Σελίδες


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2013 ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ!

Πάει παλιός ο χρόνος... (Μέρος 3ο)

Πάει  παλιός ο χρόνος... (Μέρος 3ο)
Το 2013 μας αφήνει... χρόνους και το thrakisport.gr για μία ακόμα χρονιά, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου κάνει το απαραίτητο flash back, προσπαθώντας να θυμηθούμε τι κρατάμε από τη χρονιά αλλά και τί σβήνουμε.
Σίγουρα μιλάμε για μία από τις δυσκολότερες οικονομικά χρονιές, καθώς η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό και ταυτόχρονα για μία από τις χειρότερες χρονιές κατά τη διάρκεια του οποίας ο ελληνικός αθλητισμός έχασε πολλούς σημαντικούς ανθρώπους.

Τι να πρωτοπεί κανείς για το χώρο του βόλλεϋ... Το 2013 ήταν μία από τις πιο παραγωγικές χρονιές της μητρόπολης του αθλήματος.

Η αρχή βέβαια του έτους ήταν πολύ δυσάρεστη καθώς η ξαφνική είδηση του θανάτου του Νίκου Σαμαρά βύθισε τον χώρο του βόλλεϋ, και όχι μόνο, στο πένθος. Ήταν η αποφράδα εκείνη μέρα της 4ης Ιανουαρίου 2013.
thumbnail
     91 20131221 1038638357Από και και πέρα όμως βιώσαμε μόνο χαρές και μάλιστα πρωτόγνωρες. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Volleyleague, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην Ευρώπη μετά από 32 ολόκληρα χρόνια! Μάλιστα δεν έχει αποκλειστεί ακόμα από τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις αφού αν και έχασε από τη Skra Belchatow στο CEV Cup, συνεχίζει στο Challenge Cup έχοντας ήδη αποκλείσει την Kommunalnik Grodno από τη Λευκορωσία. Επόμενη στάση το Βέλγιο και τη Euphony ASSE-LENNIK.

Και στο φετινό πρωτάθλημα όμως, το καμάρι της Θράκης έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του, έχοντας ήδη κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Συν τοις άλλοις, περιμένει με ανυπομονησία το final4 του League Cup " Νίκος Σαμαράς», που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη.
Η έτερη πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη του βόλλεϋ, ο ΑΟ Ορεστιάδας, δεν κατάφερε στο νήμα να ανέβει στην Volleyleague, όπου και ανήκει. Έχασε στα μπαράζ από την ΑΕΚ, αλλά και φέτος κάνει πολύ δυνατή χρονιά αφού στα μισά του πρωταθλήματος της Α2 βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 21 βαθμούς, πίσω από την αήττητη ΜΕΝΤ που έχει 27.

Και η δεύτερη τη τάξει ομάδα της Αλεξανδρούπολης όμως, η ΓΕΑ, κάνει μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο ίδιο πρωτάθλημα, αφού έχει πλασαριστεί στην 6η θέση με 12 βαθμούς.

Η γυναικεία ομάδα της Αλεξανδρούπολης, η Νίκη, έκανε μία εξαιρετική χρονιά κατακτώντας την 5η θέση του τρίτου ομίλου της Α2 κατηγορίας, Δυστυχώς, η φετινή χρονιά ως τώρα δεν είναι το ίδιο καλή αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Συγχαρητήρια, αλλά και ευχές για καλύτερη συνέχεια οφείλουμε να δώσουμε και σε δύο Εβρίτες που παίζουν στο εξωτερικό. ΣτονΡαφαήλ Κουμεντάκη που πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή για την ιταλική Ραβέννα, αλλά και στον Δημήτρη Τζούριτς που παίζει στην Τουρκία και στη Χάλκμπανκ.

final 4  -    1 20130320 2000062450Και οι επιτυχίες τελειωμό δεν έχουν. Η ομάδα Εφήβων του Εθνικού κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά ! (και τέταρτη συνολικά) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κερδίζοντας στην Αλεξανδρούπολη τον Παναθηναϊκό.

759f97c0b78019bae1d5c944ddb38ac2 LΕπίσης, η Εθνική Εφήβων με τη συμμετοχή τεσσάρων Εβριτών, πήρε την έβδομη θέση στο Βαλκανικό τουρνουά του Κλάντοβο, όπου το thrakisport.gr βρέθηκε μαζί με την αποστολή στη Σερβία.

final 4    5 20130426 1971255727Η δουλειά που γίνεται στις υποδομές των ομάδων φαίνεται και από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από το 3ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.
 beach volley - north area   31 20130722 2098130764
Τέλος, μεγάλες επιτυχίες υπήρξαν και στον χώρο του Beach Volley. Στις 4 Αυγούστου ο Κώστας Δαλακούρας και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης πήραν το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο Beach Volleyleague κερδίζοντας στον τελικό το δίδυμο Βλαχάκη-Παπαγγελόπουλου στην Μαρίνα Γλυφάδας., ενώ το δίδυμο Γρηγόρη Κοντοστάθη και Γιάννη Καβαρατζή κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα 2013, όπως και την 17η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που έγινε στη Λιθουανία, έχοντας αποκλειστεί από τους Ιταλούς.
ΠΗΓΗ www.thrakisport.gr