Σελίδες


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στους αγώνες της ΓΕΑ με ΜΕΝΤ και Λήμνο


Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στους (δύο) αγώνες της ΓΕΑ με ΜΕΝΤ και Λήμνο
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
-  Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο αγώνων που χρειάστηκε να δώσει η ΓΕΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Ανδρών. Βλέπετε, ο εξαναβολής αγώνας με την Λήμνο στο νησί που αναπαύεται ο Νίκος Σαμαράς ορίστηκε για το βράδυ της Κυριακής (ξεκίνησε στις οκτώ), παρά τα πολλά μποφόρ και την ταλαιπωρία των παικτών του "κίτρινου υποβρυχίου", που ωστόσο κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μιιάμισι ώρα πριν τα μεσάνυχτα, με την ΓΕΑ να παίρνει δύο βαθμούς και μάλιστα να φεύγει εκτός από  νικήτρια και διαμαρτυρόμενη για την διαιτησία. Η αναμέτρηση ήταν για την 14η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Η Λήμνος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 25-20, αλλά στα επόμενα δύο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφθασαν εύκολα στην κατάκτηση τους με 15-25 και 18-25.
Στο τέταρτο σετ αντεπιτέθηκε η ομάδα της Λήμνου, λυγίζοντας τη ΓΕΑ με 25-17 και ισοφαρίζοντας σε 2-2, οδηγώντας το ματς στην ρουλέτα του πέμπτου σετ. Στο τάι μπρέικ οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία και έτσι τελικά πήραν μια πολύτιμη νίκη, με το πέμπτο σετ να ολοκληρώνεται στο 15-17. Έτσι η ΓΕΑ μετά από ένα δύσκολο διήμερο αποκόμισε 2 βαθμούς, συνεχίζοντας την καλή της πορεία στο πρωτάθλημα της Α2.
Είχε προηγηθεί το Σάββατο η αναμέτρηση με την (εκ των πρωτοπόρων) ΜΕΝΤ στην Θεσσαλονίκη, όπου η ΓΕΑ μεφανίστηκε αρκετά δυνατή και κατάφερε να αποσπάσει σετ, όχι όμως και να κόψει βαθμό. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχασε τα δύο πρώτα σετ με 25-17 και 25-18. Το τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τη ΓΕΑ να είναι καλύτερη και δίκαια να φτάνει στην κατάκτηση του σετ με 23-25, αλλά στο τέταρτο σετ η ΜΕΝΤ δεν άφησε περιθώρια στη Εβρίτικη ομάδα επικρατώντας με 25-19 και έτσι πήρε το τρίποντο με 3-1 σετ. 
Η ΓΕΑ, που ταξίδεψε το πρωί με πλοίο από την Καβάλα παρά τα πολλά μποφόρ που επικρατούσαν στο Θρακικό Πέλαγος, επιστρέφει την Δευτέρα στην βάση της, ταξιδεύοντας αεροπορικώς για την Θεσσαλονίκη και από εκεί οδικώς για την Αλεξανδρούπολη. 

ΜΕΝΤ – ΓΕ Αλεξανδρούπολης 3-1 (25-17, 25-18, 23-25, 25-19)
ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Σακόγλου, Αντιφάκος, Χατζηηλιάδης, Δημητριάδης, Παπαϊακώβου, Μπαλάσκας, Κνάπεκ (λ), Μποζίδης, Χρυσάφης, Παραδεισανός, Μαλεφκερίδης, Μουράτης
ΓΕΑ (-): Αμαριαννάκης, Λαχτάρς, Χριστόφας, Τασάκος, Δαλδαβερίδης, Κωνσταντινίδης, Δημητρούδης (λ), Κότας, Πετρίδης


Λήμνος Sports Club - ΓΕ Αλεξανδρούπολης 2-3 (25-20, 15-25, 18-25, 25-17, 15-17)
ΛΗΜΝΟΣ (-): Ναλμπάντης Κ., Ναλμπάντης Απ., Βανδώρος, Μήττας, Μούρτζιος, Μαμαλίγκας, Φωτιάδης (λ), Δεληγιάννης.
ΓΕΑ (-): Δαλδαβερένης, Αμαριαννάκης, Τασάκος, Κωνσταντινίδης Λαχτάρας, Χριστόφας, Δημητρούδης (λ)
www.thrakisports.gr