Σελίδες


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Εθνικός για τον πρώτο τίτλο, η ΑΕΚ στην παρθενική της εμφάνιση

Ο Εθνικός για τον πρώτο τίτλο, η ΑΕΚ στην παρθενική της εμφάνιση

Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕΚ θα μονομαχήσουν στο δεύτερο ημιτελικό παιχνίδι του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 21:00 στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και θα προβληθεί από το NovaSports-4. 

Ο αγώνας θα κρίνει ποια ομάδα θα παίξει στον τελικό του Σαββάτου με το νικητή της αναμέτρησης Φοίνικας Σύρου-Λαμία. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την ΑΕΚ πλήρης και με τον αέρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στη Volleyleague. Έχοντας κερδίσει τον Παμβοχαϊκό με 3-0 για το πρωτάθλημα έχει στόχο να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η ΑΕΚ ανέβηκε εφέτος  ξανά στην πρώτη κατηγορία κι κατάφερε με μαχητικότητα να ξεπεράσει τους πιο έμπειρους αντιπάλους της, αφού απέκλεισε Παναθηναϊκό, Κηφισιά και τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Είναι η πρώτη της εμφάνιση στη διοργάνωση. Αυτή τη σεζόν έχει συναντηθεί άλλη μία φορά με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη για το πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα που νικητές ήταν οι γηπεδούχοι, ενώ πρόκειται να ξανασυναντηθούν σε λίγες μέρες στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο. Η Ένωση προέρχεται από ήττα από τον Παναθηναϊκό  με 3-2 στη Volleyleague και νίκη επί της Παναχαϊκής με 3-2 για το κύπελλο. Ο Στέφανος Νανάς θα είναι το νέο πρόσωπο του πάγκου, ενώ οι παίκτες του Άκη Φλαούνα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. 
Η ζυγαριά στις παλαιότερες αναμετρήσεις των δύο συλλόγων γείρει προς την πλευρά του Εθνικού , αφού σε 9 αναμετρήσεις η ΑΕΚ έχει νικήσει μόνο μία φορά το 2006.

Ανέστης Δαλακούρας:«Κάτι ξεχωριστό για το Νίκο Σαμαρά»

Ως μία ξεχωριστή διοργάνωση λόγω του Νίκου Σαμαρά χαρακτήρισε το Λιγκ Καπ ο Ανέστης Δαλακούρας. Ο νεαρός παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δήλωσε πως η Αλεξανδρούπολη περιμένει με αγωνία τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ τόνισε πως θέλουν να καταφέρουν κάτι δυνατό και ξεχωριστό. 

 «Όλη η πόλη της Αλεξανδρούπολης περιμένει με αγωνία εδώ και ημέρες την συγκεκριμένη διοργάνωση. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά όπου δεν υπάρχει φαβορί. Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση των ομάδων στο πρωτάθλημα. Είναι μία εντελώς ξεχωριστή διοργάνωση. Ολοκληρώσαμε την πορεία μας στην Ευρώπη. Θέλαμε κάτι παραπάνω στο Βέλγιο με τη Λένικ. Δεν τα καταφέραμε. Εχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας στην Ελλάδα και στο Λιγκ Καπ. Για μας αυτή η διοργάνωση είναι ξεχωριστή διότι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά και θέλουμε να κάνουμε κάτι δυνατό και ξεχωριστό».

Χατζόπουλος: «Ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις»

Στην γενέτειρα του επέστρεψε ο κεντρικός της ΑΕΚ Δημήτρης Χατζόπουλος, ενόψει του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη. Ο νεαρός αθλητής γεννήθηκε στις 23/3/1994 και μίλησε για τον ημιτελικό με τους εβρίτες την ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι πέρσι πριν πάρει μεταγγραφή για την Ένωση.
«Το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη δίνει την ευκαιρία στους φιλάθλους της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι αγαπούν το άθλημα να παρακολουθήσουν ωραίους αγώνες ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες και να ζήσουν την ατμόσφαιρα μιας διήμερης, όπως προβλέπεται, γιορτής του βόλεϊ. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για ν ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και στις προσδοκίες των φιλάθλων μας, η παρουσία των οποίων αναμένεται έντονη στο γήπεδο. Η ΑΕΚ στο βόλεϊ είναι μια νέα ομάδα αλλά σαν σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και ως τέτοιος πάντα θα επιδιώκει να κατακτά τρόπαια. Ο αγώνας με τον Εθνικό δεν έχει προγνωστικά και αυτό φάνηκε και στον αγώνα του Α΄γύρου».
Ο Χατζόπουλος αναφέρθηκε και στην κλήρωση του Κυπέλλου που στην προημιτελική φάση έφερε τις δύο ομάδες και πάλι αντίπαλες: «Μέσα σε 20 ημέρες θα παίξουμε τρεις φορές, στο Λιγκ Καπ, στο Κύπελλο και στον Β΄γύρο του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και στο Κύπελλο. Για μας θα είναι καλό που θα παίξουμε πολλές φορές. Αυτό θα μας βοηθήσει να αυτοματοποιήσουμε το παιχνίδι μας και να απειλήσουμε τον Εθνικό στην έδρα του. Μπορεί να παίζουμε εκτός έδρας αλλά στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο ο γηπεδούχος έχει μεγαλύτερη πίεση».

Μουστακίδης: «Όλοι θέλουν το τρόπαιο»Μουστακίδης: «Όλοι θέλουν το τρόπαιο»

Ο προπονητής του οικοδεσπότη Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης δεν... κρύφτηκε. Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομάδα του θέλει πολύ το Λιγκ Καπ και παραδέχθηκε ότι αγχώνει τους Εβρίτες η στάμπα του φαβορί.

«Φεύγοντας ο Ολυμπιακός από το φάιναλ-4 όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν στόχο το Κύπελλο. Είναι ιδιαίτεροι αγώνες. Είμαστε λίγο κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις μας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Περισσότερο με προβληματίζει ο ημιτελικός με την ΑΕΚ. Δείχνουμε σεβασμό και προσοχή στην ΑΕΚ. Δεν κρύβω πως μας αγχώνει η στάμπα του φαβορί».

Ο Μουστακίδης σχολίασε και το «κόψιμο» των 180 θέσεων στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»: «Ήρθαμε να παίξουμε βόλεϊ και όχι να παλέψουμε. Θεωρώ υπερβολικά τα μέτρα ασφαλείας, ειδικά όταν ο φίλαθλος κόσμος του Έβρου έχει δείξει άψογα δείγματα γραφής».
πηγη www.vollenews.gr