Σελίδες


Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Εθνικός Αλεξ. - Παμβοχαϊκός (νοκ άουτ, θέσεις 5-8, 8/4, 19.00)

Εθνικός Αλεξ. - Παμβοχαϊκός (νοκ άουτ, θέσεις 5-8, 8/4, 19.00)

Στην σκιά της ανακοίνωσης των παικτών του Εθνικού για τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από την διοίκηση του ΤΑΑ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό σε νοκ άουτ αγώνα για τις θέσεις 5-8 τoυ πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (νοκ άουτ αγώνας, θέσεις 5-8, 8/4, 19.00, Διαιτητές: Τσεπκινλής, Ιωαννίδης).

Η προετοιμασία του Εθνικού για τον αγώνα πέρασε σε δεύτερη ημέρα καθώς οι αθλητές εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όλοι οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κατάσταση του Εθνικού. Από την αρχή της σεζόν έχουμε λάβει χρήματα τριών μισθών, τα Χριστούγεννα δεν μας δόθηκαν καθόλου χρήματα και από τη διοίκηση ακούμε μόνο υποσχέσεις. Από τα λόγια έχουμε κουραστεί. Τόσο καιρό προσπαθούμε απλήρωτοι να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Δε θέλαμε όμως να αποπροσανατολιστούμε από τον στόχο μας, που πάντα ήταν η είσοδος στην τετράδα. Ωστόσο η υπομονή και ο αγώνας που κάνουμε, δεν έχει εκτιμηθεί από κανέναν. Τόσο καιρό σεβόμασταν την ιστορία του Εθνικού, τους εαυτούς μας και τον κόσμο της ομάδας και κάναμε υπομονή. Τώρα όμως δεν έχουμε άλλη…. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή την κίνηση, ως ύστατη προσπάθεια, να λάβουμε τα δεδουλευμένα μας».
Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης στάθηκε περισσότερο στις κινητοποιήσεις των παικτών και στην απόφαση τους να σταματήσουν τις προπονήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας: «Η δυσαρέσκεια που επικρατεί είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Μετά από μία προσπάθεια οχτώ μηνών παίκτες και προπονητικό τιμ, έδειξαν όλη τη διάθεση και την υπομονή να περιμένουν να γίνουν πράξη τα λόγια των διοικούντων. Ωστόσο όλα μείνανε στη θεωρία και φτάσαμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε μία από τις πιο κακοπληρωμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια που τόσο καιρό δε φάνηκαν καθόλου στα παιχνίδια μας, όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Περιμένω να τελειώσουν οι αγώνες και τότε θα κάνω έναν συνολικό απολογισμό, στον οποίον και θα αναφερθώ σε όλες τις λεπτομέρειες. Ευχαριστώ τους αθλητές μου για την υπομονή και τη διάθεση που έδειξαν όλο αυτό τον καιρό. Στα παιχνίδια που απομένουν, όλοι μαζί θα παλέψουμε για το καλύτερο του Εθνικού, έχοντας γνώση των δυσκολιών που μας περιμένουν».
Ο Παμβοχαϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Εθνικό και θα ταξιδέψει αύριο αυθημερόν στην Αλεξανδρούπολη. Θα απουσιάσει και πάλι ο Νέμεθ που έχει σπάσει το δάκτυλο του, ενώ πιθανότατα να προλάβει τον αγώνα ο Σέρβος Στεφάνοβιτς που εκτός νέου απροόπτου φτάνει αύριο στην Ελλάδα. «Η 5η θέση μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να την διακεδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αν νικήσουμε θα έχουμε το πλεονέκτημα έδρας εάν βρούμε στο δρόμο μας την Κηφισιά», είπε ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν.

Σερί 6-0 του Εθνικού
 
Σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 5-3, ενώ όλες του οι νίκες οι είναι συνεχόμενες σε ισάριθμα ματς που έχουν γίνει από τον Μάρτιο του 2013, συν τον ημιτελικό του εφετινού Λιγκ Καπ. Στην Αλεξανδρούπολη ο Παμβοχαϊκός έχει μόλις μία νίκη σε τρεις αγώνες κι αυτή τον Δεκέμβριο του 2011.
πηγη www.volleyleague.gr