ήταν προβληματική η υποδοχή, αλλά και η πάσα, που μαζί με τις κακές επιλογές στην επίθεση οδήγησαν στην ήττα.
Η Ελλάδα για να πάρει πλέον την δεύτερη θέση χρειάζεται στη δεύτερη φάση που θα γίνει στην Βουλγαρία να κερδίσει με 3-0 την Φινλανδία και η Βουλγαρία να νικήσει με 3-0 την Σκανδιναβική ομάδα. Εκτός αν η Εθνική κάνει το θαύμα κόντρα στην γειτονική χώρα, που είναι το φαβορί για την πρωτιά.

πηγή : http://www.volleyball.gr/