Σελίδες


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΝΈΤΑΣ : «ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΌΛΕΪ»



Ο πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου, Βασίλης Κουρνέτας μετά την κατάκτηση του Λινγκ Καπ, μιλά στο pamesports.gr για την ομάδα του, το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, την Εθνική ομάδα, καθώς και για την οικονομική κρίση και τα φαινόμενα βίας που αντιμετωπίζει η πετοσφαιριστή στην Ελλάδα.­

Για την κατάκτηση του Λινγκ Καπ:
«Ήταν μία διοργάνωση στην οποία δώσαμε μεγάλη βαρύτητα από τη στιγμή που την φιλοξενήσαμε κιόλας. Άλλωστε η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην Α1, με πολύ όρεξη και σαφώς όλοι οι στόχοι και όλες οι οργανώσεις για εμάς είναι σημαντικές. Το βασικό για εμάς είναι ότι δώσαμε χαρά στον κόσμο, ότι καταφέραμε να κατακτήσουμε στο γήπεδό μας έναν τίτλο, κάτι που χαροποίησε και τη διοίκηση που έχει προσφέρει τόσα πολλά, αλλά και τον κόσμο, ο οποίος γέμισε το γήπεδο και πιστεύω ευχαριστήθηκε βόλεϊ αυτό το διήμερο».
Για τον Φοίνικα Σύρου:«Η ομάδα είναι καινούρια. Αποτελείται από 4-5 παίκτες που ήταν πέρσι στην Α2, καλούς παίκτες, και θεωρώ πως προσπαθούμε μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση να γίνουμε όσο γίνεται καλύτεροι στο σύνολο. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά το καταφέρνουμε και έχουμε κάνει ένα αρκετά καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα όσο αφορά τη συγκομιδή βαθμών. Αυτό που θέλουμε βέβαια είναι να παίξουμε ακόμα καλύτερο βόλεϊ. Αυτή η ομάδα έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες. Αυτό βέβαια θέλει χρόνο, θέλει να μην υπάρχουν τραυματισμοί και πιστεύω ότι ο χρόνος θα είναι υπέρ μας και σε βάθος χρόνου η ομάδα θα παίξει ακόμα καλύτερο βόλεϊ, για να μπορέσει να καταφέρει και να επιτύχει τους στόχους της». 
Για το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών: 
«Πιστεύω λίγο-πολύ οι ομάδες έδειξαν τα πρώτα στοιχεία τους, από εκεί και πέρα όμως, αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη και η πιο δύσκολη, γιατί είναι φανερό ότι από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές για καμία ομάδα δεν μπορείς να πεις ότι μπορείς να την κερδίσεις πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο καθένας μπορείς να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Αυτό κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα, αλλά και δύσκολο. Οπότε αυτές οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν είναι αυτές που θα έχουν σταθερότητα, θα έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, και σίγουρα αυτές που δε θα έχουν ατυχίες με τραυματισμούς. Πιστεύω ότι μία από αυτές μπορεί να είμαστε κι εμείς, αρκεί όπως είπα και πριν να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας δυνατότητες».
Για τον πως αισθάνεται ο ίδιος:
«Αυτή η χρονιά είναι μία από τις ωραίες χρονιές της καριέρας μου γιατί βρίσκομαι σε ένα πολύ φιλόδοξο και οργανωμένο σωματείο, ένα υγιές σωματείο από όλες τις απόψεις, σ' ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον, και από πλευράς διοίκησης, αλλά και του κόσμου, οι οποίοι αγκαλιάζουν την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή, ειδικά σε αυτές τις περιόδους που ζούμε. Νιώθουμε ότι είναι μία οικογένεια, η οποία σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί, θα τρέξει και θα προσπαθήσουν όλοι να σε βοηθήσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει κι εμείς να το ανταποδώσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερες εμφανίσεις και πιο δυνατά αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο αυτό βέβαια γιατί όπως είπα και πριν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι ότι απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, ειδικά όταν βρισκόμαστε στη Σύρο, που ο κόσμος μας αγαπάει τόσο πολύ, και χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε».
Για την Εθνική ομάδα:
«Η Εθνική λίγο πολύ δείχνει ότι βρίσκει κατά κάποιον τρόπο έναν κορμό αθλητών. Κάτι το οποίο ψαχνόταν τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ήρθε η ώρα να σταθεροποιήσουμε κορμό. Είναι σημαντικό ότι κάποιοι νεαροί αθλητές έφυγαν από το λίγο αποδυναμωμένο ελληνικό πρωτάθλημα και πήγαν σε καλά πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Αυτό σε βάθος χρόνου νομίζω θα είναι θετικό και για την Εθνική ομάδα και θεωρώ ότι ύστερα από τα όποια δυσάρεστα γεγονότα έγιναν το καλοκαίρι, Ομοσπονδία και αθλητές θα είναι ενωμένοι και θα μπορέσουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερη ενότητα μεταξύ της ομάδας. Γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσει μπροστά η ομάδα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Όταν μπαίνουν πολλά νέα παιδιά μέσα σε μία εθνική ομάδα, χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουν να αφομοιωθούν και να σταθούν σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αλλά ωστόσο, θα πρέπει και οι νεαροί παίκτες να αρπάξουν τις ευκαιρίες και να δείξουν ότι πραγματικά μπορούν από τόσο μικροί να είναι μέλη στην εθνική ομάδα».
Για το πώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το βόλεϊ:
«Τα πράγματα είναι δύσκολα με την οικονομική κρίση ειδικά στο χώρο του βόλεϊ, που κατά κύριο λόγο εξαρτιόταν από κρατικές επιχορηγήσεις και γενικά χορηγούς, οι οποίοι δεν είναι εύκολο πλέον να δίνουν χρήματα για το ελληνικό βόλεϊ. Αυτό ίσως να είναι μία ευκαιρία να αναδιαρθρωθεί λιγάκι το σύστημα και ο χώρος του βόλεϊ, να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να τρέξουμε κιόλας για να έρθουν κάποια χρήματα, θα πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα τμήματα της διοίκησης της κάθε ομάδας θα πρέπει να κάνουν μεγάλο αγώνα, με σκοπό να κάνουμε καλύτερο προϊόν αυτό το άθλημα σε συνδυασμό με μία καλή πορεία της Εθνικής ομάδας που ελπίζω να έχουμε τα επόμενα χρόνια, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει το βόλεϊ να σταθεί στα πόδια του. Το σημαντικό δεν είναι πλέον να κάνεις επιτυχίες είναι να σταθείς στα πόδια σου αυτήν την περίοδο και να μην κατρακυλήσεις πιο χαμηλά. Γιατί σίγουρα αυτή η οικονομική κρίση έχει φέρει όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα, πολύ πίσω.

Πλέον δύσκολα οι αθλητές ζουν μόνο από το βόλεϊ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ξέρω, αλλάζουν τα πράγματα. Βλέπω πλέον ότι πολλοί από τους αθλητές δεν μπορούν να συντηρηθούν μόνο από το βόλεϊ, τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα, πολλοί αθλητές αναγκάζονται να βρουν και άλλους δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης, κάτι το οποίο δεν είναι καλό, κάτι το οποίο απομακρύνει πολλά νέα παιδιά, ρίχνει το επίπεδο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να προσαρμοστούμε». 

Για τα φαινόμενα βίας:
«Είναι και η περίοδος που περνάει η χώρα, που ίσως τέτοια κρούσματα βίας θα τα βλέπουμε και πιο συχνά στο μέλλον. Πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές τα τελευταία 15-20 χρόνια έχουν τοποθετηθεί, δίνουμε ευχές. Εγώ προσωπικά κουράστηκα να δίνω ευχές. Αν δεν υπάρχει βούληση από την Πολιτεία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, οπότε το να λέμε λόγια και απλά να ευχόμαστε νομίζω δεν αρκεί. Αυτά θα υπάρχουν όσο θέλουν κάποιοι να υπάρχουν αυτά τα επεισόδια. Το να συζητάμε εμείς ύστερα από κάθε κρούσμα δεν βοηθάει σε κάτι». 
Μελπομένη Μαραγκίδου        
πηγή:   pamesports.gr