Σελίδες


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Έπιασαν δουλειά

Μετά από μια μεταβατική περίοδο αναδιατάξεων και ζυμώσεων που έφερε η επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλλεϋ, η νέα διοίκηση του Εθνικού έχει σηκώσει μανίκια και πιάνει εντατική δουλειά. Πρώτο μέλημά της, η οργάνωση του τμήματος, το νοικοκύρεμα σε όλα τα επίπεδα, η μείωση του οικονομικού ανοίγματος που υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια αλλά βεβαίως και ο έγκαιρος σχεδιασμός και συγκρότηση της ομάδας ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α1.

Από το τέλος των πλεί οφ στην Α2 έως και τώρα, προτεραιότητα στον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης ήταν η συγκρότηση ενός νέου διοικητικού σχήματος που θα έβαζε σε νέες βάσεις τα πράγματα, μετά την επιθυμία του επί χρόνια επικεφαλής του, Πέτρου Αρχοντίδη να αποχωρήσει. Η Γενική Συνέλευση και η μετά από χρόνια μαζικότατη παρουσία μελών του τμήματος αλλά και των φίλων του βόλλεϋ, επέφερε τη συγκρότηση του νέου ΤΑΠ και την ανάδειξη του κου Γιώργου Χαραλαμπίδη στην προεδρία του ΤΑΠ του Εθνικού.

Στόχος του ίδιου και των συνεργατών του, η απόλυτη διαφάνεια στα εσωτερικά του συλλόγου, η βελτίωση της οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα, η βαρύτητα στα νέα παιδιά του συλλόγου αφού τα τελευταία χρόνια τα τμήματα υποδομών αποτελούν το καμάρι του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης, η δημιουργία ενός κορμού παικτών με καταγωγή από τον Έβρο, αλλά και η μείωση του χρέους που προϋπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια.

Στην τελευταία συνεδρίαση (το νέο ΔΣ συνεδριάζει κάθε Δευτέρα βράδυ στα γραφεία του συλλόγου) οριστικοποιήθηκε το σχήμα της τεχνικής ηγεσίας. Στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας συνεχίζει ο Γιάννης Ανδρεάδης για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ ο Θανάσης Μουστακίδης θα είναι ο τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος όλων των τμημάτων υποδομών και ο συνδετικός κρίκος διοίκησης και πρώτης ομάδας. Πρόθεση των δυο αλλά και της διοίκησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τον Ιπποκράτη Δήμητσα για την ανάληψη της θέσης του βοηθού προπονητή, αφού χαίρει της εκτίμησης όλων.

Από εκεί και πέρα, ήδη έχει ξεκινήσει και τρέχει ο σχεδιασμός της νέας ομάδας, με βάση το περιορισμένο μπάτζετ που έχει καθορισθεί. Προεργασίες και επαφές έχουν γίνει και οι Ανδρεάδης και Μουστακίδης έχουν εξουσιοδοτηθεί να καταρτίσουν συγκεκριμένο πλάνο, να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες συμφωνίες και να παρουσιάσουν τις κινήσεις τους έως την επόμενη συνεδρίαση του ΤΑΠ. Στόχος τους, το ρόστερ να έχει κλείσει το αργότερο έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Βασική προτεραιότητα οι επαφές με Εβρίτες που να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, η συμφωνία με τους υπάρχοντες αθλητές και η μεγαλύτερη αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων παικτών του Εθνικού οι οποίοι και θα υπογράψουν συμβόλαια. Ένας καλός διαγώνιος, ένας έμπειρος ακραίος, πασαδόρος αλλά και κεντρικός οι θέσεις που στον Εθνικό θέλουν να ενισχυθούν, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τη θέση του λίμπερο.

«Πλέον έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας ομάδας. Πάντα με βάση το μπάτζετ που διαθέτουμε αφου οι εποχές είναι δύσκολες και υπάρχει ανάγκη για νοικοκύρεμα. Χρήματα δεν περισσεύουν αφού στοχεύουμε στην κάλυψη παρελθόντων οφειλών που ανέρχονται στα 300 χιλιάδες ευρώ. Ήρθε ο καιρός να στηριχθούμε στα νέα, τα δικά μας παιδιά. Θα έχουν και επιπλέον κίνητρο μέσα από συμβόλαια που θα υπογράψουν, να ματώσουν ομάδα και γιατί όχι να προωθηθούν να μετεγγραφούν σε κάποια μεγάλη ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος το τμήματος Γ. Χαραλαμπίδης.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Εθνικού ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του για τρίτη συνεχή χρονιά, υπογράμμισε τα εξής: "Ξεκινάμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πέφτουμε μέσα στην κρίση, μειώνονται τα μπάτζετ και εκτιμώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με τα προηγούμενα. Αυτό εμάς στο τέλος μπορεί να μας βγει σε καλό. Έχουμε ένα καλό κορμό και αν γίνουν στοχευμένες κινήσεις στα μεταγραφικά και πετύχουμε καλούς ξένους, πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που δεν θα κινδυνέψει. Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος. Σίγουρα η λειτουργία του τμήματα πάει προς το καλύτερο όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι. Ίσως είναι η πρώτη χρονιά που επιλύονται από νωρίς κάποια προβλήματα καθώς και το ότι γίνονται επαφές για να κλείσει το ρόστερ μας μέχρι τέλος του μήνα ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου."
Το νέο ΤΑΠ Το πενταμελές συμβούλιο που προέκυψε από την Γενική Συνέλευση του Εθνικού είναι το εξής: Χαραλαμπίδης Γιώργος (πρόεδρος), Μαρασλής Στράτος, Δελχανίδης Σάκης, Χατζησταύρου Αντώνης και Τσελιγκόπουλος Πάρης.

Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή: thrakisport.gr