Σελίδες


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Δεν τα βρήκαν Εθνικός και Ορεστιάδα


Δεν ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις οι σχέσεις των νέων διοικήσεων του Εθνικού και της Ορεστιάδας. Την Τρίτη, είδε το φως της δημοσιότητας ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΤΑΠ της Αλεξανδρούπολης Γιώργου Χαραλαμπίδη προς το ΔΣ του ΑΟΟ, με την οποία εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ομάδα του Εθνικού ενδιαφέρθηκε για τη απόκτηση του νεαρού διεθνή Δημήτρη Κωνσταντινίδη, με τη μορφή υποσχετικής. Ο Εθνικός εκτιμούσε ότι ο νεαρός θα μπορούσε να βοηθήσει στην κάλυψη της θέσης του λίμπερο και στην προσπάθεια παραμονής στην Α1. Ο αθλητής επιθυμούσε να έχει την ευκαιρία παρουσίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα με ότι επιπλέον αυτό συνεπάγεται ( ατομική βελτίωση, προβολή και καλύτερες αμοιβές ). Οφέλη θα είχαν και οι πράσινοι του Έβρου που διατηρούσαν τα πλήρη δικαιώματα του αθλητή και εγκαινιάζοντας μια καλή συνεργασία με τον Εθνικό θα μπορούσαν να έχουν έμμεσες βοήθειες στην προσπάθεια ανάκαμψης τους ( έμψυχο δυναμικό, έσοδα από φιλικούς αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων, συνεργασία σε κοινά αιτήματα προς Ομοσπονδία κλπ ).

Το γεγονός όμως ότι η διοίκηση της Ορεστιάδας επέδειξε απροθυμία συνεργασίας, προβάλλοντας μόνο οικονομικές απαιτήσεις, προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης που προσπαθούν να χειριστούν προσεκτικά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση του συλλόγου, κτίζοντας μια Εβρίτικη ομάδα που θα στοχεύσει στην παραμονή στην Α1 με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΑΠ Εθνικός εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός αυτό, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι όπως έχει γίνει επιτυχώς με άλλους συλλόγους της Θράκης, θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συνεργασία αλλά και τη σύναψη καλών σχέσεων και με τον σύλλογο της Ορεστιάδας.

Η επιστολή
«Με το ξεκίνημα μου ως πρόεδρος στο Μ.Γ.Σ. Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ως Ειδ. Γ.Γ. Δ.Σ. στην Ε.Σ.Α.Π. οι φιλοδοξίες μου ήταν και παραμένουν οι σύλλογοι της Θράκης να συνεργάζονται μεταξύ τους για την ανάπτυξη του αθλήματος του βόλεϊ στη περιοχή μας. Αυτό προκύπτει από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις μου στο τύπο και την τοποθέτηση μου στην στη 53η συνοδό της Ε.Σ.Α.Π.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις της μη παραχώρησης παίκτη σας, παρουσιάζοντας διάφορα κωλύματα, το μόνο που μπορώ να εκφράσω είναι ότι λυπούμαι πολύ.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας σε αυτή τη κατεύθυνση με τους υπόλοιπους συλλόγους, παράγοντες, προπονητές και ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα να συνεργαζόμαστε, γιατί το άθλημα αυτό στον Έβρο και στη Θράκη έχει αποδείξει στα τελευταία 40 χρόνια ότι είναι το κορυφαίο και μέσα από το οποίο έγιναν γνωστές πόλεις όπως Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ευρώπη, επίσης παίκτες και προπονητές».



Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης