Σελίδες


Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Δίδαξε βόλεϊ η Βουλγαρία, 19-17 την Πολωνία με σούπερ Σοκόλοφ

Δίδαξε βόλεϊ η Βουλγαρία, 19-17 την Πολωνία με σούπερ Σοκόλοφ

Ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια της εφετινής διοργάνωσης του Παγκοσμίου Λιγκ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο «Παλάτι του Πολιτισμού και των Σπορτς» της Βάρνας, μεταξύ αυτών και 25 Έλληνες προπονητές μέλη του ΣΕΠΠΕ (μεταξύ των οποίων και οι Δημητριάδης, Τεκτονίδης από την Αλεξανδρούπολη). 
Η Βουλγαρία με καταπληκτική εμφάνιση των Σοκόλοφ, Αλεξίεφ νίκησε με 3-2 την Πολωνία και μάλιστα το τάι μπρέικ κρίθηκε με 19-17 για τους βούλγαρους οι οποίοι μάλιστα βρέθηκα να χάνουν και 2-1 σετ. Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι βούλγαροι από το 3-0 της Παρασκευής είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά της Αργεντινής. Η νέα ομάδα της Βουλγαρίας με προπονητή τον Ιταλό Καμίλο Πλάτσι έχει αποκτήσει πειθαρχία και τακτική αξιοποιώντας στο έπακρο τη μοναδική βουλγαρική σχολή που παράγει συνεχώς κορυφαίους βολεϊμπολίστες. Οι 5.600 θεατές απόλαυσαν μοναδικό θέαμα με τον Σοκόλοφ να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση αλλά και στο σερβίς. Φυσικά η εμφάνιση αυτή έρχεται να ενισχύσει το προφίλ του προέδρου της βουλγαρικής ομοσπονδίας για την απομάκρυνση του Ματέι Καζίνσκι.
 που του 2012 είχε κατακτήσει το τρόπαιο έμεινε εκτός φάιναλ-6 «τσαλακώνοντας» για πρώτη φορά το προφίλ του Αντρέα Αναστάζι ο οποίος υποστήριξε πάντως πως στόχος της ομάδας του είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
Στο φάιναλ-6 που θα γίνει στην Αργεντινή προκρίθηκαν Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ιταλίας, Ρωσία, και Βουλγαρία, ενώ εκτός έμεινε και η Πολωνία που του 2012 είχε κατακτήσει το τρόπαιο. 
Οι τελικοί (φάιναλ-6) θα γίνουν στο Μαρ ντε Πλάτα της Αργεντινής από 17 έως 21 Ιουλίου 2013.
πηγη www.volleynews.gr