Σελίδες


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ...ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ...

Aναδημοσίευση από το Volley Time


Στέφανος Λεμονίδης

Nάμαστε πάλι εδώ Σπύρο, με το ελληνικό βόλεϊ να βουλιάζει και να αναζητούμε σωσίβια για να πιαστούμε, να κρατηθούμε στο νερό και αφού βγάλουμε έξω το κεφάλι, να δούμε που θα πατήσουμε για να ατενίσουμε το μέλλον.........
ΔΕΝ υπάρχει προϊόν γράψαμε κατ επανάληψη και να το εξηγήσουμε. Η ναυαρχίδα του βόλεϊ, η Εθνική ανδρών, όπως έλεγαν οι Μπελιγράτης-Προσαλίκας όταν ήταν δυαρχία ως πρόεδρος και προπονητής, βούλιαξε από τούρκικο πυρπολικό. Ποιος έφταιξε δεν είναι της παρούσης, γιατί από το 2004 και μετά , όταν έκλεισε η κρατική κάνουλα και φύγαμε από το Λιγκ, άρχισαν να την εγκαταλείπουν ναύαρχοι και ναύτες... Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, αφού μετά από συνεχόμενες παρουσίες θα δούμε το Ευρωβόλει 2011 από την τηλεόραση.
Οι άλλες ναυαρχίδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ηρακλής, τραβούν βέβαια τον υπόλοιπο στόλο, αλλά ο συναγωνισμός με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι αδυσώπητος και μοιραία διαπιστώνουμε ότι ελκύουν τον κόσμο, ή καλύτερα τους οπαδούς, μόνο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Ανάπτυξη δεν υπάρχει κατά γενική ομολογία, αφού η καταραμένη «οκταετία» και πολλοί άλλοι παράγοντες μας άφησαν χωρίς αθλητές και μόνο οι ελληνοποιήσεις έφεραν νέο αίμα.

Τι απομένει λοιπόν, αν θεωρήσουμε το μπιτς βόλεϊ, ξεχωριστό άθλημα από το βόλεϊ; Μόνο το βόλεϊ γυναικών,όχι η Εθνική γυναικών ,το οποίο όλες οι προηγούμενες διοικήσεις το θεωρούσαν αναγκαίο κακό και «πέτα μου το τόπι Λόλα». Κι όμως μόνο αυτό μπορεί να βγάλει το κεφάλι έξω από το νερό, αν το στηρίξει και το προωθήσει η τωρινή διοίκηση. Όχι βέβαια η κεφαλή, αλλά οι άνθρωποι που προέρχονται από αυτό. Κι αυτοί πρέπει να φουσκώσουν το προϊόν και να αναδείξουν το πρωτάθλημα, αφού διαθέτει μακράν τις ωραιότερες αθλήτριες και ελκύει τα κορίτσια, που γυρνούν την πλάτη σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ. Ήδη ετοιμάζεται μια φαντασμαγορική γιορτή, που ζηλεύει και αντιπαλεύεται ακόμη και η πλούσια ΕΣΑΠ, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή. Πρέπει να δημιουργηθεί αυτοτελής επιτροπή, να τρέξουν οι παράγοντες, αλλά και οι αθλήτριες και να ανοίξουν οι πόρτες, όχι στους οπαδούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αλλά στους φιλάθλους. Τουλάχιστον η κορυφή θα έχει ενδιαφέρον, ενώ η ουρά λόγω οικονομικής κρίσης και κακών χειρισμών θα είναι βαρετή και η μάχη του υποβιβασμού ανούσια.
Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά «από τη γυναίκα του ούτε ένα καλό δεν είδα, μα πίστεψε μου είναι η μόνη μου ελπίδα» που έγραφε και ο Μανώλης Ρασούλης. Αρκεί να μη κάνουν εκπτώσεις στα όνειρα τους, αυτοί που το στηρίζουν...

Σερβις
Το βόλεϊ είναι το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα που διοικείται από Θεσσαλονικείς, Αχιλλέας Μαυρομάτης στην κορυφή της ΕΟΠΕ, Παντελής Ταρνατώρος στην ηγεσία της Λίγκας και ετοιμάζεται ο Μανώλης Κάλλης για αρχιδιαιτητής. Αν τον αφήσει ο σύντεκνος Κωστής Ψαρουδάκης που στηρίζει τον Αθηναίο Στέφανο Βασιλειάδη.
Κι όμως η περσινή περίοδος ήταν άκρως επιτυχημένη, χάρη στον Λαρισαίο Βασίλη Αντωνούλη, αλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές γιατί άλλαξε και η διοίκηση.

Πληθαίνουν οι φωνές στα blog, αφού πέρασαν οι εποχές που το βόλεϊ ήταν αρχή ενός ανδρός. Όλοι πλέον έχουν άποψη, όλοι λένε το μακρύ και το κοντό τους, αλλά οι περισσότεροι αρκούνται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ενώ συνεχίζεται η παλιομοδίτικη πολιτικής της παραλαβής καμμένης γης. Ακόμη και στην ανάπτυξη, που δούλεψε σκληρά ο Θανάσης Μαργαρίτης.

Η ΕΟΠΕ υποσχέθηκε να πληρώνει κάθε Τετάρτη, αλλά κινδυνεύουν να αποδειχθούν πομφόλυγες οι εξαγγελίες του προέδρου, που ξέχασε τη λαϊκή σοφία «Μεγάλη μπουκιά φάε, μικρή κουβέντα πες». Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας τελείωσε και ο Αηδόνης, πριν καλά κελαηδήσει Οι πλουσιοπάροχες όμως εκδηλώσεις και οι καραβιές που πήγαν σε Ηράκλειο και Ρόδο δείχνουν ότι υπάρχουν λεφτά. Μακάρι...

Στέφανος Λεμονίδης