Σελίδες


Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η Βραζιλία παρέμεινε στην κορυφή με το 8ο χρυσό στο Γκραντ Πρι!

Η Βραζιλία παρέμεινε στην κορυφή με το 8ο χρυσό στο Γκραντ Πρι

Ένα χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Βραζιλία απέδειξε πως παραμένει η κορυφαία ομάδα του Παγκοσμίου βόλεϊ γυναικών καθώς κατέκτησε και μάλιστα με άνεση το χρυσό μετάλλιο στο 21ο Γκραντ Πρι. 

Στο φάιναλ-6 που έγινε στο Σαπόρο της Ιαπωνίας η Βραζιλία σημείωσε 5 νίκες με 3-0 σημειώνοντας και ρεκόρ διοργάνωσης ενώ παράλληλα κατέκτησε το 9ο χρυσό μετάλλιο και 15ο στις 21 διοργανώσεις.
Στον τελευταίο αγώνα που ήταν σαν τελικός νίκησε την Κίνα 3-0 και πήρε τον τίτλο. Η Κίνα ήθελε νίκη μόνο με 3-0 ή 3-1 σετ για να πάρει το χρυσό αλλά δεν άντεξε την πίεση.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε Κίνα που πήρε το 5ο ασημένιο και το 9ο συνολικά στη διοργάνωση ενώ και η Σερβία έκανε επιτυχημένη παρουσία με το χάλκινο μετάλλιο που είναι το δεύτερο στην ιστορία της στη διοργάνωση. 
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Χοσέ Ρομπέρτο Γκιμαράες): Κλαουντίνο Φαμπιάνα 4π., Ντανιέλε Λινς 3, Ταϊσα Μενέζες 9, Γκαμπριέλα Γκιμαράες 12, Σέιλα Κάστρο 18, Φερνάντα Ροντρίγκες 14 / Φαμπιάνα Ολιβέιρα (λ), Μικέλε Παβάο, Κριστίνα Μπερέτο 1.
ΚΙΝΑ (Λανγκ Πινγκ): Να Γιν 7, Σεν Τζίνγκσι 2, Για Τζοιύνιγκ 4, Γιμέι Γουάνγκ 13, Μα Γιουνβέν 4 / Ζαν Τσεν (λ), Μι Γιανγκ, Χούι Ρουόγκι, Λιου Κονγκκονγκ 1.
πηγη www.volleynews.gr