Σελίδες


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Όταν το βόλεϊ είναι μια διέξοδος

Όταν το βόλεϊ είναι μια διέξοδος

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το γεγονός πως ο αθλητισμός δεν κοιτάει θρησκεία, φύλλο. Στο Αφγανιστάν όπου τα δικαιώματα των Γυναικών καταπατούνται συνεχώς, έχουν βρει μια διέξοδο στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο βόλεϊ.

Στο Αφγανισταν είναι το μόνο άθλημα που μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες λόγω του ότι δεν είναι άθλημα επαφής με τον αντίπαλο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τους Ταλιμπάν το βόλεϊ είναι η μόνη τους διέξοδος προς τον αθλητισμό, καθώς πέραν του βόλεϊ δεν ασχολούνται με άλλο άθλημα.
Η αρχή στο Αφγανιστάν έχει ήδη γίνει, με το βόλεϊ να είναι το τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα στην χώρα μετά το ποδόσφαιρο και το κρίκετ. Γίνονται προσπάθειες να αρχίσει η χώρα να αναπτύσσεται και στον χώρο του μπίτς βόλεϊ, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Οι Αφγανοί αθλητές έχουν ακούσει μόνο για το μπιτς βόλει, δεν έχουν παρακολουθήσει ή να μάθουν τους κανονισμούς. Αν συνδυαστεί το γεγονός ότι στο Αφγανιστάν δεν έχουν παραλίες, οι θερμοκρασίες τον χειμώνα είναι πολύ χαμηλές και υπάρχουν οι νόμοι ενδυμασίας στην χώρα που κάνει τις συνηθισμένες ενδυμασίας στο μπιτς βόλεϊ για τις γυναίκες κάτι αδιανόητο, είναι πολύ δύσκολο οι αθλητές και οι αθλήτριες να ανταποκριθούν.
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr