Σελίδες


Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΑΠ

Δραματική ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ (Λίγκα Α1 Ανδρών), αφού έγινε αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης των σωματείων και συζητήθηκαν οι οικονομικές προοπτικές για τη σεζόν 2010-11. Τα ταμεία όλων ανεξαιρέτως των ΤΑΑ είναι άδεια, ενώ πολλά οφείλουν εκατοντάδες ευρώ σε αθλητές και προπονητές.
Η κατάσταση κυρίως στα μικρομεσαία ΤΑΑ έχει επιδεινωθεί από την καθυστέρηση της είσπραξης του κρατικού προϋπολογισμού των 100.000 ευρώ, ενώ έγινε μεγάλη συζήτηση για το εάν η ΓΓΑ θα αποφασίσει να επιχορηγεί τα ΤΑΑ με το ποσό αυτό. Λόγω της οικονομικής κρίσης το θέμα των 100.000 ευρώ έχει μείνει μετέωρο και για πρώτη φορά οι παράγοντες των ΤΑΑ εξέφρασαν φόβους πως, εάν δεν καταργηθεί και το βασικό τους έσοδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να διαλύσουν τα ΤΑΑ και κατά συνέπεια την ΕΣΑΠ. Αποφασίστηκε επίσης να τεθεί άμεσα το θέμα στον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή ώστε να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς είτε μέσω επιχορήγησης είτε αύξηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ.
Τέσσερις ξένοι
Σε συνάντηση που έκαναν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Νίκος Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος Χάρης Βασιλείου με το προεδρείο του ΠΑΣΑΠ (συνδικαλιστικό όργανο αθλητών) συζήτησαν το θέμα του αριθμού των ξένων στο νέο πρωτάθλημα. Συμφωνήθηκε να περιμένουν την οριστική απόφαση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή κι όλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς με οκτώ Ελληνες στη 12άδα και τέσσερις ξένους.
Οι αθλητές οχυρώθηκαν πίσω από άλλα δύο βασικά αιτήματά τους. Να δημιουργηθεί ταμείο εγγυοδοσίας μεταξύ των ΤΑΑ ώστε να πληρώνονται οι αθλητές που κερδίζουν προσφυγές, ενώ θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι όροι συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέσω των πιστοποιητικών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Επίσης προωθείται η καθιέρωση ενός πιστοποιητικού που θα δίνει ο ΠΑΣΑΠ κάθε 31 Δεκεμβρίου που θα βεβαιώνει πως οι αθλητές δεν έχουν οικονομικές απαιτήσεις από τα ΤΑΑ ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. «Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους παράγοντες και τα ΤΑΑ που πρέπει να καταλάβουν πως οι αθλητές είναι η δύναμή τους» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Σάκης Ψάρρας.
Σαντορίνη και Ζάκυνθος
Δύο κοσμικά νησιά κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη φιλοξενία της διοργάνωσης του «All Star Game 2010». Πρόκειται για τους δήμους Σαντορίνης και Ζακύνθου και η ΕΣΑΠ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πάρει την οριστική απόφαση.
*Επικυρώθηκε η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών της σεζόν 2009-10.
*Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΑΠ θα γίνει 2-3 Ιουλίου με κύριο θέμα εκλογές και συγκρότηση του νέου ΔΣ για την επόμενη διετία.
*Το ΔΣ της ΕΣΑΠ εξουσιοδότησε το προεδρείο προκειμένου να προχωρήσει σε άμεση συνάντηση με τα ενδιαφερόμενα τηλεοπτικά δίκτυα για την υπογραφή της νέας σύμβασης παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.