Σελίδες


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΙΝΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΝ ΠΑΝΙΝΙ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΝΑ!!!
ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΠΑΝΙΝΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΫ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΫ!!!
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!!!



Κειμήλια, αναμνηστικά, μνήμες από την ιστορία του βόλεϊ σε εθνικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, αυτά και άλλα τόσα μπορεί να θαυμάσει από σήμερα στο Μουσείο του Βόλεϊ στην Μόντενα......
Το όνειρο της οικογένειας Panini πήρε σάρκα και οστά, χτες είχε τα εγκαίνια και από σήμερα ανοίγει δωρεάν τις πόρτες του σε όλον τον κόσμο. Μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μια τέτοια κίνηση που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιταλία, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των φίλων του βόλεϊ αλλά γενικότερα του αθλητισμού.
Σύμφωνα με μια μικρή αποτίμηση με βάση τους καταλόγους, τα κειμήλια αποτιμώνται σε εκατοντάδες και μαρτυρούν την ιστορία του βόλεϊ από τη δεκαετία του '40 μέχρι σήμερα. Έγγραφα, ιδιαίτερα αναμνηστικά, βίντεο αγώνων ακόμα και μια live συνέντευξη, φανέλες (με τον ιδρώτα των αστεριών του καμπιονάτο!) και άλλα πολλά αντικείμενα που «μιλούν» και αφηγούνται την ιστορία του.
Μετά από προσεκτική συλλογή – που ξεκίνησε από την οικογένεια Panini με την ευγενική υποστήριξη ανθρώπων που λατρεύουν τα σπορ αλλά και επιχειρηματιών, την Τρίτη κόπηκε η κορδέλα του Μουσείου Πετοσφαίρσης και κατέχει πλέον μια θέση στην αθλητική ιστορία. Μάλιστα, από πολλούς θεωρείται το νέο «must» σημείο για όλους τους φιλάθλους που επισκέπτονται την Μόντενα.
Για τους λάτρεις του βόλεϊ, σας παραθέτουμε και την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου, όπου μπορείτε ακόμα και να κάνετε τη δική σας δωρεά!

Η ιστοσελίδα είναι:http://www.museodelvolley.it/