Σελίδες


Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη(φωτο-video)


 Σύσκεψη εργασίας με θέμα την προώθηση των  έργων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τη χρηματοδότησή του πραγματοποίησε  το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου 2014 στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας -  Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η ένταξη της κατασκευής νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για το οποίο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ήδη εκπονήσει μελέτη από το 2007. Το έργο, προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ, προβλέπει την κατασκευή γυμναστηρίου περίπου 2.500 σταθερών θέσεων και 500 πτυσσόμενων θέσεων στο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Φυτωρίου, δίπλα στο νέο Κλειστό Κολυμβητήριο. Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, αποτελείται από το βασικό χώρο αθλητικών διοργανώσεων, προθερμαντήριο, τους απαραίτητους χώρους αθλητών και θεατών, ιατρείο, βοηθητικούς χώρους, αίθουσες εκδηλώσεων και εκθέσεων, ανεξάρτητο κλειστό προπονητήριο και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου,  και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας, επισκέφτηκαν τα γραφεία του αθλητικού συλλόγου ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, όπου παρουσίασαν τα σχέδια του νέου Γυμναστηρίου στο Δ.Σ. του συλλόγου.