Σελίδες


Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εύγε και Χειροκρότημα για τον Ευρωπαίο Εθνικό !


Εύγε και Χειροκρότημα για τον Ευρωπαίο Εθνικό !
Μια παλιά διαφήμιση έλεγε ότι ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά... δυστυχώς όμως για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το χρυσό σετ δεν μας έφερε κοντά στην πολυπόθητη πρόκριση... κι αυτό γιατί ο άδικος, ίσως κανονισμός της CEV που προβλέπει πρόκριση με το σύστημα της βαθμολογίας και όχι όπως παλιά με τα συνολικά κερδισμένα σετ, οδήγησαν την ομάδα του Έβρου στο περιβόητο Golden Set, όπου αν και προηγήθηκε με 7-9 έχασε τελικά με 15-12.

Αυτός ο Εθνικός δεν νομίζουμε ότι αξίζει όμως μοιρολατρία , παρά μόνο Εύγε και Χειροκρότημα κι αυτό το απέδειξε με την εν γένει μέχρι τώρα παρουσία του στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σαλόνια!

Ξεκινώντας ένα πενθήμερο ταξίδι από την Αλεξανδρούπολη στην Πάτρα, διατηρώντας και αυξάνοντας την διαφορά της βαθμολογίας στη Volleyleague από τους «διώκτες» του , ταξίδεψε μέσω Αθηνών στις Βρυξέλλες και για το Ευρωπαϊκό «όνειρο». Οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη έκαναν ότι μπορούσαν για να πραγματοποιήσουν άλλο ένα εντυπωσιακό βήμα στην καθιέρωση και καταξίωση της ομάδας στην συνείδηση του Έλληνα φιλάθλου ως «μεγάλη ομάδα». Δυστυχώς όμως αν και κέρδισαν 4 έναντι 3 σετ της Βελγικής Λένικ οδηγήθηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της CEV στο Golden set, όπου και «λύγισαν». Και να σκεφτεί κανείς, ότι στην προηγούμενη Ευρωπαϊκή του εμφάνιση είχε χάσει την πολυπόθητη πρόκριση επί της πορτογαλικής Εσπίνιο για έναν πόντο.... Και όχι για ένα σετ όπως σήμερα!!!

Έτσι είναι ο αθλητισμός όμως... Άλλωστε, ο Εθνικός έκανε ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι και όπως μας ενημέρωνε live από τις Βρυξέλλες ο γνωστός, πιστός, οπαδός του Εθνικού, δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζίδης, οι παίκτες κατέθεσαν ψυχή και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την επίτευξη του «ονείρου», αλλά ατύχησαν, ίσως και λόγω κανονισμού της CEV, να κάνουν άλλη μια ιστορική πρόκριση στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται και στην πρώτη θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Τους ισχυρισμούς μας επαληθεύουν και οι δηλώσεις του αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας Σάκη Μουστακίδη, οι οποίες τα λένε όλα...:«Αυτά έχει το βόλλεϋ... Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τα δώσαμε όλα στο χρυσό σετ. Ήμασταν άτυχοι... Μας πίεσαν οι Βέλγοι στην υποδοχή, μας δημιούργησαν προβλήματα. Άλλωστε είχα πει ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει από τον πρώτο αγώνα. Ξέρουμε ότι , η Λέννικ στο γήπεδό της θα ήταν διαφορετική. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. 'Έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε... Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε!».

Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, όπως και οι 40 ηρωικοί φίλαθλοι που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα σίγουρα ένιωσαν και νιώθουν υπερήφανοι γι' αυτά τα παιδιά, που πολλές φορές υπερβάλλουν «εαυτόν» και γράφουν «χρυσές σελίδες» στην ιστορία του Συλλόγου, καθώς και για τη Διοίκηση, που παρά τις υπερβολικές υποχρεώσεις της ομάδας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει ψηλά την ομάδα και να γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Πιστεύουμε ότι ο Εθνικός φεύγει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γεμάτος εμπειρίες και δόξα. Μετά από 32 χρόνια απουσίας από την Ευρώπη η φετινή χρονιά θα μείνει χαραγμένη σε όλους στον Έβρο και θα αποτελέσει «Φάρο» για τα επόμενα χρόνια για ακόμη μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες.
Χειροκρότημα και συγχαρητήρια μόνο αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλλαν στην μέχρι τώρα πορεία του Εθνικού!!!!

Θεόδωρος Μαυρίδης - Μαρία Σταθάκη
www.thrakisport.gr