Σελίδες


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Το βόλεϊ ζει σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο(Νέα Τάξη Πραγμάτων στο βόλεϊ )



Μία νέα τάξη πραγμάτων βιώνει το ελληνικό βόλεϊ, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και το Φοίνικα Σύρου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ποια είναι τα κοινά σημεία των δύο ομάδων, αλλά και η μοναδική μεγάλη τους διαφορά.
Η περιφέρεια έχει την τιμητική της στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague, αφού έξι από τις δώδεκα ομάδες, δηλαδή ακριβώς οι μισές, δεν προέρχονται από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Και μάλιστα, δύο εξ αυτών, όχι μόνο δεν παίζουν το ρόλο του κομπάρσου, αλλά είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών μέχρι στιγμής και δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν μέχρι και το πρωτάθλημα!

Ο λόγος για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και το Φοίνικα Σύρου, που βρίσκονται στην 1η και την 3η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές της Volleyleague.

Από τη μία ο Εθνικός, μία ομάδα με παράδοση στο άθλημα, που δείχνει να αναγεννάται τα τελευταία δύο χρόνια, και από την άλλη ο Φοίνικας, που έχει μπει στη ζωή μας την τελευταία πενταετία και βρέθηκε μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου πριν δύο χρόνια.

Τα κοινά σημεία
Η έδρα

Αμφότερες οι πόλεις ζουν για την ομάδα, κάτι που εκφράζεται έντονα, καθώς το ΕΑΚ Αλεξανδρούπολης και το "Δημήτριος Βικέλας" είναι κατάμεστα σε κάθε αγώνα του Εθνικού και του Φοίνικα αντίστοιχα. Μιλάμε για δύο... καυτές έδρες, με τη χωρητικότητά τους να είναι περίπου στους 800 θεατές.

Ο προπονητής

Δύο πρώην συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα, αμφότεροι πασαδόροι, παρόντες στο Μουντοβόλεϊ του 1994 στην Αθήνα, ο Σάκης Μουστακίδης και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Αποδεικνύουν......διαβάστε περισσότερα  (ΕΔΩ-sport24.gr)