Σελίδες


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Ομάδα όνειρο

Η Εθνική παίδων βόλλεϋ κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στο Κάζανλουκ της Βουλγαρίας. Το thrakisport πιστό στο ραντεβού του με τις μεγάλες στιγμές του Ελληνικού αθλητισμού, βρέθηκε στην Βουλγαρία για να καλύψει ( και να χαρεί από κοντά ) την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας. Σας παρουσιάζουμε τα μέλη της καθώς είμαστε σίγουροι ότι θα μας αναγκάσουν να ασχοληθούμε εκ νέου μαζί τους στο μέλλον:

1.Στεφανίδης Χρήστος, Ηρακλής, Ακραίος
2.Λιόντας Μιχάλης, Πανερυθραικός, Πασαδόρος
3.Μαδούρας Γιάννης, Κόροιβος, Ακραίος
4.Χριστόφας Νίκος, Ηρακλής, Κεντρικός
5.Πρωτοψάλτης Θανάσης, Ανόρθωση, Ακραίος
6.Σκαρλατίδης Γιάννης, ΑΟ Ορεστιάδας, Πασαδόρος
7.Κουμεντάκης Ραφαήλ, Εθνικός Αλεξ-πολης, Ακραίος
8.Δαλακούρας Ανέστης, Εθνικός Αλεξ-πολης, Ακραίος--Διαγώνιος
9.Κοκκινάκης Μενέλαος, Ολυμπιακός, Ακραίος
10.Ζήσης Δημήτρης, Πρέβεζα, Λίμπερο
12.Στίγκας Κάσσανδρος, ΧΑΝΘ, Κεντρικός
14.Τζιουμάκας Χρήστος, Ηρακλής, Διαγώνιος

Προπονητής : Μάκης Δημητριάδης
Την αποστολή απαρτίζαν και οι : Τριανταφυλλόπουλος Χρήστος (Tιμ Mάνατζερ), Νικολάκης Σπύρος (B΄ Προπονητής), Παπαχρήστου Βασίλειος (Φυσιοθεραπευτής), Σομπόνης Γεώργιος (Στατιστικολόγος),

Πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας τέσσερις Εβρίτες, τρεις στο τάραφλεξ και ένας στον πάγκο. Ο Αλεξανδρουπολίτης Μάκης Δημητριάδης, έχει μια τεράστια πορεία στο βόλλεϋ και ως αθλητής αλλά και ως προπονητής. Από την Γάνδη ως το Κάζανλουκ, είναι παρών στις μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού βόλλεϋ και συνεχίζει. Αθλητικό παιδί του μεγάλου Γιώργου Καμπερίδη, εργατικός και άνθρωπος χαμηλών τόνων, κατάφερε να βρεί την χημεία της ομάδας και να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο που έπαιζε απολαυστικό βόλλεϋ και διέφερε ποιοτικά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αναδείχθηκε δίκαια ως κορυφαίος επιθετικός της διοργάνωσης. Είναι ήδη στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων. Συνέβαλλε τα μέγιστα στην άνοδο του Εθνικού στην Α1 όπου θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του. Πρόσφατα ντεμπουτάρησε μόλις στα 17 του με την Εθνική ανδρών. Οι γνώστες του αθλήματος εκτιμούν ότι αυτό το παιδί θα αφήσει εποχή.

Δίπλα του ο συνομήλικος και φίλος του, Ανέστης Δαλακούρας, που έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί ως ακραίος και ως διαγώνιος. Παιδί πειθαρχημένο και εξαιρετικά δυνατό, συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση του χρυσού, ιδιαίτερα με τις τελειωμένες επιθέσεις του στο κρίσιμο τρίτο σετ του τελικού. Με βάση τον σχεδιασμό του Εθνικού να στηριχτεί σ΄ αυτά τα παιδιά, θα έχει κι αυτός φέτος την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του σε μικρή ηλικία στην Α1.

Τέλος η Ορεστιάδα μπορεί να διανύει μια περίοδο κάμψης ωστόσο κανείς δεν πρέπει να την ξεγράψει από τον χάρτη του βόλλεϋ, καθώς οι υποδομές της δουλεύουν και πάλι. Εκπρόσωπος της στην Εθνική παίδων ο Γιάννης Σκαρλατίδης, ταλαντούχος πασαδόροςμε φαντασία στο παιχνίδι του.

Πέραν των Εβριτών, από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας ήταν ο αρχηγός της ομάδας Μενέλαος Κοκκινάκης. Αθλητής του Ολυμπιακού, που αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία ως ακραίος. Σημαντικό στοιχείο για τον ίδιο ήταν το γεγονός πως από μικρή ηλικία έπαιζε beach volley και δούλεψε αρκετά σε όλους τους τομείς. Με τσαμπουκά και θράσος οδηγούσε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές ως πραγματικός αρχηγός. Δίκαια αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης ( αν και για να πάρει τον τίτλο έφαγε μια πανηγυρική βουτιά στο βρεγμένο τεραίν ).

Εξαιρετικός ο πασαδόρος Μιχάλης Λιόντας με τέλειο μοίρασμα του παιχνιδιού και εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση ! Τον ξεχωρίσαμε για πρώτη φορά στους τελικούς των παμπαίδων πέρσι στην Αλεξανδρούπολη και είμαστε χαρούμενοι που μας δικαίωσε με την εξέλιξη του.

Πολύ δυνατός ο κεντρικός Κάσσανδρος Στίγκας όπως και ο Χριστόφας. Εντυπωσιακός ο λίμπερο Ζήσης είχε φοβερά ποσοστά στην υποδοχή, βάζοντας τις βάσεις για την μεγάλη επιτυχία. Άξιζε τον τίτλο του καλύτερου λίμπερο της διοργάνωσης αν και τελικά δεν τον πήρε. Αξιοπρόσεκτος ο μικρός της ομάδας, διαγώνιος του Ηρακλή Τζιουμάκας. Με πλούσιο ταλέντο έχει φτάσει ήδη στα 2.03 παρότι είναι μόλις 15 ετών (!). Όλοι πιστεύουν ότι αυτό το παιδί θα κάνει μεγάλη καριέρα στο βόλλεϋ.

Κανείς δεν υστερεί από αυτήν την ομάδα και φυσικά όλοι έχουν τα φόντα να φτάσουν ψηλά με σκληρή δουλειά και το μυαλό μέσα στο κεφάλι. Το καλό είναι ότι εκτός από σπουδαίοι αθλητές είναι και καλά παιδιά με ήθος και καλλιέργεια που αγαπούν το άθλημα και χαίρονται να παίζουν. Αποτέλεσαν έτσι μια ενωμένη και αγαπημένη ομάδα που δούλεψε σκληρά, έμεινε συγκεντρωμένη στον στόχο της, μακριά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Ελληνικό βόλλεϋ ( έλλειψη χρημάτων, μάχες για την καρέκλα ) κι έφτασε χωρίς βοήθεια στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Αυτή η ομάδα-όνειρο αποτελεί την μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Εμείς τους ευχαριστούμε για την χαρά που μας έδωσαν και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Το αξίζουν.


Συντάκτης : Βασίλης Στοάκης
Πηγή : Thrakisport