Σελίδες


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

To Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για το 3ο ΓΕΛ Αλεξ/πολης!

To Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού απέκλεισε τους πρωταθλητές!

To Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στο φάιναλ-4 του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο του Μετς 27 και 28 Μαρτίου. Στον προημιτελικό που έγινε σήμερα το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού που έχει προπονητή τον Παύλο Παύλου και στο παρελθόν ανέδειξε και τον Θανάση Πρωτοψάλτη, επικράτησε με 2-0 (25-18, 26-24) του 3ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης που το 2013 είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στο φάιναλ-4 προκρίθηκαν το ΕΠΑΛ Σύρου, το ΓΕΛ Χαλκίδας, το Ελληνικό Κολλέγιο που είναι και το μεγάλο φαβορί καθώς και το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού που μετά τη νίκη επί της πρωταθλήτριας του 2013 έβαλε υποψηφιότητα ακόμα και για τον τίτλο.
Στο πρώτο σετ το Λανίτειο ήταν ανώτερο και το κέρδισε εύκολα με 25-18. Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αντέδρασε και το παιγνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι και κυλούσε πόντο με πόντο. Ένα μικρό ξέσπασμα του Λανιτείου ήταν αρκετό για να ξεφύγει τρείς πόντους (19-16) που βοήθησε στη συνέχεια του σετ αφού η αντίπαλη ομάδα είχε φέρει το σετ στα ίσα. Το Λανίτειο πιο ψύχραιμο και με λιγότερα λάθη επικράτησε 26-24 και πήρε μια μεγάλη νίκη.
Μετά τον αγώνα ο πασαδόρος της ομάδας Αντώνης Λιοτατής ο οποίος καθοδήγησε με μαεστρία την ομάδα του δήλωσε:«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να διακριθούμε σε αυτή τη διοργάνωση με τον προπονητή μας , κάνοντας καθημερινές προπονήσεις , στο σημερινό παιγνίδι γνωρίζαμε τις δυσκολίες αφού παίζαμε με την κάτοχο του Πανελληνίου πρωταθλήματος και θέλαμε πολύ τη νίκη. Παίξαμε όπως έπρεπε και όπως προετοιμαστήκαμε. Πιστέψαμε στον εαυτό μας και τα κατάφερε. Στη συνέχεια θα παίξουμε στον αυριανό ημιτελικό με στόχο να πάμε στον τελικό».
 Διακύμανση του σκορ:
1
ο σετ: 8-5, 16-11, 21-14, 25-18
2
ο σετ: 8-7, 16-15, 21-20, 26-24

ΛANITEIO ΛΥΚΕΙΟ (Παύλος Παύλου): Αναστασιάδης, Α.Λιοτατής, Ποχάνης, Κ.Λιοτατής, Ζορπής , Τόντσεφ (λίμπερο Στ.Μιχαήλ), (Χρυσοστόμου, Παύλου, Γιαννουρής, Ευσταθίου, Κλειδέρης )
3ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Χρίστος Γκαρνέτας): Ανδρεάδης, Γκαρνέτας, Κεσκίνης, Παντίρης, Τσιρόπουλος, Χαραλαμπίδης (λίμπερο Γιαννακίδης, Παρασκευάς) (Αλεξιάδης, Καραπιπέρης, Κετσιτζής, Τέλιος)
πηγη www.volleynews.gr