Σελίδες


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ




                                                                                                                                       Αλεξ/πολη,  29 Νοεμβρίου 2011                                                                   Αρ.πρωτ. 16



                                                               ΠΡΟΣ : Δήμο Αλεξανδρούπολης

ΘΕΜΑ : Προτάσεις σε θέματα αθλητισμού

Η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα της πετοσφαίρισης κ΄ την πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Υπηρετώντας ένα άθλημα, το Βόλεϊ, που είναι ταυτισμένο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ενόψει του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο πρόκειται να καταρτιστεί, θα θέλαμε να σας υποβάλουμε τις παρακάτω προτάσεις που αφορούν την ανάπτυξη του Βόλεϊ και του αθλητισμού της πόλης γενικότερα.
Υπενθυμίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις αθλητικές υποδομές της πόλης είναι η έλλειψη κλειστών γυμναστηρίων, ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αθλήματα κλειστού χώρου (Βόλεϊ, Μπάσκετ, Χάντμπωλ κ.α.), οι προτάσεις μας σε διαβάθμιση είναι :
1.                 Παρεμβάσεις στα ήδη υπάρχοντα κλειστά ώστε να γίνουν πιο χρηστικά και λειτουργικά. Κατασκευή διαχωριστικών ώστε να προπονητικούς λόγους να χωρίζονται τα γήπεδα σε μικρότερα, κατασκευή κερκίδων ώστε να φιλοξενείται περισσότερος φίλαθλος κόσμος, εκσυγχρονισμός των βοηθητικών χώρων όπως αίθουσες ενδυνάμωσης, συνεδριάσεων και αποδυτηρίων καθώς και εγκατάσταση ηλιακών θερμοσυσσωρευτών ή φοτοβολταϊκών για εξοικονόμηση ενέργειας.
2.                 Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου ελαφριάς κατασκευής (μπαλόνι ή συμβατικής προκάτ κατασκευής) ώστε να λυθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα της εύρεσης ωρών προπόνησης των αθλημάτων κλειστού χώρου (Βόλεϊ. Μπάσκετ, Χάντμπωλ κ.α.). 
3.                 Κατασκευή γηπέδου Beach Volley, το οποίο είναι χωρίς καμιά αμφιβολία το 1ο καλοκαιρινό άθλημα, (ο πλέον κατάλληλος χώρος είναι στην παραλία κάτω από τον Φάρο) όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν πανελλήνια και διεθνή τουρνουά τα οποία θα προβάλουν και θα διαφημίζουν την πόλη ως αθλητικό και τουριστικό προορισμό.
4.                 Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου που θα αποτελέσει το ‘’ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ’’. Αυτό αποτελεί το μεγάλο όραμα του Βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης το οποίο με βάση την ιστορία του, τις πανελλήνιες και διεθνείς επιτυχίες του δοξάζει για περισσότερα από 40 χρόνια τον αθλητισμό και την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

                                                                   Με τιμή
                                      Το Δ.Σ. της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης