Σελίδες


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΕΒΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ


«Τα πήραμε όλα σε δύσκολη χρονιά»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΤΟ WOOP.GR
«Τα πήραμε όλα σε δύσκολη χρονιά»
Aνασκόπηση της περσινής περιόδου αλλά και μια ευχή για το 2012 έκανε ο Ανδρέας Ανδρεάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο woop.gr...
Ο κεντρικός των πρωταθλητών αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στο πόσο αυτή έχει επηρεάσει το ελληνικό βόλεϊ, ενώ μίλησε και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και την αλλαγή σελίδας με πρόεδρο τον Μιχάλη Κουντούρη. Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ανδρέα, τι γεύση σού αφήνει το 2011; Έμεινες ικανοποιημένος από την δική σου παρουσία και του Ολυμπιακού;

 
"Μέσα στο 2011 τα πήραμε όλα, επομένως είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αγωνιστικά πήγαμε πολύ καλά, αν και υπήρχαν κάποια προβλήματα στο διοικητικό κομμάτι. Ο Ερασιτέχνης είχε μείνει ακέφαλος, αλλά η νέα κατάσταση έφερε θετική αύρα, έχει πετύχει εξυγίανση σε μεγάλο βαθμό και πιστεύω ότι σε 1-2 χρόνια θα έχει εξυγιανθεί πλήρως ο Ερασιτέχνης και θα μπορέσουμε να ξαναφέρουμε παίκτες κλάσεις όπως οι Μίλκοβιτς, Μπερνάρντι, Μιλίνκοβιτς...".

- Για το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα πως ήταν η χρονιά αυτή και τι ήθελες να γίνει μέσα στο 2012, ώστε να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα;"Η οικονομική Κρίση σίγουρα επηρέασε αρνητικά το άθλημα. Καμία σχέση με το τι συνέβαινε από το 2004 μέχρι το 2010. Είχαμε παίκτες κλάσεις στις ομάδες και αυτό δεν συμβαίνει πια. Οι ξένοι που έρχονται είναι κατώτερου επιπέδου και σε καμία περίπτωση καλύτεροι από τους Έλληνες. Την επόμενη χρονιά θα ήθελα να είναι πιο ανεβασμένο το επίπεδο, διότι έχει πέσει αρκετά".

- Πως έχει επηρεάσει η οικονομική Κρίση το άθλημα; Μήπως όμως είναι και μια ευκαιρία να υπάρξει μια στροφή προς το ελληνικό στοιχείο και οι ομάδες που βγάζουν υγεία, να μείνουν στον αφρό;
"Η Κρίση έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες ανεξαιρέτως. Όμως αυτό έχει και το καλό, διότι οι προπονητές εμπιστεύονται πλέον περισσότερο τους Έλληνες παίκτες και ιδιαίτερα αυτούς που είναι νέοι σε ηλικία. Πλέον, νέα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με το βόλεϊ, ξέροντας ότι θα έχουν ευκαιρία να παίξουν, ενώ πριν που έπαιζαν μέχρι και τέσσερις ξένοι στις ομάδες, δεν είχαν αυτή την ευκαιρία".

- Άλλαξε σελίδα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός πριν μερικούς μήνες. Τι λειτουργεί διαφορετικά τώρα; Είναι όντως καλύτερα τα πράγματα;"Εγώ είμαι νέος στην ομάδα, μόλις τρία χρόνια. Απ' ό,τι μου έλεγαν, τα πιο παλιά χρόνια δίνονταν μεγάλα ποσά, όμως την τελευταία διετία υπήρχαν πολλά προβλήματα. Τώρα υπάρχει μια συνεχής ροή χρημάτων και κάνει μεγάλη προσπάθεια ο κ. Κουντούρης. Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με δυο χρόνια πριν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό".

- Πριν λίγες ημέρες νικήσατε τον Παναθηναϊκό. Περίμενες τόσο άνετα; Φαντάζομαι ότι είναι άσχημο μια τόσο ιστορική ομάδα να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.
"Ναι, το περίμενα. Το είχα δηλώσει κιόλας. Είχα πει πως αν ήμασταν σοβαροί, θα ήταν ένα άνετο 3-0 για μας, όπως εντέλει έγινε. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα. Δεν έχει βοήθεια όπως σε μας, που παίρνει και το 10% ο Ερασιτέχνης από την ΠΑΕ ή με τα διαρκείας. Παλιά, υπήρχε ο Βλάσσης Στακοθωστόπουλος και έβαζε από την τσέπη του, τώρα με αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει κανένας. Φυσικά και είναι άσχημο, διότι Ολυμπιακός χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει, όπως φυσικά και το αντίθετο. Έχει άλλη αίγλη να νικάς τον άλλον και να είναι δυνατός όπως παλαιότερα. Εύχομαι να μείνει στην Α1".

- Ένα σχόλιο και για ομάδες όπως ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου. Μπορούν αυτή την στιγμή να κοντράρουν τον Ολυμπιακό ή τον Ηρακλή;
"Όχι φέτος, δεν μπορούν. Με δουλειά και μεθοδικότητα όμως, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Το βόλεϊ πρέπει να πάει στην επαρχία, όπως συμβαίνει στην Ιταλία, αυτό το μοντέλο πρέπει να ακολουθηθεί. Εκεί, οι καλύτερες ομάδες είναι επαρχιακές. Στην επαρχία γεμίζουν τα γήπεδα, βοηθάνε οι τοπικοί φορείς, όλοι συσπειρώνονται γύρω από την ομάδα, διότι δεν έχουν κάτι άλλο. Είναι όλοι μαζί μια γροθιά και αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα".

- Μια ευχή για το νέο έτος...

Υγεία σε όλους. Χωρίς υγεία, όλα περιττεύουν. Ό,τι και αν κάνεις, ό,τι και αν θέλεις, αν δεν είσαι υγιής, δεν έχει καμία σημασία. Όσο για την ομάδα μου, ελπίζω να κατακτήσουμε τα πάντα με τον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά".

πηγη www.volleynews.gr