Σελίδες


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γιασίμ Γιουσίφ Μοχάμεντ Γιασίμ Αλ Ναμπχάν

O Αραβας Γιασίμ Γιουσίφ Μοχάμεντ Γιασίμ Αλ Ναμπχάν (Jassim Yousif Mohammed Jassim Al Nabhan) θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος υπήκοος του Μπαχρέιν, που θα παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ για την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο 27χρονος που αγωνίζεται στη θέση του ακραίου είναι ήδη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και έχει πάρει μέρος στις πρώτες προπονήσεις της ομάδας από το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πως αρχικά πήγαινε για άλλο άθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι προοριζόμουν να γίνω μπασκετμπολίστας λόγω του πατέρα μου, αλλά στο σχολείο ένας γυμναστής με παρακίνησε να αρχίσω με το βόλεϊ, κι από τη στιγμή που έκανα την πρώτη προπόνησή μου όλα πήραν τον δρόμο τους», και συνέχισε λέγοντας: «Στα 16 μου είχαμε ένα τουρνουά με την Εθνική Εφήβων στην Πορτογαλία και ο μάνατζερ μιας ολλανδικής ομάδας μου ζήτησε να αγωνιστώ στον σύλλογό του. Δέχθηκα αμέσως, κι όταν το ανακοίνωσα στο σπίτι καταλαβαίνεις ότι έγινε… θέμα. Παρά τις αντιδράσεις όμως πέρασε το δικό μου και έτσι βρέθηκα στο Ρότερνταμ».

Στην Ολλανδία έμεινε για ενάμιση χρόνο ενώ η επόμενη στάση της καριέρας του ήταν η Ιαπωνία: «Ηταν κι αυτό ένα σοκ, αλλά πολύ μεγαλύτερο σοκ για μένα ήταν η ζωή στο Τόκιο. Μεγάλη πόλη, άλλη νοοτροπία, άλλη κουλτούρα. Επαιξα μια σεζόν, δηλαδή περίπου για έξι μήνες στην Τόκιο Μικάσα Κόμπανι και μετά γύρισα στην πατρίδα».

Οι προηγούμενοι προορισμοί του στις χώρες του περσικού κόλπου στέφθηκαν με επιτυχία αφού κατέκτησε κάθε πιθανό κι απίθανο τίτλο, για να έρθει πριν από λίγες μέρες η πρόταση από τον Εθνικό.