Σελίδες


Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Διασυλλογικό πρωτάθλημα beach volleyball 2013!!

Η Ε.Ο.ΠΕ. μας γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας εξέλιξης του beach volley και σε σωματειακό επίπεδο, θα διεξαχθεί για 2η χρονιά, το ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL 2013 (Beach Volley Clubs League 2013).
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
Σύλλογοι που καταστατικά καλλιεργούν το άθλημα του beach volley, έχουν δηλαδή στο καταστατικό τους την καλλιέργεια του beach volley, ή έχουν καταστατικό που προβλέπει την καλλιέργεια όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, στα οποία συγκαταλέγεται και το beach volley.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Beach Volley της ΕΟΠΕ, να έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους για την περίοδο 2013 και να μην έχουν τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Δίκαιο του Κανονισμού Beach Volley.
Σύστημα Διεξαγωγής
Το διασυλλογικό Πρωτάθλημα 2013 θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, Προκριματικά και Τελικό.
1η Φάση (9-11 Αυγούστου 2013)
Θα διεξαχθούν σε 3 ομίλους με γεωγραφική προσδιορισμό (Βορράς, Νότος, Νησιά Ν.Αιγαίου-Κρήτη) με το σύστημα των ομίλων και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. Ο νικητής του κάθε Ομίλου προκρίνεται στον Τελικό.
Τελική φάση (23-25 Αυγούστου 2013)
Θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 4 ομάδων σε μορφή ομίλου με τη συμμετοχή των 3 νικητών ομίλου και του διοργανωτή.
Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αύξησης του αριθμού των ομάδων εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Κανόνες διεξαγωγής
  • Κάθε σύλλογος-σωματείο θα πρέπει να προετοιμάσει δύο (2) ομάδες στο κάθε φύλλο που επιθυμεί να συμμετέχει.
  • Κάθε σύλλογος-σωματείο εκπροσωπείται από minimum 4 και maximum 6 αθλητές. Στην περίπτωση 4 ή 5 αθλητών τουλάχιστον 2 από αυτούς θα πρέπει να είναι κάτω των 21 ετών (γεννημένοι μετά τις 01.01.1993).  Στην περίπτωση 6 αθλητών τουλάχιστον 3 πρέπει να είναι κάτω των 21 ετών.
  • Στην Τεχνική σύσκεψη της διοργάνωσης ο σύλλογος θα δηλώσει την σύνθεση των 2 ομάδων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, θα δηλώνει έναν αρχηγό αποστολής (διοικητικό ή προπονητή), ενώ εφόσον υπάρχει 5ος η και 6ος αθλητής, αυτοί θα δηλωθούν ως αναπληρωματικοί.  Οι αναπληρωματικοί δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αθλητή κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, αλλά στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας.
  • Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με το σύστημα των ομίλων, σε κάθε «αγωνιστική» θα συμμετέχουν και οι 2 ομάδες του συλλόγου (συνολικά 4 παιχνίδια). Εφόσον απαιτηθεί 5ο παιχνίδι (ισοπαλία 2-2), σε αυτό συμμετέχει η ομάδα που θα υποδείξει ο αρχηγός αποστολής και θα είναι υποχρεωτικά συνδυασμός των 2 ομάδων.
Εμφάνιση ομάδων
Κάθε σύλλογος είναι υπεύθυνος για τις εμφανίσεις των ομάδων του. Οι εμφανίσεις θα παρουσιαστούν στην Τεχνική Σύσκεψη και θα πρέπει να ακολουθούν τις προδιαγραφές της FIVB.
Στις εμφανίσεις μπορούν να τοποθετηθούν χορηγοί εκτός των κατηγοριών που απαγορεύονται στις αθλητικές δραστηριότητες και των προϊόντων των Εθνικών Χορηγών του αθλήματος (τσάι, ισοτονικό, νερό, αναψυκτικό).
Όλοι οι σύλλογοι της Ένωσης, εφόσον το επιθυμούν και καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν την διοργάνωση ενός Ομίλου της 1ης Φάσης και/ ή της Τελικής Φάσης.

Παρακαλούμε τα Σωματεία που επιθυμούν είτε να συμμετάσχουν, είτε να αναλάβουν μία από τις παραπάνω διοργανώσεις, να μας το γνωρίσουν εγγράφως, μέχρι την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στο e-mail της Ένωσης, προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα το Τμήμα Beach Volley της Ε.Ο.ΠΕ. που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.