Σελίδες


Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Δεν τα κατάφερε η Νίκη Αλεξανδρούπολης απέναντι στον Ηρακλή Ιωαννίνων και δυσκολεύει η παραμονή στην Α2

Ροπαλιά του Ηρακλή στη Νίκη Αλεξανδρούπολης, που αποχαιρετά την Α2...
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
-  Η ιστορική Νίκη Αλεξανδρούπολης που στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει ακόμα και στην Ευρώπη την χώρα, γνώρισε νέα πικρή ήττα από τον Ηρακλή Ιωαννίνων και ουσιαστικά αποχαιρετά την Α2 Κατηγορία, καταστρώνοντας πλέον τα πλάνα της για την επόμενη σεζόν, όπου θα τη βρει στη Β' Εθνική, δηλαδή στο τοπικό πρωτάθλημα.
Η απογοήτευση είναι έκδηλη στην ομάδα κυρίως για το γεγονός πως χάθηκε το ματς του Σαββάτου απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ποιοτικά ανώτερή της. Στο πρώτο σετ η Νίκη ξεκίνησε δυνατά, μιας και προηγήθηκε 8-6, με τις φιλοξενούμενες όμως στη συνέχεια να ανατρέπουν την κατάσταση, καθώς το σκορ διαμορφώθηκε στο 10-14 και 13-19. Έτσι ο Ηρακλής Ιωαννίνων έφτασε εύκολα στη κατάκτηση του με 16-25, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων.  
Το δεύτερο σετ ανήκε στη Νίκη, η οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σε μπλοκ και επίθεση, αφού αν και βρέθηκε στην αρχή να χάνει με 9-14, γύρισε το παιχνίδι σε 19-17 και τελικά επικράτησε με 25-22, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι φιλοξενούμενες βρέθηκαν να προηγούνται από την αρχή του τρίτου σετ με 6-8 και 10-17, παίζοντας καλά σε αρκετούς τομείς, κάτι που δεν άλλαξε στη συνέχεια με το σετ να ολοκληρώνεται στο 15-25.
Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, 5-7 και 16-13. Στο τέλος οι γηπεδούχες λύγισαν από την πίεση του παιχνιδού, με την ομάδα των Ιωαννίνων έχοντας καθαρό μυαλό να παίρνει μια τεράστιας σημασίας νίκη με 23-25, κάτι που τη διατηρεί στο κόλπο της παραμονής στην κατηγορία.
Πλέον η Νίκη, που ηττήθηκε χωρίς έστω να εξασφαλίσει έναν βαθμό, γίνεται αντιληπτό ότι δυστυχώς αποχαιρετά την κατηγορία, αφού μόνο μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν πλέον (και αν). Από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στα εναπομείναντα ματς, βελτιώνοντας παράλληλα και αρκετά σημεία στο παιχνίδι της.
ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κωνσταντινίδης): Τζιογκίδου, Λαμπρίδου, Λαμπροπούλου, Καλογεροπούλου, Δεδούση, Βαρέλα, Λυμπεροπούλου (λ) / Καραμπαλή, Βενέτη, Παπάζογλου, Δαούτη, Τσιακίρη
ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ζιώγος): Παπάζογλου, Μπράγια, Καλύβα, Δασκάλου Κ., Παπακωνσταντίνου, Χατζηγιαννάκου, Αδάμου (λ) /  Ασημακίδου, Τσανή, Ζιώγου, Φασουλή, Νέρα
πηγη www.thrakisports.gr