Σελίδες


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ


"Η Αλεξανδρούπολη δεν αξιοποιεί τον Εθνικό"

O Θανάσης Μουστακίδης έκλεισε 14 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, δούλεψε τα τμήματα υποδομής του Εθνικού, κατέκτησε ως προπονητής πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και εφήβων, ενώ φέτος είναι τεχνικός διευθυντής στην ανδρική ομάδα. Υπόσχεται έξοδο στην Ευρώπη και πρωτάθλημα, υπο προυποθέσεις, ενώ αναλύει τα αίτια της κατηφόρας του ελληνικού βόλει. Μιλάει και για το γνωστό πρόβλημα με τους πολλούς προπονητές που είναι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα. 
ΒΙΝΤΕΟ 1
«Είμαι στην Αλεξανδρούπολη 14 χρόνια. Την πρώτη χρονιά ήθελαν να παίξω βόλεϊ, αλλά τους είπα πως θέλω να ξεκουραστώ και την επόμενη χρονιά ήμουν δεύτερο πασαδόρος και βοηθός προπονητή. Από την επόμενη χρονιά ασχολήθηκα με τα μικρά παιδιά, ενώ από φέτος είμαι στην μεγάλη ομάδα. Στήνουμε την ομάδα με νέα παιδιά από την αρχή. Κάνουμε διαχείρηση του υλικού για να αξιοποιήσουμε δικά μας παιδιά. Κοιτάμε το πλάνο της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Ο Εθνικός πρέπει να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό που έχει. Αν όλα πάνε καλά μετά πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, έχοντας σκοπό να βγούμε στην Ευρώπη».


ΒΙΝΤΕΟ 2

«Να μπορέσουμε να βάλουμε παραπάνω χρήματα, να πάρουμε καλύτερους ξένους και να βγούμε στην Ευρώπη. Να έχουμε και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν έχει νόημα να βγάζεις παίκτες και να παίζεις για να βγεις στην όγδοη θέση. Η πόλη δεν αξιοποιεί την ομάδα και η ομάδα την πόλη. Η Ορεστιάδα είχε μεγάλο μπάτζετ όταν έκανε την καλή πορεία. Η Αλεξανδρούπολη έχει πολλούς συλλόγους. Η Ορεστιάδα ασχολείται με πολλά αθλήματα. Δεν μπορείς με το φετινό μπάτζετ να κάνεις κάτι παραπάνω. Σκοπός είναι να αξιοποιήσεις τους καλούς παίκτες την ώρα που τους έχεις στο ρόστερ σου. Έχουν συμβόλαιο τεσσάρων ετών και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση».


ΒΙΝΤΕΟ 3
«Ο κόσμος αν δει πως η ομάδα έχει δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα θα σταθεί κοντά στην ομάδα. Αυτή η πόλη έχει πολλούς συλλόγους. Ασχολείται πολύς κόσμος με τον αθλητισμό και απλώνεται. Είναι μια πόλη που έχει προπονητές που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε μεγάλες ομάδες. Πρέπει να βάλουμε το εγώ στην άκρη και να πούμε το εμείς. Είναι μια επαρχιακή πόλη με τα καλά και τα στραβά. Δεν υπάρχει ένας ισχυρός παράγοντας που να δώσει ρόλους. "Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει." Λείπει ένας παράγοντας που να κάνει αυτό το πράγμα».


ΒΙΝΤΕΟ 4
«Πολλοί οι λόγοι που το Ελληνικό βόλεϊ είναι τόσο χαμηλά. Δεν θα σταθώ στο οικονομικό ζήτημα. Έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι προπονητές, αλλά δεν δημιουργήθηκε σχολή. Δεν φρόντισαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας να εκμεταλλευτούν αυτούς τους ανθρώπους. Δεύτερος λόγος είναι πως σταμάτησαν οι αθλητές να αγαπούν το βόλεϊ. Το βλέπουν σαν επάγγελμα. Πρέπει να το έχουμε σαν χόμπι και να το κάνεις επειδή το αγαπάς. Είναι ευκαιρία τώρα. Για να γίνει κάτι καλό πρέπει να ξεκινήσεις από τις στάχτες. Πρέπει να ξεκινήσουμε από διαφορετικές βάσεις. Πρώτα θα οργανωθούν οι παράγοντες και η ομοσπονδία. Υπάρχει χώρος για όλους αρκεί να θέλουν το καλό του αθλήματος και όχι το δικό τους».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ψηφίστε αυτό το άρθρο