Σελίδες


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής


Αρκετές διαφοροποιήσεις αναμένεται να παρουσιάσουν τα πρωταθλήματα βόλει , καθώς εξαιτίας της σφικτής οικονομικής πολιτικής , γίνεται προσπάθεια να μειωθούν οι αποστάσεις και φυσικά τα έξοδα της ομοσπονδίας και των συλλόγων. Οι αλλαγές δεν αφορούν την Α1 ανδρών αλλά όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Στην Α1 γυναικών καταργούνται τα play off και τα play out . Θα διεξάγεται ένας γύρος πρωταθλήματος και εν συνεχεία οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 θα συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα 2 γύρων με βαθμολογία χωρίς να μεταφέρεται η βαθμολογία της Α' Φάσης. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-12 της Α' Φάσης θα συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα 2 γύρων με βαθμολογία (δεν μεταφέρεται η βαθμολογία της Α' Φάσης). Στην Α2 θα υποβιβαστεί ο 6ος του β ομίλου.

Στην Α2 ανδρών καταργήθηκαν τα play off και τα play out , καθώς την άνοδο θα εξασφαλίσει ο πρώτος και ο δεύτερος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Στην Β Εθνική ανδρών , όπου υπάρχει το Θρακιώτικο ενδιαφέρον, οι ομάδες χωρίζονται σε 3 ομίλους . Συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο θα είναι Ομάδα Αττικής 1, Ομάδα Αττικής 2, Ομάδα Αττικής 3, Ομάδα Αττικής 4, Ομάδα Αττικής 5, Ομάδα Αττικής 6, ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ, ΑΠΣ ΦΘΙΑ ενώ στον Β' Όμιλο οι : Ομάδα Αττικής 1, Ομάδα Αττικής 2, Ομάδα Αττικής 3, ΓΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, ΑΓΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Στον Τρίτο όμιλο υπάρχει το Εβρίτικο ενδιαφέρον καθως σε αυτόν συμμετέχουν ΑΟ Ορεστιάδας και ΓΕ Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα στον Γ όμιλο είναι: ΓΣ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΜΕΝΤ, ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ, ΓΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΦΣ ΑΡΙΩΝ, ΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

* Οι ομάδες της Αττικής θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α και Β με κλήρωση.
Την άνοδο εξασφαλίζει ο πρώτος του κάθε ομίλου ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση σε κάθε έναν από τους 3 ομίλους θα υποβιβαστούν σε τοπική κατηγορία.




Συντάκτης: Βασίλης Στοάκης
Πηγή: thrakisport.gr