Σελίδες


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Αποκλείστηκαν οι Έφηβοι


Δεν κατάφερε η Εθνική εφήβων να εξασφαλίσει ένα από τα δυο εισιτήρια του ομίλου της που οδηγούσαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2010. Στον τρίτο προκριματικό γύρο που διεξήχθη στην πόλη Σορία της Ισπανίας, είχε απολογισμό μια νίκη και δυο ήττες. Παρούσες στην τελική φάση της Λευκορωσίας θα είναι η Ισπανία και η Ολλανδία, ενώ αντίθετα Ελλάδα και Ουκρανία έφυγαν απογοητευμένες.
Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα, το οποίο διέθετε στην 12άδα του τέσσερις Εβρίτες, έχασε στον εναρκτήριο αγώνα από την οικοδέσποινα και πιο ισχυρή Ισπανία με 3-1 (25-22, 16-25, 19-25, 30-32), ακολούθησε η ήττα - αποκλεισμός από την Ολλανδία με 3-1 (16-25, 25-19, 25-22, 25-15), ενώ στον αποχαιρετιστήριο αγώνα επικράτησε της Ουκρανίας με 3-1 (27-25, 25-22, 22-25, 25-19).
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καραβιδόπουλος δήλωσε: «Τουλάχιστον είχαμε αίσιο φινάλε. Καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του παιχνιδιού έπαιξε η ανατροπή που κάναμε στο πρώτο σετ, όταν καταφέραμε να καλύψουμε τους 4-5 πόντους με τους οποίους βρεθήκαμε πίσω και τελικά το κατακτήσαμε. Ηταν η πρώτη φορά στο τουρνουά που δείξαμε δύναμη και αποφασιστικότητα».
Ο κ. Καραβιδόπουλος, μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα του Σαββάτου είπε: «Ο αγώνας με την Ολλανδία ήταν παρόμοιος με αυτόν της Πέμπτης κόντρα στην Ισπανία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά για μία ακόμη φορά το άγχος και η νευρικότητα αποδείχθηκαν ανασταλτικοί παράγοντες για τα σετ που ακολούθησαν. Στα στατιστικά ήμασταν ανώτεροι από τους αντιπάλους στην υποδοχή και κοντά στην επίθεση αλλά δυστυχώς αυτό δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Κάναμε πάρα πολλά λάθη (σ.σ. οι διεθνείς παραχώρησαν 35 πόντους από λάθη, έναντι 25 των Ολλανδών) και τα πληρώσαμε» τόνισε.

Ο ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ραφαήλ Κουμεντάκης στον τελευταίο αγώνα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με 16 κερδισμένους πόντους. Πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά είχε ο Ορεστιαδίτης λίμπερο Ακης Δαρίδης, σαν αλλαγή χρησιμοποιήθηκε και στους τρεις αγώνες ο Ανέστης Δαλακούρας, ενώ στη αποστολή χωρίς να αγωνιστεί συμπεριλήφθηκε ο τρίτος Αλεξανδρουπολίτης Βασίλης Κυριακίδης.

Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή : http://www.thrakisport.gr/