Σελίδες


Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο Σωτήρης Δρίκος νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών!!




Μετά από 2.5 χρόνια (είχε επιστρέψει επισήμως τον Φεβρουάριο του 2011) ο Αλέκος Λεώνης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. 

Ο πολυνίκης τεχνικός, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και αποφασίστηκε από κοινού να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενώ με απόφαση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΟΠΕ (η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη) η σκυτάλη παραδίδεται στον συνεργάτη του κ. Λεώνη, Σωτήρη Δρίκο.

Η ΕΟΠΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αλέκο Λεώνη για την προσφορά του στις Εθνικές ομάδες και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του.


Αλέκος Λεώνης: «Η Εθνική ομάδα έχει προοπτική»


Ο δεύτερος κύκλος του Αλέκου Λεώνη στην Εθνική Ανδρών (είχε διατελέσει Ομοσπονδιακός τεχνικός και τη διετία 2007-2008) έκλεισε χθες, ωστόσο ο Μακεδόνας προπονητής μιλώντας στο www.volleyball.gr δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
 

«Αυτά τα 2.5 χρόνια υπήρξε σημαντική πρόοδος, όσον αφορά την ανανέωση της Εθνικής ομάδας, με καλά αλλά και με άσχημα αποτελέσματα», είπε αρχικά ο κ. Λεώνης και συμπλήρωσε: «Η ουσία είναι ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική και είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλύτερα. Κι αυτό το λέω γιατί τα παιδιά θα έχουν πλέον περισσότερα παιχνίδια και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές οι οποίοι πραγματικά βοήθησαν στο να αλλάξει η ομάδα, αλλά και τους συνεργάτες μου Σωτήρη Δρίκο, Παναγιώτη Κουντουρίδη, Νίκο Παπαγεωργίου, Κυριάκο Μουτεσίδη για την προσπάθεια που καταβάλλαμε όλο αυτό το διάστημα».

Σωτήρης Δρίκος: «Δεν πιστεύω στην ενός ανδρός αρχή»


«Δεν βλέπω λόγο να μην αντέξει το προπονητικό δίδυμο. Ο καθένας μας, πέρα από τον προσωπικό χαρακτήρα, έχει και τον επαγγελματικό χαρακτήρα. Αυτόν καλούμαστε να δείξουμε και να συνεργαστούμε επιτυχημένα σε ένα υψηλότερο επίπεδο». Τάδε έφη Σωτήρης Δρίκος στις 3 Μαρτίου 2011 όταν παρουσιαζόταν επισήμως από την ΕΟΠΕ ως το νέο προπονητικό δίδυμο της Εθνικής με τον Πειραιώτη τεχνικό να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Αλέκου Λεώνη.
 
Τώρα πλέον ο ρόλος του πρώτου προπονητή περνάει στον ίδιο, ωστόσο ο Σωτήρης Δρίκος πριν πει οτιδήποτε για αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του στάθηκε στην συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τον Αλέκο Λεώνη.

«Πριν από τρία χρόνια όταν είχε ανοίξει το θέμα προπονητής στην Εθνική Ανδρών πίστευα ότι αξίζω και θα μπορούσα να είμαι εγώ η πρώτη επιλογή. Τώρα όμως μετά την συνεργασία που είχα με τον Αλέκο όλο αυτό το διάστημα, κατάλαβα ότι υπήρχαν κι άλλα πράγματα να μάθω…», είπε αρχικά ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών και συμπλήρωσε: «Μπορώ λοιπόν να πω με κάθε επαγγελματική ευσυνειδησία ότι έμαθα και κατάλαβα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο, γιατί μου έδωσε βήμα, χώρο, αλλά και εμπειρίες, οφείλω εκτός από ιδιωτικά, να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Θέλω δε να πιστεύω ότι η δική μας συνεργασία, θα αποτελέσει μια βάση για τις μελλοντικές συνεργασίες Ελλήνων προπονητών προκειμένου να είναι όπως κι αυτή: σε ισότιμη βάση, με πλήρη επαγγελματική αξιοπρέπεια και κοινή προσπάθεια».

Όσον αφορά την πορεία του χωρίς τον Αλέκο Λεώνη και το γεγονός αυτός θα έχει την κύρια ευθύνη των αποφάσεων ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε: «Με τον Αλέκο συζητούσαμε όλα τα θέματα και προφανώς είχαμε διαφορετικής απόψεις. Ακόμη όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπήρχε ανάλυση των δεδομένων και πλήρης υποστήριξη στην όποια απόφαση παίρναμε. Προσωπικά ως προπονητής δεν πιστεύω στην ενός ανδρός αρχή. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι για έναν προπονητή είναι οι συνεργάτες του και οι αθλητές του… Οι συνεργάτες και οι αθλητές είναι η κάλυψη και η ασπίδα του προπονητή».

Δεδομένου ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ξανά επίσημες υποχρεώσεις στις αρχές του 2014 (προκριματικά παγκοσμίου) στις άμεσες προτεραιότητες του είναι: «να βρούμε κίνητρο, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ώστε να λειτουργήσουμε ακόμη κι αυτούς τους μήνες που δεν έχουμε διοργανώσεις… Αν παρόλα αυτά οι δυσκολίες που υπάρχουν ξεπερνούν την προσπάθεια που θα κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό με διάφορους τρόπους».

Τέλος όταν τον ρωτήσαμε για το κατά πόσο είναι αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής ομάδας από δω και πέρα, απάντησε με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο: «Για να υπάρχει στη ζωή πρόοδος πρέπει να συνδυάζεται ο προβληματισμός της γνώσης με την αισιοδοξία της βούλησης. Η αισιοδοξία είναι το κερασάκι στην τούρτα της μεθόδου, της δουλειάς και της προόδου. Χρειάζεται να υπάρχει αισιοδοξία, αλλά πάντα με μέτρο κι εφόσον προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας».

πηγη www.volleyball.gr