Σελίδες


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ανασκόπηση 2011: Βόλει




Ανασκόπηση 2011: Βόλει


Μέσα στους αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές του 2011 για το ελληνικό βόλεϊ ήταν ο Εθνικός. Το ιστορικό σωματείο της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Έβρο για να στρέψει ουκ ολίγες στιγμές τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος . προς τα βόρεια. Ο «φάρος» συνεχίζει να είναι αναμμένος και δείχνει τον δρόμο ώστε να ανακτήσει και πάλι ο τόπος μας τον τιμητικό τίτλο. Η Μητρόπολη του Ελληνικού βόλεϊ.

Η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού αποτελεί και όχι άδικα την βιτρίνα του αθλητισμού μας. Οι άνδρες στην επανεμφάνισή τους στην Α1 μετά από  ένα διάλλειμα ενός έτους, εξασφάλισαν ανέλπιστα νωρίς την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία, ενώ έχοντας ως πρωταγωνιστές τα δικά του παιδιά αλλά και τον σπουδαία Άραβα Τζάσιμ αλ Νασχμπάν, κατέλαβε την 9η θέση, ενώ το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος βρήκε τους Αλκεξανδρουπολίτες να σημειώνουν μια ακόμη θριαμβευτική νίκη επί του νταμπλούχου Ολυμπιακού . Η δύση του 2011 τους αφήνει στην 6η θέση που με λίγη προσοχή και μεγαλύτερη τύχη θα μπορούσε ν να είναι και. 4η!

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι 5 Εβρίτες μας κατέλαβαν με την Εθνική ομάδα των παίδων την 7η θέση στον κόσμο. Οι Ραφαήλ  Κουμεντάκης (με συμμετοχές και στην Εθνική ανδρών), Ανέστης Δαλακούρας, Δημήτρης Χατζόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Σκαρλατίδης αποτέλεσαν βασικά μέλη της 12'αδας που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής. Καθοδηγητής των νεαρών διεθνών μας και ψυχή της ομάδας, ο Εβρίτης Μάκης Δημητριάδης.

Για άλλη μια φορά οι πιτσιρικάδες του Εθνικού έβγαλα μάτια. Με προπονητή τον Θανάση Μουστακίδη τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου σάρωσαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πρώτη θέση στους εφήβους, πρώτη και στους παίδες, έχασαν το σχολικό γιατί απλά . δεν έγινε και πλέον οι κυανόλευκοι γράφουν ιστορία αφού τα τελευταία χρόνια έχουν σηκώσει όλες τις κούπες στις μικρές ηλικίες.

Από το . βορρά , η συνέχεια στις χαρές με τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας να πανηγυρίζει την επάνοδο στην Α2 εθνική και να παλεύει για ότι καλύτερο στην κατηγορία, θέλοντας μελλοντικά να κάνει και το βήμα παραπάνω.

Χαμόγελα, επιτυχίες και μετάλλια είχαμε και στο μπιτς βόλεϊ το άθλημα του καλοκαιριού. Αν και παραμελημένο στον τόπο μας, ορισμένοι παλεύουν και δικαιώνονται. Τελικούς σε πανελλήνια πρωταθλήματα, πρωτιές σε περιφερειακά Βορείου Ελλάδας και μετάλλια σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Καθόλου άσχημα για το Δίδυμο Γιάννη Καβαρατζή και Γρηγόρη Κοντοστάθη , που έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες στην άμμο και πως αν το πάρει πιο ζεστά, μπορεί να έχει σπουδαίο μέλλον. Σημαντική στιγμή και παρακαταθήκη για το μέλλον η πανελλήνια νίκη και για τον Σταύρο Κασαμπαλή με το συμπαίκτη του Ανθιμο Κεσκίνη.

Στο αφιέρωμα για το βόλλεϊ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εξαιρετική δουλειά που γίνει στην Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης όπως και για το ότι ΓΕΑ και Θύελλα Φερών πανε φουλ για Α2 ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην είχε γίνει αναφορά για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, που διεξήχθη στην Ορεστιάδα , στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο, στον οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του  Ηρακλή  αλλά και για τους αγώνες της Εθνικής βόλει Ανδρών και γυναικών στο Φίλιππος Αμοιρίδης της Ξάνθης.

Όπως και να χει. το μέλλον του αθλητισμού στον Έβρο ήταν, είναι και θα είναι βολεϊκό!
πηγη www.thrakisport.gr